Apa yang ada di luar Angkasa

View previous topic View next topic Go down

Apa yang ada di luar Angkasa

Post by Mohamad hafiz on Sat Mar 16, 2013 7:13 am

Asalamualaikum,

Saya tak tahu ini betul atau tak, tapi saya ingin kongsikan apa yang ada di luar Angkasa lepas..

Sumber :-

http://www.haydenplanetarium.org/universe

Saya nak kongsi sedikit mengenai apa yang ada di luar angkasa..
Betapa kecilnya kita sebagai manusia Smile di bawah ada Video Youtube.. Original link ada di atas..



Last edited by Mohamad hafiz on Sat Mar 16, 2013 7:21 am; edited 8 times in total (Reason for editing : Put Bold on link and edit the URL)

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by Solah on Sat Mar 16, 2013 8:02 am

Tq atas perkongsian video clip. Teringat plak dekat ESQ, ada guna video clip mirip mcm ni jugak. Cool

Solah
AHLI
AHLI

Posts : 114
Points : 187
Join date : 07/01/2012
Age : 34
Location : Penang

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by Mohamad hafiz on Sat Mar 16, 2013 8:08 am

Wah, TeRbaekK!! hehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by thtl on Sat Mar 16, 2013 8:50 am

saya pun pernah attend ESQ dgn pak Ary..itu mmg modal utama dia

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by alDayyan on Sun Mar 17, 2013 7:05 am

video yg menarik.. Like
tapi ini apa yg ada di luar bumi, dan bukan diluar angkasalepas.. Hihihi

saya rasa apa yg ada dalam video ni adalah apa yg ada di langit pertama seperti yg dikisahkan dalam al Quran..

apa yg ada di langit ke 2-3-4-5-6&7? tempat dimana sidratul-muntaha berada? WA Entah laa

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by abubakar on Tue Mar 19, 2013 6:54 pm

Ini adalah modal utk menyatakan yg Allah wujud tanpa bertempat.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by thtl on Tue Mar 19, 2013 9:20 pm

Allah berada di langit dan Allah ada di mana-mana ni isu khilaf antara aliran salafiya vs aliran asya'irah daa..sejak abad ke 3 hijrah lagi, sampai sekaran belum selesai

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 20, 2013 1:00 am

Like

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by alDayyan on Wed Mar 20, 2013 4:15 am

thtl wrote:Allah berada di langit dan Allah ada di mana-mana ni isu khilaf antara aliran salafiya vs aliran asya'irah daa..sejak abad ke 3 hijrah lagi, sampai sekaran belum selesai

Like

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Apa yang ada di luar Angkasa

Post by Sponsored content Today at 9:12 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum