OFF TOPIC V2

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

OFF TOPIC V2

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 9:42 am

First topic message reminder :

Salam

Memandangkan OFF TOPIC v1 dah lama dan menjangkaui lebih 50 page, maka atas nasihat pak syeikh thtl saya telah kunci thread tersebut dan sebarang sembang2 bolehla di postkan di sini..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: OFF TOPIC V2

Post by Ibnu Sarkawi on Sun Mar 30, 2014 10:50 am

semoga dipermudahkan urusan syeikh  Smile 

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Sun Mar 30, 2014 11:09 am

tak leh jawab soklan hari ni, internet meragam. kejap ada kejap tak der

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Sun Mar 30, 2014 4:52 pm

thtl wrote:Salam 
Maaf Dien, jadual di Malaysia padat, semalam fly balik, sekarang dah tiba di Jizan City, KSA bersama family, akan buat umrah khamis ni InsyaAllah.

Semoga dipermudahkan urusan ustaz sekeluarga di sana Smile

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Mar 31, 2014 12:41 pm

Sessi ta'bir Mimpi masih kena freeze, saya masih belum settle down, sedang buat Iqamah utk family
(Iqamah=ID utk resident KSA)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Mohamad hafiz on Mon Mar 31, 2014 1:23 pm

Ya Ustaz, wktu umrah tu buleh ke ambil gambar ? sye nk tngk gambar dkat sne, itu pun klu ustaz tk keberatan hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Mar 31, 2014 1:31 pm

boleh, cuma jgn banyak sangat posing nanti jatuh riak dan sum'ah yg akan membatalkan pahala Umrah

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Thu Apr 03, 2014 7:56 am

Ustaz, maksud dia..dia nak ustaz sharekan gambar2 umrah tu kat forum ni untuk tatapan kami yang tak dapat ke sana lagi.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Thu Apr 03, 2014 8:48 am

Ok..
namun foto Mekah dan Madinah ni Google je...dalam 3-D lagi...zaman internet ni semuanya ada di cyber

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by abu_firdaus on Thu Apr 03, 2014 9:04 am

hehe..byk dah org letak gambar umrah kat FB (termasuk saya  Smile )

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Thu Apr 03, 2014 9:17 am

so, pakat2 lihat foto di FB abu_f

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Thu Apr 03, 2014 3:29 pm

Offline sehingga Ahad..Umrah
akan berlepas ke Mekah dalam 30 minit

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Thu Apr 03, 2014 6:48 pm

thtl wrote:Offline sehingga Ahad..Umrah
akan berlepas ke Mekah dalam 30 minit

Moga dipermudahkan Allah ya Ustaz.. doakan kami semua disini

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Wed Apr 16, 2014 9:04 am

Saya sedang berseminar di ibu kota Riyadh sehingga Jumaat ni, maka tidak dapat berforum spt biasa

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Thu Apr 17, 2014 6:41 pm

tahun ni insyaAllah tamat kuliyyah. Ada kekosongan di Arab saudi tak? Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Apr 21, 2014 10:14 am

sorry Dien terlepas pandang.
Kerja saudi arabia dalam bidang agama tak ada..semua utk saudi shj
nak kerja bagus, gaji mahal, engineer dalam sektur oil n gaz

nak jadi pensyarah IPTA saudi dalam bidang sains, teknology, medical, IT, petroleum, minerals, minimum phD. gaji tidaklah tinggi mana sebab IPTA. IPTS masih sikit, depa utamakan lecturer USA dan Canada.

Gaji paling tinggi utk sijil2 akademik dari USA, canada, kemudian UK.
Oleh kerana Dien dalam bidang agama, maka tak adalah peluang utk kerja di KSA. nak buat MA dan phD ada chance

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Mon Apr 21, 2014 12:49 pm

thtl wrote:sorry Dien terlepas pandang.
Kerja saudi arabia dalam bidang agama tak ada..semua utk saudi shj
nak kerja bagus, gaji mahal, engineer dalam sektur oil n gaz

nak jadi pensyarah IPTA saudi dalam bidang sains, teknology, medical, IT, petroleum, minerals, minimum phD. gaji tidaklah tinggi mana sebab IPTA. IPTS masih sikit, depa utamakan lecturer USA dan Canada.

Gaji paling tinggi utk sijil2 akademik dari USA, canada, kemudian UK.
Oleh kerana Dien dalam bidang agama, maka tak adalah peluang utk kerja di KSA. nak buat MA dan phD ada chance

Duk western lah kalau camtu.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by abu_firdaus on Mon Apr 21, 2014 12:54 pm

duk malaysia aje la dien.
negara memerlukanmu  Smile 

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Mon Apr 21, 2014 12:57 pm

abu_firdaus wrote:duk malaysia aje la dien.
negara memerlukanmu  Smile 

Negara memerlukan? Hehe... tak rasa begitu pun.. Saya ni rasa nak mengembara je sejak dulu...cuma rezeki dan kemampuan je takda.. dapat bermimpi je lah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Apr 21, 2014 1:01 pm

Kalau dapat kerakyatan US atau Canada mmg bagus kerja saudi, sebab gaji 5-7X ganda expat Malaysia Dien.

salah satu cara kawin dgn muslimat dari canada dan USA

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Mon Apr 21, 2014 1:09 pm

thtl wrote:Kalau dapat kerakyatan US atau Canada mmg bagus kerja saudi, sebab gaji 5-7X ganda expat Malaysia Dien.

salah satu cara kawin dgn muslimat dari canada dan USA

Macam mana ustaz? Saya dah lama terfikir adakah possible perkahwinan tu? Ada medium tak? Smile

Serius nak tahu..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Apr 21, 2014 1:12 pm

Kalau kita dok study kat USA atau Canada ianya amat possible, sebab setiap mesjid di USA/Canada mmg ada senarai mualaf USA yg convert dan inginkan suami..kalau dari Malaysia ni tak taulah jalan camna

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Apr 21, 2014 1:13 pm

Dien kena cari jalan further study ke US atau Canada....

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Mon Apr 21, 2014 1:24 pm

thtl wrote:Kalau kita dok study kat USA atau Canada ianya amat possible, sebab setiap mesjid di USA/Canada mmg ada senarai mualaf USA yg convert dan inginkan suami..kalau dari Malaysia ni tak taulah jalan camna

Hehe.. macam mana nak duk sana.. rasa macam impossible, sana ada kos agama ke..kalau ada keajaiban tentu saya ke sana (bukan untuk kawin).. untuk mengembara Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Apr 21, 2014 1:39 pm

PhD Agama mmg org buat kat US atau UK sekarang Dien...insyaAllah akan ada jalan..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Tue Apr 22, 2014 4:41 am

thtl wrote:PhD Agama mmg org buat kat US atau UK sekarang Dien...insyaAllah akan ada jalan..

PhD sahaja ke? huhu.... Lama lagi tu.. insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Tue Apr 22, 2014 1:00 pm

dah semakin susah melanjutkan pelajaran ke luar negara sebab kewangan negara yg semakin meruncing. Perlaksanaan GST mulai 1 April 2015 menandakan tahap kewangan negara yg parah hingga mereka sanggup memperkenalkan cukai yg baru ke atas kepala rakyat

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Tue Apr 22, 2014 7:57 pm

thtl wrote:dah semakin susah melanjutkan pelajaran ke luar negara sebab kewangan negara yg semakin meruncing. Perlaksanaan GST mulai 1 April 2015 menandakan tahap kewangan negara yg parah hingga mereka sanggup memperkenalkan cukai yg baru ke atas kepala rakyat

Apa pandangan ustaz tentang GST? ana tak tau sangat..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Wed Apr 23, 2014 8:04 am

GST ni cukai negara2 maju, kaya dan rakyat yg berpendapatan tinggi. Maksudnya setiap kali Dien bayar di kaunter atau cashier, Dien kena bayar 6% extra. Setiap RM10, kena top-up lagi 60 sen. kalau RM100, kena top-up RM6.00. Budget anda akan naik 6%.
cuma kena tunggu dan lihat kerana barangan keperluan rakyat tak kena GST. dan GST akan menghapuskan sistem cukai sebelum ni yakni SST (sales n service tax)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Sponsored content Today at 12:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum