Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Sat Dec 10, 2011 4:44 am

Assalamualaikum..

Kursus yang ditawarkan:

1. Diploma Eksekutif Pengajian Syariah
2. Diploma Eksekutif Pengajian Usuluddin

Intake Februari 2012 tetapi pendaftaran telah bermula dan akan berakhir pada hujung Dis 2011.

Jom.. pakat ramai2 mendaftar


abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Mon Dec 12, 2011 10:18 am

abuzaid65 wrote:Assalamualaikum..

Kursus yang ditawarkan:

1. Diploma Eksekutif Pengajian Syariah
2. Diploma Eksekutif Pengajian Usuluddin

Intake Februari 2012 tetapi pendaftaran telah bermula dan akan berakhir pada hujung Dis 2011.

Jom.. pakat ramai2 mendaftar


alhamdulillah...sudah...insyaAllah ada rezeki intake feb 2012

sapa lagi sekali?


Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Wed Dec 28, 2011 8:31 am

Alhamdulillah, pagi tadi dah submit borang permohonan.. Ikut kata brother yg terima borang pagi tadi permohonan masih dibuka hingga ke Jan 2012.. bulan Jan 2012 baru permohonan akan diproses.. kelas mula Feb 2012..

Jom kwn2.. kita pakat2 masuk kelas ramai2.. the more the merrier.. Smile

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Wed Dec 28, 2011 10:32 am

yang dah confirm, ialah ad-Dien, Temerloh mari...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Wed Dec 28, 2011 9:49 pm

thtl wrote:yang dah confirm, ialah ad-Dien, Temerloh mari...

insyaAllah..kalau ada rezeki~ Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Thu Dec 29, 2011 6:07 am

HambaNya wrote:
thtl wrote:yang dah confirm, ialah ad-Dien, Temerloh mari...

insyaAllah..kalau ada rezeki~ Smile

ad-Dien dgn HambaNya ni org yg sama ker? konpius pulak la saya.. mudah2an kita akan bertemu dalam kelas nanti, insya Allah..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Thu Dec 29, 2011 7:00 am

dia 3 dalam 1:

adi-Dien
Hamba-Nya
Admin

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Thu Dec 29, 2011 11:31 am


heehe..mana ade...nama ke empat a.k.a kuniyah tak da lagi..
Abu apa ntah..huhu..

study itu insyaAllah ... saya tak tahu lagi..
sebab must have job...no job no study.


_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Wed Feb 01, 2012 10:07 pm

Alhamdulillah, petang Selasa baru2 ni dah dapat surat tawaran Diploma Eksekutif Pengajian Syariah (DEPS).. Kelas akan bermula pada 12 Feb 2012, Insya Allah..

Ad-Diens @ HambaNya dah dapat tawaran jugak ker?

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by yat on Thu Feb 02, 2012 5:48 am

3 in 1, macam tauhid 3 jek, hehe

jgn trinity sudah, huhu

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Thu Feb 02, 2012 2:18 pm

AZ65,
Dien dah dapat tawaran UM, dia cadang nak ulang alik naik motor Harley Davidson dari Temerloh-KL-Temerloh.

yat,

dien mmg trinitas identitinya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Thu Feb 02, 2012 6:55 pm

pak syeikh,
ad-diens nak berulang-alik dari Termerloh-KL?? hebatnyaaa.. jgn sampai kematu dan kebas punggong udahle.. nanti masuk kelas, terus zzzzz.. tapi tabik spring la kat anak muda nih.. mudah2an dapat bersua muka dgnnya pada 12 feb 2012 nanti, insya Allah..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Thu Feb 02, 2012 8:18 pm

az65,

dien tu baru usia 21 tahun. usia yg tak dengar kata org tua..kohkoh
apa yg dia nak mesti dapat..
org muda ni jangan larang...biar dia experience sendiri...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 03, 2012 10:32 am

abuzaid65 wrote:Alhamdulillah, petang Selasa baru2 ni dah dapat surat tawaran Diploma Eksekutif Pengajian Syariah (DEPS).. Kelas akan bermula pada 12 Feb 2012, Insya Allah..

Ad-Diens @ HambaNya dah dapat tawaran jugak ker?

Alhamdulillah memang sudah dapat tawaran Dip Syariah tu..kena bayar rm400 dulu...mulanya dah semangat nak pergi tapi entah ler jadi kurang semangat pula selepas baca dokumen tawaran tu...bukan sebab jarak atau sukarnya saya hadir ke kelas...tapi sebab katanya tak ada MQA, JPA etc...

sebab saya berita-cita nak belajar bidang ni di peringkat yang lebih tinggi kelak, bukan setakat ini...saya betul-betul nak serius dalam bidang ni selepas 3 tahun belajar sesuatu yang tidak diminta..huhu....

namun apakan daya, ujian Allah pasti menimpa bagi mereka yang cuba mendekatiNya..ana dah email pihak UM dan tanya status dip ni....masih dalam perbincangan dengan mereka...mereka akui yang ia tidak ada MQA, JPA tetapi ada beberapa U dalam dan luar negara yang terima untuk dgree..tapi dia tak bagi list U mana yang terima Dip eksekutif tu...

Jadi saya sekarang kembali dalam dilemma..bimbang juga 3 tahun belajar berulang alik dan saya tak dapat meneruskan ke peringkat tertnggi lagi...

sekarang sedang cuba bincang dengan pihak UM lagi dan isi borang untuk belajar sepenuh masa di UIA, UKM, KUIS, KISDAR, dan yang sewaktu dengannya...sedang bergelut namun yakin ada hikmahnya...

jadi status sekarang 50-50...

p/s- sudah terbanyang belajar di UM dan berjumpa akhi @ teman AFN yang turut serta Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 03, 2012 10:34 am

thtl wrote:AZ65,
Dien dah dapat tawaran UM, dia cadang nak ulang alik naik motor Harley Davidson dari Temerloh-KL-Temerloh.

yat,

dien mmg trinitas identitinya

moto ana cuma EX5 sahaja, sesuai dengan taraf hidup keluarga ana Smile

nama? hehe..gelaran banyak ..orang yang bagi..tak pe lerr KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 03, 2012 10:37 am

thtl wrote:az65,

dien tu baru usia 21 tahun. usia yg tak dengar kata org tua..kohkoh
apa yg dia nak mesti dapat..
org muda ni jangan larang...biar dia experience sendiri...


ye belajar dari pengalamana..
ehh mana ada tak dengar cakap lah..ana tak tahu pun yang ia tak ada MQA, JPA etc..masa dalam laman web borang pihak UM tak mention pun...pandai betul depa.huhu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Fri Feb 03, 2012 11:20 am

maksud kami, ulang alik Temerloh-KL (UM) tu, bahaya bro.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 03, 2012 12:57 pm

thtl wrote:maksud kami, ulang alik Temerloh-KL (UM) tu, bahaya bro.

HambaNya wrote:
abuzaid65 wrote:Alhamdulillah, petang Selasa baru2 ni dah dapat surat tawaran Diploma Eksekutif Pengajian Syariah (DEPS).. Kelas akan bermula pada 12 Feb 2012, Insya Allah..

Ad-Diens @ HambaNya dah dapat tawaran jugak ker?

Alhamdulillah memang sudah dapat tawaran Dip Syariah tu..kena bayar rm400 dulu...mulanya dah semangat nak pergi tapi entah ler jadi kurang semangat pula selepas baca dokumen tawaran tu...bukan sebab jarak atau sukarnya saya hadir ke kelas...tapi sebab katanya tak ada MQA, JPA etc...

sebab saya berita-cita nak belajar bidang ni di peringkat yang lebih tinggi kelak, bukan setakat ini...saya betul-betul nak serius dalam bidang ni selepas 3 tahun belajar sesuatu yang tidak diminta..huhu....

namun apakan daya, ujian Allah pasti menimpa bagi mereka yang cuba mendekatiNya..ana dah email pihak UM dan tanya status dip ni....masih dalam perbincangan dengan mereka...mereka akui yang ia tidak ada MQA, JPA tetapi ada beberapa U dalam dan luar negara yang terima untuk dgree..tapi dia tak bagi list U mana yang terima Dip eksekutif tu...

Jadi saya sekarang kembali dalam dilemma..bimbang juga 3 tahun belajar berulang alik dan saya tak dapat meneruskan ke peringkat tertnggi lagi...

sekarang sedang cuba bincang dengan pihak UM lagi dan isi borang untuk belajar sepenuh masa di UIA, UKM, KUIS, KISDAR, dan yang sewaktu dengannya...sedang bergelut namun yakin ada hikmahnya...

jadi status sekarang 50-50...

p/s- sudah terbanyang belajar di UM dan berjumpa akhi @ teman AFN yang turut serta Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Fri Feb 10, 2012 6:18 am

Lps baca ad-diens punya komen, saya pun tak jadi ambil Diploma la.. lagi pun rasanya berat la nak beri komitmen setiap Ahad jam 8.00 pagi hingga 6 ptg tu..

maybe tukar ambil Sijil Pengajian al Quran (SPAQ) atau Sijil Bahasa Arab (SBA) di APIUM juga.. tapi kelas hari Sabtu dan cuma 2 jam aje (9-11 pagi).. tak la berat sgt rasanya...

pengajian Sijil akan bermula Sabtu depan 18 Feb.. sapa2 yg berminat bolehla mendaftar ramai2 Sabtu depan..
- Sijil Pengajian al Quran (SPAQ)
- Sijil Pengajian al Hadith (SPAH)
- Sijil Bahasa Arab (SBA)

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 6:39 am

maksudnya diploma eksekutif tu laku di UM ajelaa, OK juga sebab UM ada akademi Islam, utk buat degree, masters dan seterusnya phD.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Fri Feb 10, 2012 6:58 am

betul tu pak syeikh.. tapi bab nak korbankan hari Ahad setiap minggu selama 3 tahun tu yg agak berat sgt.. start 8.00 pagi hingga 6.00 ptg.. kenduri kawin dsb semuanya xleh nak hadir dlm tempoh tersebut.. buzy :face:

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:38 am

abuzaid65 wrote:Lps baca ad-diens punya komen, saya pun tak jadi ambil Diploma la.. lagi pun rasanya berat la nak beri komitmen setiap Ahad jam 8.00 pagi hingga 6 ptg tu..

maybe tukar ambil Sijil Pengajian al Quran (SPAQ) atau Sijil Bahasa Arab (SBA) di APIUM juga.. tapi kelas hari Sabtu dan cuma 2 jam aje (9-11 pagi).. tak la berat sgt rasanya...

pengajian Sijil akan bermula Sabtu depan 18 Feb.. sapa2 yg berminat bolehla mendaftar ramai2 Sabtu depan..
- Sijil Pengajian al Quran (SPAQ)
- Sijil Pengajian al Hadith (SPAH)
- Sijil Bahasa Arab (SBA)

yeke? dah buka ke? Alhamdulillah, saya memang bercadang nak ambil sijil..tapi bahasa Arab..hehe...

sekarang fokus bahasa Arab dahulu, ia menjadi keutamaan untuk diri ana, fiqh awlawiyat...
asif akhi Abuzaid sebab tak dapat jumpa sekelas dip tu..huhu....

ana tolak bukan sebab jauh dan terpaksa ulang alik, jarak dan semua tu ana sanggup korbankan demi nak mendalami ilmu ni...cuma ia tak diiktiraf sahaja, itu je yang buat ana tolak offer tu..

tapi ana akan apply untuk sijil bahasa Arab insyaAllah...

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 7:41 am

kalau sekadar bahasa arab, sekitar Temerloh pun ada tu...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:42 am

thtl wrote:maksudnya diploma eksekutif tu laku di UM ajelaa, OK juga sebab UM ada akademi Islam, utk buat degree, masters dan seterusnya phD.


Bantahan!!! hehehehe... Laughing


UM pun tak terima lah..haha..ini fakta terbaru ana dapat selepas bermunaqasyah dengan koordinator mereka...rupanya pengajian eksekutif tu under UMcced, pusat pengajian berterusan...ia tak ada kena mengena dengan UM... ia split..huhuhu....

puan azimah cakap UM pun mungkin tak terima dip tu..huhu...jam krefitnya tak cukup untuk diiktiraf dan digunakan sebagai syarat untuk further study..


sebab tu ana tolak, hehe :lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:44 am

thtl wrote:kalau sekadar bahasa arab, sekitar Temerloh pun ada tu...

kalau ada jabatan agama sini keluarkan sijil, dah lama ana apply ya ustaz...tak perlu sesah payah ke UM..hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Sponsored content Today at 5:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum