Ekoran Berita Ribuan Mujahideen Sedang Menuju Damsyiq

Go down

Ekoran Berita Ribuan Mujahideen Sedang Menuju Damsyiq

Post by ummuyaser on Sun Nov 11, 2012 10:44 pm

Kini dilaporkan ribuan mujahidin Syria sedang menuju ke wilayah Dimasyq dalam operasi besar-besaran membebaskan kota Dimasyq.

Dalam permulaan operasi kedua "Pembebasan Dimasyq" ini, mereka berjaya menembak bangunan Perdana Menteri, menawan lapangan terbang penting Basyar dan berjaya menawan beberapa bangunan kerajaan.

Pembebasan Baitul Maqdis hanya berlaku dengan didahului pembebasan kota Dimasyq sebagaimana yang disebut di dalam beberapa hadith Nabi s.a.w di dalam Musnad Imam Ahmad.

Sekarang kami menyarankan agar :

1) Semua media massa (Surat khabar, stesyen TV, majalah dll) melaporkan perkembangan ini agar semua rakyat Malaysia dapat mendoakan mereka.

2) Adakan solat hajat dan qunut nazilah di setiap masjid, surau, tempat-tempat solat dan sebagainya agar Allah mengurniakan kejayaan kepada para mujahidin.

3) Kongsikan segala maklumat yang kami laporkan ataupun daripada mana-mana sumber yang dipercayai berkenaan perkembangan ini.

Operasi terbesar ini adalah penentu kepada revolusi Syria yang telah berlanjutan lebih 20 bulan.

Doakan mereka.
Persoalannya benarkah ini:

1. Hadith yang mengatakan bahawa " Pembebasan Baitul Maqdis hanya berlaku dengan didahului pembebasan kota Dimasyq sebagaimana yang disebut di dalam beberapa hadith Nabi s.a.w di dalam Musnad Imam Ahmad"?

2. "Nabi Isa a.s. akan turun di masjid putih di Syam dan peperangan ini ialah pembuka jalan kepada tanda2 kecil kiamat!"
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum