Persoalan tentang madu

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Persoalan tentang madu

Post by kalepensel on Wed Sep 12, 2012 12:51 pm

First topic message reminder :

Salam syeikh
Saya ada beberapa soalan tentang madu

1- Macam mana nak tahu madu itu asli atau tiruan?

2- Orang kata kalau minum madu, tak boleh pakai sudu besi, kerana menimbulkan darurat. Adakah benar dakwaan ini?

3- Madu dari mana yang terbaik? Orang kata madu local tak elok, terutama yang dijual di pasar-pasar raya. Adakah ini benar?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down


Re: Persoalan tentang madu

Post by thtl on Tue Sep 18, 2012 8:58 am

kalau dok amal makan madu yaman ni, satu isteri tak berapa nak cukup...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Persoalan tentang madu

Post by abu_muadz on Tue Sep 18, 2012 10:51 am

thtl wrote:kalau dok amal makan madu yaman ni, satu isteri tak berapa nak cukup...hehehe

erhhmm... *gulp* KohKohKoh KohKohKoh

abu_muadz
AHLI
AHLI

Posts : 23
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Persoalan tentang madu

Post by abu_aisyah on Tue Sep 18, 2012 11:16 am

abu_muadz wrote:
thtl wrote:kalau dok amal makan madu yaman ni, satu isteri tak berapa nak cukup...hehehe

erhhmm... *gulp* KohKohKoh KohKohKoh

emmmmm....ye ker?ye ker?emmmm....tiada bahan kimia tamabhan,tulen,asli (sedang melakukan kira2)..sudah bagus..

emmm...leh cayer ker nih?emmmmm Suspect Suspect

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Join date : 03/06/2012

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Persoalan tentang madu

Post by abu_muadz on Tue Sep 18, 2012 11:45 am

Ana amalkan memakan madu sidr ni dengan tujuan kesihatan. Smile

Boleh lihat artikel ini antara kelebihan madu sidr & manuka untuk chronic sinusitis.

http://www.webmd.com/cold-and-flu/news/20080922/humble-honey-kills-bacteria

abu_muadz
AHLI
AHLI

Posts : 23
Points : 29
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Persoalan tentang madu

Post by abu_muadz on Tue Sep 18, 2012 12:43 pm


abu_muadz
AHLI
AHLI

Posts : 23
Points : 29
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Persoalan tentang madu

Post by thtl on Tue Sep 18, 2012 3:00 pm

acah je..

sebab lelaki melayu alaf baru ni ada dua jenis: mono dan poli...kalau lelaki arab kat sini, by nature mmg poli (hehehe)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Persoalan tentang madu

Post by Sponsored content Today at 5:20 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum