OFF TOPIC V2

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

OFF TOPIC V2

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 9:42 am

First topic message reminder :

Salam

Memandangkan OFF TOPIC v1 dah lama dan menjangkaui lebih 50 page, maka atas nasihat pak syeikh thtl saya telah kunci thread tersebut dan sebarang sembang2 bolehla di postkan di sini..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Thu May 30, 2013 6:10 pm

kata tak leh keluar dari kg Tellian? ke acah je!

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Mohamad hafiz on Thu May 30, 2013 6:17 pm

sye acah je la hehe

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Join date : 23/01/2013

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Thu May 30, 2013 7:52 pm

Allah ana dah ditempah untuk imam disini, hehe...

kit liqa' time ramadhan ke? sebelum tu pun boleh Smile

ana tak arif imam ni, bacaan pun tak bagus mana apatah lagi hafiz quran.. baca yg pendek2 je mcm al-munafiqun atau sajdah ~~~

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Thu May 30, 2013 9:15 pm

sebelum Ramadhan pun possible sebab ada sebulan lagi dari tarikh kepulangan saya (IA)...

kita tengok dulu jadual saya camna..dah 4 bulan x balik...kluarga didahulukan..hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Thu May 30, 2013 10:19 pm

thtl wrote:sebelum Ramadhan pun possible sebab ada sebulan lagi dari tarikh kepulangan saya (IA)...

kita tengok dulu jadual saya camna..dah 4 bulan x balik...kluarga didahulukan..hehehe

tafadhal ya syaikhana Smile Like

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Dodo Don on Sat Jun 01, 2013 7:25 am

Macamana kes selsema akut di Saudi. adakah membimbangkan kepada jemaah haji?

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Sat Jun 01, 2013 7:29 am

Bimbang juga tu, coronavirus, tak tahu lagi camna saudi gomen nak handle selsema ni sebab carrier dia saudi je..
pakar WHO sedang berada di Riyadh sekarang...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Nizam on Sun Jun 02, 2013 4:46 pm

Ana mungkin kurang aktif berforum wat beberapa hari ni, anak ana kena demam campak.

Mohon akhi yatt ambil alih pimpinan forum wat sementara waktu.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Sun Jun 02, 2013 6:29 pm

SyafaKallah ke atas Fathul Bari..

Yat pun sibuk, sedang viva

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Sun Jun 02, 2013 9:14 pm

nama anak akhi fathul bari ye? syafakallah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Sun Jun 02, 2013 11:10 pm

Ini Fathul Bari Asghar (jr); FB Akbar (sr) ada dalam ILMU

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Nizam on Mon Jun 03, 2013 1:23 pm



Muhammad Fathul Bari ibn Mohd Khairul Nizam

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Mohamad hafiz on Mon Jun 03, 2013 1:32 pm

Nizam wrote:

Muhammad Fathul Bari ibn Mohd Khairul Nizam

Ui, Abg Nizam, sye suka budak2 KohKohKoh comey sngt ><

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Jun 03, 2013 2:49 pm

mmg comei, tapi tak ada pun campaknya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Mohamad hafiz on Mon Jun 03, 2013 4:00 pm

Brape umur baby tu ?

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Nizam on Mon Jun 03, 2013 6:03 pm

Ni sebelum campak, umur 6 bulan lebih dah hehehe

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Mon Jun 03, 2013 7:33 pm

camna Nizam rawat campak tu, klinik atau tradisiona?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Nizam on Mon Jun 03, 2013 7:49 pm

bawa gi klinik, ana lebih prefer modern dari tradisional sebab perubatan modern lebih berasaskan "dalil"

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Mon Jun 03, 2013 8:23 pm

semoga menjadi anak yang soleh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Fri Jun 07, 2013 2:55 pm

Salam,

Saya tidak akan aktif mula tengah malam ini kerana semua internet telah di disabled oleh saudi Telekom...kemungkinan beberapa hari tidak aktif di Malaysia kerana jetlag dan urusan keluarga yg ketat.

Ini kerana saya akan pulang bercuti musim panas ke Malaysia. flight saya dijadualkan esok, Gizan>Jeddah>KLIA.

doakan saya selamat sampai ke tanah air. Cuti summer saudi ialah 3 bulan.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Mohamad hafiz on Fri Jun 07, 2013 4:13 pm

Semoga Perjalanan Ustaz dipermudahkan Smile
lamenye cuti hehee.. anyway, kenapa internet disabled pulak ? ade something risk spotted ke ?

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by thtl on Fri Jun 07, 2013 4:23 pm

kalau kita tak terminate temporarily (3 bulan), bill dia akan jalan terus, rugila..sbb kita dok Malaysia, bill internet jalan...

kerja saudi, cuti dia 4 bulan setengah paid holiday. sini kerja 7 bulan setengah je satu tahun...the best in the world.. raya Haji cuti pulak 18 hari

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by abu_aisyah on Sat Jun 29, 2013 3:25 am

as-salamu 'alaikum,lama sudah tidak singgah menaip.apa khabar ustaz thtl dan lain2.baru shj berpindah ke ipoh,agak sibuk disiang hari,dan dirumah belum ada internet.ustz dah balik msia ya?kata nizam ada pertemuan baru2 ini.tak dapat nak join.

_________________
www.facebook.com/syafiqabuhasan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Nizam on Sat Jun 29, 2013 11:40 am

aku call hang tak dapat, hang tukar no fon ka?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Mohamad hafiz on Sat Jun 29, 2013 1:34 pm

abu_aisyah wrote:as-salamu 'alaikum,lama sudah tidak singgah menaip.apa khabar ustaz thtl dan lain2.baru shj berpindah ke ipoh,agak sibuk disiang hari,dan dirumah belum ada internet.ustz dah balik msia ya?kata nizam ada pertemuan baru2 ini.tak dapat nak join.

saya khabar baik Smile Abg ABu_Aisyah apa khabar ? heehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Sat Jun 29, 2013 5:19 pm

abu_aisyah wrote:as-salamu 'alaikum,lama sudah tidak singgah menaip.apa khabar ustaz thtl dan lain2.baru shj berpindah ke ipoh,agak sibuk disiang hari,dan dirumah belum ada internet.ustz dah balik msia ya?kata nizam ada pertemuan baru2 ini.tak dapat nak join.

EH? knapa pindah perak? Ingat masih d kl, patut lama senyap. Moga dipermudahkan Allah urusannya. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ahmad Shamil on Wed Jul 03, 2013 1:20 pm

beliau bertugas di semat quran cawangan perak pulak Smile

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Ad-Dien on Mon Jul 08, 2013 8:06 am

Ahmad Shamil wrote:beliau bertugas di semat quran cawangan perak pulak Smile

sebagai apa ya akhi? Subhanallah sampai pindah ke perak terus, moga Allah merahmati akhuna semua Smile Like 

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: OFF TOPIC V2

Post by Sponsored content Today at 3:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum