Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Sat Dec 10, 2011 4:44 am

First topic message reminder :

Assalamualaikum..

Kursus yang ditawarkan:

1. Diploma Eksekutif Pengajian Syariah
2. Diploma Eksekutif Pengajian Usuluddin

Intake Februari 2012 tetapi pendaftaran telah bermula dan akan berakhir pada hujung Dis 2011.

Jom.. pakat ramai2 mendaftar


abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down


Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 7:41 am

kalau sekadar bahasa arab, sekitar Temerloh pun ada tu...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:42 am

thtl wrote:maksudnya diploma eksekutif tu laku di UM ajelaa, OK juga sebab UM ada akademi Islam, utk buat degree, masters dan seterusnya phD.


Bantahan!!! hehehehe... Laughing


UM pun tak terima lah..haha..ini fakta terbaru ana dapat selepas bermunaqasyah dengan koordinator mereka...rupanya pengajian eksekutif tu under UMcced, pusat pengajian berterusan...ia tak ada kena mengena dengan UM... ia split..huhuhu....

puan azimah cakap UM pun mungkin tak terima dip tu..huhu...jam krefitnya tak cukup untuk diiktiraf dan digunakan sebagai syarat untuk further study..


sebab tu ana tolak, hehe :lol!:

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:44 am

thtl wrote:kalau sekadar bahasa arab, sekitar Temerloh pun ada tu...

kalau ada jabatan agama sini keluarkan sijil, dah lama ana apply ya ustaz...tak perlu sesah payah ke UM..hehe Smile

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 7:45 am

maksudnya ia hanya utk ilmu ajelah bagi golongan berusia dan org yg tak ada peluang belajar agama semasa muda.

definitely bukan utk org muda macam dien...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:59 am

thtl wrote:maksudnya ia hanya utk ilmu ajelah bagi golongan berusia dan org yg tak ada peluang belajar agama semasa muda.

definitely bukan utk org muda macam dien...

ye alhamdulillah, sepanjang munaqasyah, terjumpa dan kenal dengan seorang pakcik blogger..dia pun ambil dan dah grad pun, sebaya atau mungkin tua dari syeikh thtl rasanya...

jadi ana pun minta lah dan tanya pengalaman dan pendapat dia...dia pun bagitahu lah, jadi ana pun cancel ler..hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Fri Feb 10, 2012 10:21 am

setuju dgn pak syeikh.. utk org2 muda dan bertenaga mcm Ad-diens ni kena ambik course yg boleh pergi jauh la.. kalau boleh sampai PhD.. masa pun masih bnyk lagi utk dimanafaatkan.. org muda dan bertenaga kan boleh masuk marathon.. hehe

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 10:27 am

abuzaid65 wrote:setuju dgn pak syeikh.. utk org2 muda dan bertenaga mcm Ad-diens ni kena ambik course yg boleh pergi jauh la.. kalau boleh sampai PhD.. masa pun masih bnyk lagi utk dimanafaatkan.. org muda dan bertenaga kan boleh masuk marathon.. hehe

hehe...insyaAllah...belajar tak mengira usia ya akhi...
akhi dan kita semua boleh melangkah jauh, tiada halangan k..hanya saja usaha dan kesungguhan perlu diberikan

wallahua'lam

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by abuzaid65 on Sat Feb 11, 2012 10:49 am

HambaNya wrote:
abuzaid65 wrote:setuju dgn pak syeikh.. utk org2 muda dan bertenaga mcm Ad-diens ni kena ambik course yg boleh pergi jauh la.. kalau boleh sampai PhD.. masa pun masih bnyk lagi utk dimanafaatkan.. org muda dan bertenaga kan boleh masuk marathon.. hehe

hehe...insyaAllah...belajar tak mengira usia ya akhi...
akhi dan kita semua boleh melangkah jauh, tiada halangan k..hanya saja usaha dan kesungguhan perlu diberikan

wallahua'lam

belajar memangla tak mengenal usia tapi memerlukan tenaga jugakla yeop..
nanti ad-diens dah kawin, ada anak2 dan kerjaya lagi tau la camna rasanya..
jadi patutnya org2 muda mcm ad-diens ni la yg kena maju ke depan.. hehe Smile

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Sat Feb 11, 2012 10:58 am

abuzaid65 wrote:
HambaNya wrote:
abuzaid65 wrote:setuju dgn pak syeikh.. utk org2 muda dan bertenaga mcm Ad-diens ni kena ambik course yg boleh pergi jauh la.. kalau boleh sampai PhD.. masa pun masih bnyk lagi utk dimanafaatkan.. org muda dan bertenaga kan boleh masuk marathon.. hehe

hehe...insyaAllah...belajar tak mengira usia ya akhi...
akhi dan kita semua boleh melangkah jauh, tiada halangan k..hanya saja usaha dan kesungguhan perlu diberikan

wallahua'lam

belajar memangla tak mengenal usia tapi memerlukan tenaga jugakla yeop..
nanti ad-diens dah kawin, ada anak2 dan kerjaya lagi tau la camna rasanya..
jadi patutnya org2 muda mcm ad-diens ni la yg kena maju ke depan.. hehe Smile

hehe, ya sahih...betul tu....
mungkin ana kahwin lambat kot...nak menadah kitab dan ilmu dahulu...banyak-banyak..moga Allah mudahkan Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by rizal929 on Sat Mar 29, 2014 5:20 am

Assalamualaikum sahabat2 Smile 

Saya nak tanya, pendaftaran untuk Kursus Diploma Eksekutif Pengajian Usuluddin utk tahun 2014 dah dibuka ke belum?ada sesiapa tau tak apa2 update utk kursus ni?terima kasih byk2 yer Smile

rizal929
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 29/03/2014

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by thtl on Sun Mar 30, 2014 10:26 am

Laman sesawang (web pages) akademikan ada....

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by rizal929 on Sun Mar 30, 2014 11:46 am

Hehehe...
okay2...
terima kasih abg Admin Smile 

rizal929
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 29/03/2014

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Thu Apr 03, 2014 7:38 am

Kalau berminat boleh masuk, part time hujung minggu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by ukhti on Sat Apr 05, 2014 5:42 am

Assalamualaikum. Sy berminat buat part time. kena tanya direct ke Uni ke? Syukran jkkk..

ukhti
AHLI
AHLI

Posts : 44
Points : 50
Join date : 09/02/2014

https://plus.google.com/u/0/110867361506267565577

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Sun Apr 13, 2014 9:37 pm

rizal929 wrote:Assalamualaikum sahabat2 Smile 

Saya nak tanya, pendaftaran untuk Kursus Diploma Eksekutif Pengajian Usuluddin utk tahun 2014 dah dibuka ke belum?ada sesiapa tau tak apa2 update utk kursus ni?terima kasih byk2 yer Smile

Salam, ya setakat yang saya semak, untuk intak 2014 seakan takda ditawarkan diploma eksekutif Usuluddin dan Syariah. Saya pun hairan kenapa. Tapi yang sijil ada pula. Mungkin masih belum dikemaskini. Harap sentiasa update dan semak di page UMcced tu ye. Saya rasa untuk intake Julai tiada intake pengajian Islam. Oktober mungkin. Apapun rajin-rajin lah semak kemudian.

http://umcced.edu.my/Programmes.html


_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Ad-Dien on Sun Apr 13, 2014 9:41 pm

ukhti wrote:Assalamualaikum. Sy berminat buat part time. kena tanya direct ke Uni ke? Syukran jkkk..

Masuk link ini: http://umcced.edu.my/Programmes.html

Pilih subjek yang diingini, klik subjek itu. Kemudian lihat kiri, ada PDF form kena download. Print PDF tu, isikan dan poskan pada UM. Nanti dia akan pos semula offer latter tu. Baca arahan lanjut dari web UMcced tu. InsyaAllah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iklan Program Diploma Pengajian Islam UM (Usuludin & Syariah)

Post by Sponsored content Today at 9:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum