Lelaki gay

View previous topic View next topic Go down

Lelaki gay

Post by ecah on Tue Mar 19, 2013 10:17 pm

Assalamualaikum ustaz Smile

Sy mahu bertanya apa hukum bg lelaki yg homoseksual dan berperilaku seperti perempuan? Possible tak utk ubah sexual orientationnya? Jika tidak, apa jalan terbaik utk bantu dia insaf dan kembali ke pangkal jln? Kesian melihatnya yg lonely dan sentiasa mendapat cemuhan dan ejekan org sekeliling. Dia muda lg, masih belajar. syukran ustaz.

ecah
AHLI
AHLI

Posts : 31
Points : 60
Join date : 14/01/2013

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by thtl on Tue Mar 19, 2013 10:37 pm

ada 4 isu ni:
1. Hukum mengamalkan homoseksual (gay atau lesbian) itu jelas dosa besar dan kesalahan hudud seks kalau dilaksanakan hukum Islam dan dalam undang2 civil Malaysia, ia di bawah hukum seks luar tabi'iy.

2. Hukum lelaki berperilaku spt perempuan (lelaki lembut/pondan), juga hukumnya jelas, dilaknat oleh Nabi saw. juga wanita yang berperilaku spt lelaki yakni tomboy
3. Nak ubah sexual orientationnya. Ini saya pun tak tahu..hehehe
sebab gay dan lesbian ni mmg gaya hidup global yg dicetuskan dr USA..persatuan LGBT ni agak kuat sekarang. Ini perlu gerakan bersepadu antara kerajaan, jabatan agama, NGO, gerakan Islam dan sokongan masyarakat utk menghalang gerakan LGBT (gerakan seks songsang)

pecahan hukum banyak lagi sebenarnya:
4. Khuntsa
Khuntsa atau kekeliruan gender ni yg ada kaitan dgn isu genetik dan chromosom. Ini kes yg lain pulak dan detail perbahasannya.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 20, 2013 1:03 am

Ustaz, apa hukum Jika lelaki memakai pembedahan Plastik, spt di Korea. . Contohnya : Dia membuat pembedahan Hidung untuk buat ia lebih mancung dan cantik.. Pembedahan kulit supaya nampak lebih licin dan clear .. Bagi sya, Lelaki Korea mcm lebih kurang sama dgn wanita di situ..

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by alDayyan on Wed Mar 20, 2013 4:25 am

ecah wrote:Assalamualaikum ustaz Smile

Sy mahu bertanya apa hukum bg lelaki yg homoseksual dan berperilaku seperti perempuan? Possible tak utk ubah sexual orientationnya? Jika tidak, apa jalan terbaik utk bantu dia insaf dan kembali ke pangkal jln? Kesian melihatnya yg lonely dan sentiasa mendapat cemuhan dan ejekan org sekeliling. Dia muda lg, masih belajar. syukran ustaz.

lelaki mcm ni mendedahkan dirinya kepada bisik2an setan dimana pada saat dia tegh murung dan kecewa dgn dunia yg memandang rendah dan hina terhadap dia, maka di kala itulah setan ni masuk jarum dan slow2 menjauhkan dia dari hidup berlandaskan sunnah dan nabi.
sebab tu ramai di antara yg "membunuh diri."

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 20, 2013 6:57 am

Sil wrote:
lelaki mcm ni mendedahkan dirinya kepada bisik2an setan dimana pada saat dia tegh murung dan kecewa dgn dunia yg memandang rendah dan hina terhadap dia, maka di kala itulah setan ni masuk jarum dan slow2 menjauhkan dia dari hidup berlandaskan sunnah dan nabi.
sebab tu ramai di antara yg "membunuh diri."


Abg Sil, Bukan hanya membunuh diri, tapi boleh dikatakan semakin menular, Statement makin moden Zaman, Maka Syaitan pun makin moden mungkin acceptable Laughing

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by thtl on Wed Mar 20, 2013 9:22 am

MH,
pembedahan plastik utk merubah ciptaan Tuhan haram hukumnya.

dalil
"dan aku akan menyuruh mereka (merubah ciptaan Allah), lalu benar-benar mereka merubahnya.' Barang siapa yang menjadikan syaitan menjadi pelindung selain Allah, maka sesungguhnya ia menderita kerugian yang nyata." (an-Nisa': ayat 117 - 119)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 20, 2013 9:35 am

Ustaz, bagaimana kalau kemalangan ? Contohnya Dia patah tangan, Lalu dia pasang tangan palsu.. Suspect

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by Dodo Don on Wed Mar 20, 2013 10:22 am

Saya tak pasti samada boleh disuntik hormon lelaki supaya dia menjadi lebih perkasa. Tapi ramai juga yang gagah perkasa ni tetapi mengamalkan bisex. Kalau dalam hubungan homo, dia lebih cenderung mengambil posisi perempuan tentu sifatnya lebih kepada perempuan.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by thtl on Wed Mar 20, 2013 10:35 am

hafiz, patutnya u bukan tajuk lain...
kalau accident dan patah tangan dan ganti tangan palsu, itu bukan merubah, taoi mengujudkan semula sesuatu yg ada asalnya...

maka bolehlaa...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by Mohamad hafiz on Wed Mar 20, 2013 11:55 am

Owh. . hehehe Embarassed

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by ecah on Fri Mar 22, 2013 1:46 pm

syukran semua atas opinions terbaik
dr apa yg sy dpt dr "pengooglelan" sy, semua mengatakan yg mustahil utk merubah sexual orientation golongan ni, sy tak tahu pulak hormon mcm mana, mungkin perlu lebih kajian, hehe, tp sy rasa yg paling penting ialah pemahaman agama, kalau dia faham Islam betul2, mesti dia tak buat semua tu even though dia still bernafsu kpd lelaki, hmmm, hanya mampu berdoa, moga Allah berikan dia petunjuk Smile

ecah
AHLI
AHLI

Posts : 31
Points : 60
Join date : 14/01/2013

Back to top Go down

Re: Lelaki gay

Post by Sponsored content Today at 9:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum