Adakah cicak bunuh diri ?

View previous topic View next topic Go down

Adakah cicak bunuh diri ?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 1:27 am

Asalamualaikum semua,

Disini saya agak confused kenapa cicak boleh mati tanpa dibunuh. .
adakah cicak ni mati sakit ? atau die bunuh diri. .
Sebab dkat bilik sye penuh dgn buku, sbb tu byk cicak hehe, letak ubat pun masih byk. .

Kekadang rasa agak janggal sebab cicak tu mcm pemerhati je. .
Klu dibenarkn jawapannya , adakah cicak boleh mati dengan sendiri ? Risau

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Adakah cicak bunuh diri ?

Post by Ad-Dien on Wed Mar 06, 2013 1:54 am

Mohamad hafiz wrote:Asalamualaikum semua,

Disini saya agak confused kenapa cicak boleh mati tanpa dibunuh. .
adakah cicak ni mati sakit ? atau die bunuh diri. .
Sebab dkat bilik sye penuh dgn buku, sbb tu byk cicak hehe, letak ubat pun masih byk. .

Kekadang rasa agak janggal sebab cicak tu mcm pemerhati je. .
Klu dibenarkn jawapannya , adakah cicak boleh mati dengan sendiri ? Risau

manusia pun boleh mati tanpa dibunuh..iaitu bila ajal dah sampai. Cicak tu mati sebab ajal dah sampai lah tu..

p/s- yang bunuh diri ni hanya makhluk berakal bernama manusia sahaja... Binatang pun tak nak bunuh diri Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Adakah cicak bunuh diri ?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 2:56 am

owh, maknanye Ajal cicak tu da sampai . . hehehe thanks abg Dien. . sbb saya rasa pelik, dulu tk ade cicak mati dkat bilik sye. .
Cicak mula banyak mati lpas sya Ukirkan Kalimah Allah di bilik sya. .
Family kate ukiran tu menakutkan tapi bgi saya, itu salah satu cara sya untk ingat Allah disaat senang spt skrg hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Adakah cicak bunuh diri ?

Post by alDayyan on Wed Mar 06, 2013 10:19 am

Mohamad hafiz wrote:owh, maknanye Ajal cicak tu da sampai . . hehehe thanks abg Dien. . sbb saya rasa pelik, dulu tk ade cicak mati dkat bilik sye. .
Cicak mula banyak mati lpas sya Ukirkan Kalimah Allah di bilik sya. .
Family kate ukiran tu menakutkan tapi bgi saya, itu salah satu cara sya untk ingat Allah disaat senang spt skrg hehehe

ukiran menakutkan? boleh share x gambar ukiran kalimah tu kat sini?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Adakah cicak bunuh diri ?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 10:23 am

mcm mne nk Upload kt sini abg Sil ?

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Adakah cicak bunuh diri ?

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 06, 2013 10:27 am

Bagi sya ukiran tu cuma imaginasi je. . dkat situ sya tmbh Masa lampau, Masa sekarang, Masadepan. . Maksudnya Saya akan tetap ingat Allah pada masa lampau, masa sekarang, dan masa depan . .hehe , InsyaAllah sya upload. .

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Adakah cicak bunuh diri ?

Post by Sponsored content Today at 11:11 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum