Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

View previous topic View next topic Go down

Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 12:42 pm

Salam

Terjumpa gambar ni kat fb yg disebarkan oleh admin page DrMAZA..


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151633468012990&set=a.407105017989.205042.279290772989&type=1

Saya dah cuba search dan cari dimanakah asalnya kenyataan tersebut, jika dilihat dalam gambar tu dari utusanmelayu, saya cari dalam arkib utusan pun x jumpa.
Saya harap sekiranya ada dikalangan kita yg menjumpai petikan tersebut dari paper utusan maka boleh la dikongsikan di sini.

Saya cuma nak pastikan adakah kenyataan tersebut dikeluarkan oleh ust fathul sendiri atau ada indivdu fasik yg telah memfitnah beliau.

Sekiranya kenyataan tersebut adalah kenyataan yg rasmi lagi sahih, apakah hukumnya ye? scratch

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by Mohd. Ikram on Sat Apr 20, 2013 12:47 pm

saya rasa kenyataan tu bercanggah dengan ceramah2 beliau (saya tak ingat video mana, nanti saya try cari) ... mungkin patut rujuk Ustaz Fathul... Sedara Yat maybe boleh tolong...

Benda2 macam ni patut amik pengajaran... banyak sangat kes dalam FB tu...

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 12:54 pm

Mohd. Ikram wrote:saya rasa kenyataan tu bercanggah dengan ceramah2 beliau (saya tak ingat video mana, nanti saya try cari) ... mungkin patut rujuk Ustaz Fathul... Sedara Yat maybe boleh tolong...

Benda2 macam ni patut amik pengajaran... banyak sangat kes dalam FB tu...

amat malang sekali la buat admin2 page drMAZA yg gagal memastikan kenyataan sebegini adakah benar atau palsu..
biasanya kenyataan2 kontroversi sebegini mudah dicapai oleh carian google samada dari blog atau video2.. tp saya masih x ketemuinya..epic fail? Entah laa

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by Mohd. Ikram on Sat Apr 20, 2013 1:09 pm

Apapun, kita berdiam diri.. harap2 ada penjelasan... Zaman fitnah, macam2 ada..

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by Mohd. Ikram on Sat Apr 20, 2013 1:29 pm

Nah...


Dah dijawab sejak tahun 2012 lagi..

Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by yat on Sun Apr 21, 2013 7:17 am

sil wrote:
Mohd. Ikram wrote:saya rasa kenyataan tu bercanggah dengan ceramah2 beliau (saya tak ingat video mana, nanti saya try cari) ... mungkin patut rujuk Ustaz Fathul... Sedara Yat maybe boleh tolong...

Benda2 macam ni patut amik pengajaran... banyak sangat kes dalam FB tu...

amat malang sekali la buat admin2 page drMAZA yg gagal memastikan kenyataan sebegini adakah benar atau palsu..
biasanya kenyataan2 kontroversi sebegini mudah dicapai oleh carian google samada dari blog atau video2.. tp saya masih x ketemuinya..epic fail? Entah laa

dia bukan takdak personal number ufb, tapi nak bantai gak dalam laman soasial...biaq pi lah

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by yat on Sun Apr 21, 2013 10:42 pm

dia dh buang post tu....alhamdulillah

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by thtl on Sun Apr 21, 2013 10:46 pm

dah berdamai kot...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by yat on Mon Apr 22, 2013 4:21 am

thtl wrote:dah berdamai kot...

yup, dari message twitter pun..

https://twitter.com/realDrMAZA/status/325948193747636224

PS: UFB skrng tgh berkempen bersama DS Shahidan Kassim

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by alDayyan on Mon Apr 22, 2013 5:55 am

yat wrote:dia dh buang post tu....alhamdulillah

alhamdulillah.. harap2 mereka2 ni lebih berhati2 dalam menyebarkan sesuatu isu.. rasa mcm x best sgt bila menilai kredibiliti org2 sebegini yag sama taraf dgn org2 yg xsepatutnya. semoga kita dijauhkan dgn sifat sebegini..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Kenyataan aneh Ust Fathul Bari

Post by Sponsored content Today at 9:18 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum