Solat dan hukum

View previous topic View next topic Go down

Solat dan hukum

Post by rul85 on Mon Oct 08, 2012 10:49 am

Salam, apakah hukum solat jika seluar atau kainnya berlubang,tidaklah besar lubangnya..seperti terkena puntung rokok

rul85
AHLI
AHLI

Posts : 28
Points : 46
Join date : 04/08/2012

Back to top Go down

Re: Solat dan hukum

Post by thtl on Mon Oct 08, 2012 10:53 am

pertama:
sebaiknya yg tak ada lubang langsung...zaman dulu kala, kekadang sahabat ada satu atau dua helai pakaian je dan kualiti tenun masa tu menyebabkan pakaian mereka senang berlubang, sebab tu dibahaskan isu pakaian berlubang ni ..
zaman kita ni rasaya dah tak ada kot.

jika tak ada pilihan, lubang yg sedikit termasuk dalam perkara yg dimaafkan (umum al-balwa)

biasanya kat mesjid2 di malaya, mmg disediakan kain pelikat free of charge..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum