Badrul amin on imam mahdi!!

View previous topic View next topic Go down

Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Ahmad Shamil on Tue Dec 27, 2011 9:09 pm


saya beri sedikit sedutan dialog hehehe
- perlu ada pemimpin yg boleh menyatukan ummat, sekurang2nya dunia arab...
- kebangkitan Islam dtg dr timur....timur itu our region...
- kalau tanya saya...saya kata ia ada di malaysia...
- tidak lain tidak bukan...saudara anwar ibrahim...

sila tonton sampai habis dan tepuk dada tanya iman Wink

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by yat on Wed Dec 28, 2011 2:02 am

sakit dada dengar....

dulu ada orang naik taraf TGNA jadi nabi, sekrang ni naik daraf DSAI imam mahdi, dan kedua2 dilakukan oleh orang agama....itu adalah sgt bahaya....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Ahmad Shamil on Wed Dec 28, 2011 2:41 am

fenomena zaman ini yg cukup merbahaya..bila seseorang itu dibenci terus tidak mahu dipakai ilmunya, dibuang dicampak dan segala kesilapannya akan dikorek korek..

dan apabila seseorang itu disukai terus dilambung, diagung agung,hingga diangkat ke tahap yg bukan sahaja melampau bahkan kdg2 boleh merosakkan aqeedah

ghuluw dlm mengkritik dan memuji...ghuluw dlm jarah wa ta'diil!!

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Ahmad Shamil on Wed Dec 28, 2011 4:50 am

ust badrul amin mula memberikan penjelasan mengenai video tersebut

penjelasan badrul amin

" Saya menafikan sekeras2nya kenyataan yg tersebar dalam beberapa laman web kononnya saya menamakan Anwar Ibrahim sbg Imam Mahdi. Saya tidak pernah sekalipun menyebut nama Imam Mahdi dalam ceramah2 saya. Saya hanya menyebut potensi Anwar sbg pemimpin dari Timur yang mampu menyatukan Dunia Arab sekaligus membebaskan Al-Aqsa."

kita sudah menontonnya..seperti saya kata kita nilailah sendiri...

bak kata seorg penulis blog:
http://amenoworld.blogspot.com/2011/12/penafian-ustaz-badrolamin-isu-imam.html

Ustaz lebih jelas dengan apa yang dia cakap. Dia lebih faham dengan apa yang dia sampaikan. Aku boleh je menghuraikan lanjut tetapi aku fikir kekhilafan neh tidak lagi harus di ulangi oleh ustaz di lain kali pada mana2 ceramah. TOLONG!

Jangan lagi mengatakan mesir negara arab terbesar.

Jangan lagi mengatakan bahawa Anwar Ibrahim penasihat negara2 arab.

Jangan lagi mengatakan bahawa Anwar Ibrahim bagai adik beradik dengan Syeikh Yusoff Al-Qardhawi.

Dan yang paling penting..

Jangan lagi mengatakan seperti ayat di bawah neh ;

"kalu ini berlaku sedara, kalu ini berlaku sedara bermakna pembebasan al aqsa sudah hampir"
"kita hanya perlukan satu lg syarat untuk bebaskan al aqsa"
"apadia?? perlu ada seorang pemimpin yang mampu menyatukan umat islam!! paling tidak menyatukan dunia arab"
"sudah adakah pemimpin itu tuan-tuan??"
"dimana agak agak??"
"apakah muamar gaddafi?tadak salah itu koboi tua sudah xboleh pakai."
"apakah apakah ahmadinejab di iran??lakh dia syiah xboleh jugak"
"apakah turki yang akan lead, akan memimpin dunia islam waktu itu??tdak, zaman turki sudah terlepas sudah berlalu, ya akhi"
"sedara penah dgar tak hadis nabi saw tentang kebangkitan islam di akhir zaman nanti datang dari belah mana??"
"dari belah mana??timur.."
"timur itu dimana, bukan di timor leste!"
"timur itu our region, ini ini timur"
"tapi banyak negara di timur ini"
"apakah di indonesia??bukan"
"singapore??oo jauh"
"brunei??lambat sangat"
"aaa thailand, filipine atau kalau tanya sy?"
"sy kata dia ada di??di malaysia."
"sudah adakah pemimpim itu saudara??"
"tanya sy, sy kata dia sudah ada."
"pemimpin itu sedang disiapkan"
"dia sedang melalui series of trials ujian"
"dia sedang di uji"
"satu peringkat ke satu peringkat"
"y kalau calang calang org menerima ujian itu sudah tentu lllame binasa"
"tetapi, dia seorg y kuat..makin di uji dia makin kuat!"
"dan sekarang ujianya peringkat akhir.."
"ujian kepada pemimpin itu di peringkat akhir, sedara"
"insyallah kalau lepas ujian ini dia akan bangkit memimpin umat"
"dan waktu itu insyallah kita akan meraikan pembebasan al aqsa..pemimpin itu sekarang ini menjadi penasihat kepada beberapa buah negara arab"
"leading arab countries bukan negara arab y miskin miskin"
"negara arab y kaya kaya saudi dubai emirates abu dhabi ya"
"dia menjadi penasihat kepada beberapa buah negara arab"
"dia juga dihormati dibarat dan ditimur"
"dia boleh bercakap soal islam di pentas antarabangsa"
"org hormat pendirianya" "org hormat ketegasannya''
"dan org hormat prinsip agamanya"
"tidak lain tidak bukan"

"sedara anwar ibrahim"

TOLONG!

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by faisall on Wed Dec 28, 2011 5:10 am

Pening cita² manusia ni...

Bukan sekadar nak jadi rasul,
Bukan sekadar nak jadi Tuhan,
Mungkin juga bukan sekadar nak jadi imam Mahdi,
tunggu sahaja sedang akhir zaman menjelang tiba ~

Tepuk dada, berdoa', Ya Allah perkukuhkan Iman ku....
avatar
faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by thtl on Wed Dec 28, 2011 10:38 am

No comment, setakat yg ana kenal Dr Badrol ni, dia agak agresif dan kasar. Macam arab baduwi sikitlaa..hehehe
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by tokbatinasli on Thu Dec 29, 2011 7:54 am

thtl wrote:No comment, setakat yg ana kenal Dr Badrol ni, dia agak agresif dan kasar. Macam arab baduwi sikitlaa..hehehe

Dr. Badrol yang saya kenal sebagai pensyarah saya yang lemah lembut (sebelum ditahan ISA. Pernah rakan sebilik saya mengadukan saya kepadanya kerana dikatakan menyebarkan fahaman Wahabi tetapi dia tak marah pun cuma nasihat saja. Tapi ni cerita sebelum gerakan reformasi dan sebelum dia ditahan ISA.

tokbatinasli
AHLI
AHLI

Posts : 31
Points : 55
Join date : 13/12/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by thtl on Thu Dec 29, 2011 8:27 am

betul,

selepas pemergian Dr Hasan Ali dari program BTN, khususnya memimpin sesi Qiamullail, Dr Badrol yang mengambil alih program tsb di BTN dengan mengepalai sessi Qiyamullai utk peserta2 BTN atau kem Ibadah kerajaan.
Dr Badrol akan memimpin sesi solat tasbih, solat taubat, wirid jama'iy dan do'a menangis yg dinamakan pesta menangis beramai-ramai.

ia adalah sesi bid`ah yg paling besar yg pernah saya saksikan...hehehe

selepas beliau menyertai reformasi dan dibuang dari program BTN, maka dia berubah menjadi agresif.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by faisall on Thu Dec 29, 2011 11:35 am

avatar
faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Ad-Dien on Thu Dec 29, 2011 1:00 pm

perlu jahr wa ta'dil ni..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Ahmad Shamil on Thu Dec 29, 2011 1:05 pm

HambaNya wrote:perlu jahr wa ta'dil ni..

jahr wa ta'diil ke jarh wa ta'dil

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by abuzaid65 on Thu Dec 29, 2011 1:20 pm

Abu_Zubair wrote:
HambaNya wrote:perlu jahr wa ta'dil ni..

jahr wa ta'diil ke jarh wa ta'dil

jarh wa ta'dil dan jahr wa sirr... hehehe
avatar
abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 51
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by yat on Thu Dec 29, 2011 2:21 pm

abuzaid65 wrote:
Abu_Zubair wrote:
HambaNya wrote:perlu jahr wa ta'dil ni..

jahr wa ta'diil ke jarh wa ta'dil

jarh wa ta'dil dan jahr wa sirr... hehehe

apa ko bondo tu?
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by yat on Thu Dec 29, 2011 3:00 pm

dalam twitter dr maza dia tegur dr badrul, dan badrul divert isu tahli etc, dan dr maza cakap jgn divert issue...

realDrMAZA Dr Mohd Asri
@
@drbadrulamin mnyatakn ssorg individu sbgai pmimpin yg djnjikn Allah dlm hadis bkn dkwaan kecil. Kesannya besar.

drbadrulamin Dr Badrulamin Bahron
@
@anwaribrahim @mhputra @realDrMAZA Jgn hilang fokus pada masalah besar umat i.e kepimpinan. Jgn tenggelam dlm isu remeh i.e qunut, tahlil..

realDrMAZA Dr Mohd Asri
@
@drbadrulamin @anwaribrahim tiada siapa yg bangkitkn mslh remeh. Itu mslh besar. @drbadrulamin jgn divert isu.
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by thtl on Thu Dec 29, 2011 5:54 pm

Kalaulah Doc Maza dah ambil alih isu ni, maka kita jadi penonton ajelaa..
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by yat on Fri Dec 30, 2011 12:59 pm

komen terbaru tweet dr badrul amin:

drbadrulamin Dr Badrulamin Bahron
@
@alcatraztherock Masih ada yg minat timbulkan isu qunut, tahlil dll... Seolah2 smua org Msia yg berqunut sesat & masuk neraka.
18 hours ago Favorite Retweet Reply

drbadrulamin Dr Badrulamin Bahron
"@KartunisGandum: @drbadrulamin betul tu..." Isu khilafiyyah sudah ribuan tahun d bincang x selesai. Hanya mengundang perpecahan...
18 hours ago

drbadrulamin Dr Badrulamin Bahron
Maaf! Sy xnak habiskan masa & tenaga layan isu basi khilafiyyah yg dibawa oleh Wahhabi. Bnyk isu besar perlu perhatian.

PS: sahlah, tambah seorang lagi wahabi slayer dari kalangan public figure
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Ad-Dien on Fri Dec 30, 2011 2:50 pm

yat wrote:
abuzaid65 wrote:
Abu_Zubair wrote:
HambaNya wrote:perlu jahr wa ta'dil ni..

jahr wa ta'diil ke jarh wa ta'dil

jarh wa ta'dil dan jahr wa sirr... hehehe

apa ko bondo tu?

ilmu rijal hadith~~ Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Badrul amin on imam mahdi!!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum