Video Face Replacement

View previous topic View next topic Go down

Video Face Replacement

Post by Mohamad hafiz on Fri Apr 12, 2013 10:42 am

Asalamualaikum..

saya ingin kongsi satu video yg dikongsi oleh seseorang di fb (secara tak sengaja jumpa) berkenaan dgn Video Face Replacement.. Nama Org tersebut sya tak akan letak nama disini sbb nanti mengaibkn (sebab dia guna tu utk isu hangat).. oleh itu, mari tngk Video Face Replacement ni..

Ini ialah cara baru utk menukarkan personaliti seseorang yg baik kepada buruk.. hanya menggunakan situasi yg berbeza seperti ..

Baik :-
Seseorang itu sedang berceramah di khalayak ramai..

Buruk :-
Video seseorang sedang berbuat maksiat ..

Procedure :-
Wajah seorang yg berceramah itu dijadikan source dimana akhirnya akan menjadikn SOURCE tu menjadi seseorang berada didalam situasi buruk.. dimana menimbulkan keaiban seseorang..

Simple explanation :-
Wajah orang yg baik dicopy dan diletakkan / direplace dengan wajah org yg sedang buat jahat.. Lalu akhirnya digunakan sebagai Senjata mengalahkan seseorang..



Kesimpulan :-
Ini mungkin salah satu teknik fitnah yg kreatif.. Dan apa yg buruknya ialah, Video Face replacement ini boleh dibuat oleh sesiapa sahaja yg tahu guna software IT.. Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by alDayyan on Fri Apr 12, 2013 11:20 am

jgn lupa ianya mudah juga dikesan samada palsu atau tidak.. kebanyakan video2 aib yg tersebar di internet membabitkan individu tertentu di malaysia ini adalah sahih..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by helper on Fri Apr 12, 2013 12:08 pm

jika tidak ada 4 orang saksi, lebih baik kita diam dan tidak mengshahihkan sesuatu video.

tak pasal2 pikul dosa azab yang keras diakhirat kelak.

wallahu'lam

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by thtl on Fri Apr 12, 2013 1:25 pm

video tu qarinah (bukti sokongan) shj. kekuatan bukti masih lagi pada 4 saksi dalam kes hudud zina

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by abubakar on Sat Apr 13, 2013 1:56 am

Setakat pengetahuan saya, kalau menuduh zina tanpa bawa 4 saksi, boleh kena 40 kali sebatan, walaupun tuduhan berdasarkan bukti video/bergambar.

Tp sekiranya yg dituduh itu mengakui bahawa mmg dia yg berada di dlm video seperti yg berlaku pada CSL, saya dgn ini menawarkan diri utk jd salah seorang tukang rejam.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by Mohamad hafiz on Sat Apr 13, 2013 2:01 am

terbaik

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by thtl on Sat Apr 13, 2013 6:49 am

burn,

1. 80 sebatan ksalahan qadzaf
40 sebatan utk hudud minum arak

2. kat Malaysia buat masa ni tak ada hukum rejam.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by Dodo Don on Sat Apr 13, 2013 12:06 pm

Kalau orang bukan Islam dgn bukan Islam seperti kes CLS itu, apakah boleh dijatuhkan hukum mengikut Islam? Bagi mereka bukannya ada perkiraan dosa dan pahala hanya bersalahan dari segi adat kepercayaan mereka. Zaman sekarang duduk serumah tanpa kahwin bukan satu masalah bagi mereka. Sudah tentulah orang Islam di negara ini perlu mengetahui definasi bebas antara agama tidak sama. Jika tidak cara hidup kita pun akan terikut-ikut dgn cara orang bukan Islam. Kita boleh bayangkan apa yang terjadi kalau mereka jadi pemimpin.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by thtl on Sat Apr 13, 2013 12:34 pm

Dalam hukum syariah, ada exception. misalnya kes zina.
Jika org Islam dikenakan hukum hudud, org bukan Islam dikenakan hukum takzir berdasarkan hukum kekeluargaan mereka. Mereka mesti ada hukum pasal adultry dan co-habitation atau bersekedudukan. kalau mereka tak ada, kena gubal special hukum untuk aktviti immoral yang setimpal dengan ajaran agama mereka. Kita tak bolehkan biarkan warganegara bukan Islam lepas bebas macam haiwan untuk berzina sesuka hati mereka. mereka mesti ada undang2 keluarga mereka.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by Dodo Don on Sat Apr 13, 2013 1:44 pm

Ya betul tu, Ustaz. Sebab itu rakyat tolak LGBT.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by abubakar on Sat Apr 13, 2013 10:39 pm

thtl wrote:burn,

1. 80 sebatan ksalahan qadzaf
40 sebatan utk hudud minum arak

2. kat Malaysia buat masa ni tak ada hukum rejam.

Terima kasih Tuan, maklumlah benda ini belajar masa sekolah dulu, jd berlaku ke'karat'an sikit.

Tp point saya adalah, waima video sahih sekalipun ttp tak boleh jd asas utk menuduh zina. Lgpun perbuatan merakam video ini dah terang-terang salah iaitu mengintip. Kalau rakam sendiri mcm yg pernah berlaku pada artis-artis kita dan masyarakat skrg ini lainlah ceritanya. Itupun kita ttp tak boleh menuduh zina kpd mereka tanpa bawa 4 saksi walaupun kita 100% yakin yg individu dlm video mmg dia.

Kalau mcm ada yg mengaku pernah berzina itu kalau boleh jgn mengaku lah, melainkan kpd hakim, sbb boleh sabit hukum kalau mengaku ini walaupun nak cerita kpd kawan2 atas dasar nak beri pengajaran dsb. Dan yg mendgr itu pula jgnlah pergi sebarkan kpd org awam,cthnya letak dlm suratkhabar mcm yg berlaku skrg, artikel2 suratkhabar berkenaan dgn temuramah mereka yg di sekolah mengandung, rumah sinar harapan dan yg seumpamanya. Walaupun tak boleh kena qazaf, tp kena igt Nabi suruh jaga aib org. Tp kalau nak bawa ke muka pengadilan itu lain cerita lah.

Maaflah kalau off-topic dan tolong betulkan mana yg salah.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by Mohamad hafiz on Sun Apr 14, 2013 3:26 am

abubakar wrote: Walaupun tak boleh kena qazaf, tp kena igt Nabi suruh jaga aib org.
Setuju.. kita mesti rasa tidak senang jika aib dihebohkn.. huhuhu Setuju ngn pendapat abg Abu Bakar

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by Dodo Don on Sun Apr 14, 2013 5:29 am

Memang sepatutnya begitu tetapi itulah yg berlaku dalam masyarakat. Terbaru melibat image yg didakwa pemimpin sebuah parti pembangkang dan dikatakan disebarkan oleh pengikut rakan sekutu. Katanya polis telah buat tangkapan beberapa individu. Menurut satu laman blog, ia adalah habuan untuk perkara tertentu. Yang kita risaukan ialah pemimpin mewakili rakyat, dan apakah ini menggambarkan sebenar keadaan masyarakat negara kita.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Video Face Replacement

Post by Sponsored content Today at 3:12 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum