Sedekap

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Sedekap

Post by Ibnu Hisyam on Thu Apr 18, 2013 6:24 am

First topic message reminder :

Tuan tuan
saya selama ni sedekap kat dada....rupa-rupanya saya silap....tengok bahagian kajian kat afn cakap sedekap bawah pusat itu lebih kuat hujjahnya

Ibnu Hisyam
AHLI
AHLI

Posts : 93
Points : 104
Join date : 12/04/2013
Age : 42
Location : Sarawak

Back to top Go down


Re: Sedekap

Post by Mohamad hafiz on Sat Apr 20, 2013 5:07 am

sil wrote:sedekap? sedekap ni mcmana? boleh sesiapa lampirkan gambar sedekap di sini?

Ni dia Gambarnya..







Seperti yg ustaz thtl kata, (tempat sedekap seperti yg di warnakan hijau tu)
thtl wrote:IH,
La Tahzan, isu khilaf ni tak ada masalah nak pindah pegangan bila dah ada hujah yg baru...
lagipun Imam Ahmad kata, semua boleh, atas dada, tengah dada atau atas pusat atau bawah pusat

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Join date : 23/01/2013

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by Mohamad hafiz on Sat Apr 20, 2013 5:48 am

Ibnu Hisyam wrote:saya ada masalah nak paste pic n link kat forum Smile

Abg Ibnu Hisyam, sye ade teknik kemas utk paste pic kat sini..

Untuk post pic.. (Saya guna Photobucket, lebih senang nk ambil link picture)

1. Pergi ke http://s1340.photobucket.com/, Register kalau belum register. *s1340 tu ade sbb sye dah register*
2. Lepas tu, Double Click PhotoScape (kalau ade). Ini ialah Icon Photoscape, (*saya rasa semua Computer ade photoscape*)
PhotoScape =
3. Edit di PhotoScape, Kalau nak resize pic, (Jika Mahu). Berikut langkahnya :-
-----> Open Photoscape
-----> Pilih Gambar yg mahu diUpload
-----> Resize Utk Edit Size, Tekan Icon ni
-----> Lepas tu, Nak Seragam, Pastikan Preserve Aspect ratio kosong seperti ini
-----> Lepas tu boleh Pilih Size yg Abg Nak.. Contohnya :-
'150x150' , '250x250' . '350x350' Dan sebagainya mengikut keinginan abg..

4. Lepas tu, Save dan upload to Photobucket.com
5. Dah uplaod tu, Tekan Library > gerakkan Mouse kat Gambar, Akan ada nampak Seperti Icon ini, Tekan get link
6. Langkah Akhir, Tekan IMG (*Utk share di forum*)
7. Paste Di Forum..

-------------------------------------------------------------------

Untuk Paste Link,

1. Copy Link, contohnya bicarathtl.forumms.net
2. Paste di forum..
3. Klu nk taip, Tambah [url] di depan dan[/url] di belakang (Tanpa SPACE)
4. Share Link di forum..

P/S : Untuk Youtube, Boleh guna [youtube](*youtube link*) dan tanpa Space, taip [/youtube] dibelakangnya..

Moga Dapat difahami Smile

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Join date : 23/01/2013

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by Ibnu Hisyam on Sat Apr 20, 2013 6:11 am

[Only admins are allowed to see this link] kikikiki link pun tak dpt tengok

Ibnu Hisyam
AHLI
AHLI

Posts : 93
Join date : 12/04/2013

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by Ibnu Sarkawi on Sat Apr 20, 2013 8:12 am

banyeak do jak [Only admins are allowed to see this link] nge atas yo

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 9:35 am

Ibnu Hisyam wrote:[Only admins are allowed to see this link] kikikiki link pun tak dpt tengok

saya dah cuba nak fixkan tadi..tp x jumpa plak solutionnya..maybe admin saja yg boleh fixkan problem ini..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 9:38 am

Mohamad hafiz wrote:
sil wrote:sedekap? sedekap ni mcmana? boleh sesiapa lampirkan gambar sedekap di sini?

Ni dia Gambarnya..







Seperti yg ustaz thtl kata, (tempat sedekap seperti yg di warnakan hijau tu)
thtl wrote:IH,
La Tahzan, isu khilaf ni tak ada masalah nak pindah pegangan bila dah ada hujah yg baru...
lagipun Imam Ahmad kata, semua boleh, atas dada, tengah dada atau atas pusat atau bawah pusat

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by Ibnu Sarkawi on Sat Apr 20, 2013 12:56 pm

sil.. signature bro pun bertanda merah. tengok topik lain ok je. masuk topik ni sumanya jadi "only admin" termasuk smiley2.

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 1:02 pm

Ibnu Sarkawi wrote:sil.. signature bro pun bertanda merah. tengok topik lain ok je. masuk topik ni sumanya jadi "only admin" termasuk smiley2.

uik? knp jadi begitu pula? Entah laa

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 1:33 pm

saya dah fixkan..harap2 kalau ada masalah seumpama ini berlaku di thread2 lain..sila adukan.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by Ibnu Hisyam on Sat Apr 20, 2013 4:15 pm


sil wrote:saya dah fixkan..harap2 kalau ada masalah seumpama ini berlaku di thread2 lain..sila adukan.

jazakAllah khair Smile

Ibnu Hisyam
AHLI
AHLI

Posts : 93
Points : 104
Join date : 12/04/2013
Age : 42
Location : Sarawak

Back to top Go down

Re: Sedekap

Post by Sponsored content Today at 3:17 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum