Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

View previous topic View next topic Go down

Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

Post by yat on Sun Jan 01, 2012 2:40 am



saya tak tau ni termasuk bidaah ke apa, last sekali ada konsert...pendapat saya lebih baik takder, maksiat maupun benda2 alternatif sebegini

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

Post by yat on Sun Jan 01, 2012 3:19 am


yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

Post by thtl on Sun Jan 01, 2012 4:48 am

betul ler tu, tak boleh ini macam, ia termasuk mempersendakan agama Islam dan menjadikan agama itu sendagurau dna bahan lawak...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

Post by Mohd. Ikram on Sun Jan 01, 2012 4:53 am

Secara peribadi, saya pegang totally haram sambut tahun baru dan tidak ada istilah alternatif nak sambut tahun baru masehi. Kena stop merayakan bukan buat alternatif. Perayaan kita sebagai umat Islam ada 3 je, hari raya Eidul fitri, Adha, dan hari jumaat secara umum...

Ulasan Ustaz Asrie Sobri mmg baik..
http://1aqidah.net/aqidah/135-sambutan-tahun-baru-masehi-haram.html

Juga ulasan Tuan Hassan, sangat baik.. http://bicarathtl.blogspot.com/2012/01/tahun-baru-2012.html

Tapi, saya yakin Ustaz Azhar pun bukan bernafsu sangat nak sambut tahun baru.. Cuma ini adalah usaha beliau untuk menghalang cara sambutan tahun baru ntah hape2 yg ada sekarang, mendekati golongan artis etc,etc. Mungkin pada dia, tu adalah cara yg berhikmah untuk mendekati golongan artis.. Semoga Allah merahmati Ustaz Azhar dan mengampunkan kesalahan saya dan dia... amin..

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

Post by thtl on Mon Jan 02, 2012 4:34 pm

Bila kita tengok teruknya muda mudi sambut pesta tahun baru di beberapa lokasi sekitar lembah kelang spt di i-city (shah alam), Dataran merdeka, dataran petronas, bintang walk, maka alternatif yg diberikan oleh UAI, zizang raja lawak dan sam kamikaze tu kira OKlaa..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Adakah program alternatif sambut new year sebegini dibenarkan?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum