Dr Juanda Jaya Sokong BN

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Tue Apr 23, 2013 12:09 pm

http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WkbJRmbg==

Antara ayat paling pedas:

"Pada saya undi adalah rahsia. Tapi saya dari dahulu mengundi BN kerana parti inilah yang sebenarnya memperjuangkan Islam.

"Puak sana yang kata nak buat hudud tapi sampai sekarang belum. Rotan apa yang akan digunakan untuk laksana hudud pun belum diputuskan," katanya sinis dalam satu majlis di Flat Sri Melaka di Bandar Tun Razak di sini malam tadi.

Gambar terbaru dgn TPM:


avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Tue Apr 23, 2013 12:16 pm

ini manhaj salafiyah yg asal..sokong BN...hehehe
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Tue Apr 23, 2013 12:24 pm

tapi, siap la sedia kena serang....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by Mohamad hafiz on Tue Apr 23, 2013 12:31 pm

kena serang ape ? Suspect

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 22
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Tue Apr 23, 2013 12:36 pm

yat, bai'ah asal dulu, semua kena masuk UMNO, itulah idea asal penubuhan ILMU..40 orang semuanya. entah camna dr Maza dan juanda back-off.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Tue Apr 23, 2013 2:07 pm

dr maza dan dr juanda isi borang gak....cuma tak ada dalam majlis
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Tue Apr 23, 2013 2:14 pm

Dalam politik yg matang, tak ada masaalah salafiyah nak join UMNO atau PKR atau PAS.
Cuma fiqh Hizbiyah tu kena tarik baliklaa...Ini dok bantai IM, Hizbiyah tapi akhirnya diri sendiri masuk partai politik nasionalis. Ini suatu kesalahan yg amat fatal.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Tue Apr 23, 2013 4:52 pm

avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by Mohd. Ikram on Tue Apr 23, 2013 6:04 pm

Saya dah dengar video tu... takde pun Dr kata dia pangkah BN?
avatar
Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Tue Apr 23, 2013 7:43 pm

Ikram,

kalau u tak jumpa, u kena lihat di mana dia berucap dan kepada siapa dia berucap dan siapakah yg berada di atas pentas bersamanya.

2. bila u ingin mlihat otak politik seseorang yg licik berpolitik, lihat secara halus apa yg dimaksudkan.

Kalau u tak nampak, maka minda politik u belum matang lagi...hahaha
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by seijiseimura84 on Tue Apr 23, 2013 8:07 pm

kita marah pd bn kerana masalah pengurusan wang
namun saya juga tidak berkenan dgn cara pemikiran, mentaliti pihak pembangkang
avatar
seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by seijiseimura84 on Tue Apr 23, 2013 8:20 pm

Contoh mentaliti pembangkang ....
daripada menyalahkan kerajaan akan isu rasuah, bukankah lebih elok sekiranya pembangkang menfokuskan methodologi dan memperbaikpulih sistem agar rasuah dpt dicegah secara tegas.

Sebaliknya....pembangkang hanya berminat untuk point finger kepada kerajaan , demi memburukkan imej kerajaan sedia ada
avatar
seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Tue Apr 23, 2013 10:02 pm

Thread ni bukan pasal saya pro-PR atau saya sokong BN/UMNO.
tapi pasal halatuju politik Mufti Perlis.

Media perdana amat kuat mengaitkan beliau dgn PKR dan dia disebut-sebut menjadi calon PKR. Saya pun pelik bin ajaib...
Maka thread ni menjernihkan kedudukan beliau yg sebenar, bahawa beliau sama dgn UFB. itulah tujuan thread ni.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Tue Apr 23, 2013 11:57 pm

ni video dia, part yg lain, dia cakap memang pangkah BN

avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by Mohd. Ikram on Wed Apr 24, 2013 3:31 am

thtl wrote:Ikram,

kalau u tak jumpa, u kena lihat di mana dia berucap dan kepada siapa dia berucap dan siapakah yg berada di atas pentas bersamanya.

2. bila u ingin mlihat otak politik seseorang yg licik berpolitik, lihat secara halus apa yg dimaksudkan.

Kalau u tak nampak, maka minda politik u belum matang lagi...hahaha

Tuan Hassan, hakikatnya yang kononnya matang politik tu la yg macam perosak (bukan semua la)...

Politik malaysia ni serabut sikit, so kita kena particular setiap perkataan, setiap dakwaan terutama media.. Sebab peluang orang nak ambil kesempatan tu tinggi.. So, lebih selamat kurangkan takwil ayat orang...

Sebab tu penting untuk dapat sumber "Saya undi BN lama dah" memandangkan ni from Utusan. Ada dah saya jumpa orang lajak dari laju, tak pasal2 kata Utusan kaki spin.... Tak pasal2 dia buat fitnah... Semoga Allah ampuni beliau...

BTW, jzk Yat untuk video tu...
avatar
Mohd. Ikram
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 164
Points : 216
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by abu_aisyah on Wed Apr 24, 2013 5:13 am

akhi yat,mungkin boleh bagi analisis sikit.
1. mengenai sewaktu desas desus drmaza dan dr juanda di katakan hendal dicalonkan, kenapa beliau tidak benyak mengulas atau mungkin boleh cakap awal2 mengenai orang hanyamenguunakan nama beliau shj.sbb agak berbeza dengan drmaza.

2.apa maksud bn pejuang islam sebenar tetapi masyarakat tidak terima lagi golongan agamaawan?

ps:minta yat ulas sbb yat ts dan bro lebih mengetahui hal2 politik dari pihak bn terutama dari pihak ustaz2 kita ni.
avatar
abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 31
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by abu_aisyah on Wed Apr 24, 2013 5:15 am

seijiseimura84 wrote:Contoh mentaliti pembangkang ....
daripada menyalahkan kerajaan akan isu rasuah, bukankah lebih elok sekiranya pembangkang menfokuskan methodologi dan memperbaikpulih sistem agar rasuah dpt dicegah secara tegas.

Sebaliknya....pembangkang hanya berminat untuk point finger kepada kerajaan , demi memburukkan imej kerajaan sedia ada

orang dah nak ubah sistem dah.
avatar
abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 31
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Wed Apr 24, 2013 5:31 am

Salam akhi abu aisyah:

1. Rasanya dia telah dilamar dua2 belah pihak, macam UFB, tak menafikan, dan tidak mengiyakan....tawaran ada tapi tak sure dicalonkan atau tidak...mungkin (saya caklap mungkin) dr juanda jaya mahu ambil sikap tunggu dan lihat..menolak pun tak, apatah lagi meminta...cuma PKR kecoh sikit bab ni

2. Wallahualam, mungkin dalam konteks BN dikatakan menolak agama, sekular dan sebagainya.....tapi bnyk dari negara islam sendiri dan ulama' mengiktiraf malaysia sebagai negara islam...maksudnya BN tidak hanya berektorik, tetapi mereka melaksanakan....walapun ada kelemahan yg agak banyak, hehe..bab golongan agamawan wallahualam...


Last edited by yat on Wed Apr 24, 2013 9:58 am; edited 1 time in total
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by Ibnu Sarkawi on Wed Apr 24, 2013 8:25 am

sebelum hero yg dah ketagih capati basi & gula2 beracun bersimbol timbang rosak, atau yg dah gila isim dgn warna hijau masuk perang kat sini, sila lah kembali ke sana(thread politik AFN). agak memualkan bila perkataan2 kat sana dibawa ke sini. perbincangan politik kat sini sangat2 aman semejak parlimen dibubarkan, semoga terus berkekalan.
avatar
Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Wed Apr 24, 2013 8:40 am

Ya betul...kita discuss manhaj politik bukan politik kepartaian yg diselubungi ketaksuban
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by najib76 on Wed Apr 24, 2013 9:45 am

thtl wrote:Ya betul...kita discuss manhaj politik bukan politik kepartaian yg diselubungi ketaksuban

nasib baik beliau tak jadi calon PKR Kangar....
avatar
najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Wed Apr 24, 2013 10:00 am

saya juga amat menghormati ustaz zahazan yg memang vterang2 sokong PAS, dan juga Dr. Johari Mat, atas ilmu mereka, kenapa belah sana tak boleh terima Dr Junada Jaya punya kecenderungan politik?

Ada satu page, jkkk fan club, dah tuduh dr juanda toghut....forum TKO dah tuduh dr juanda pengkhianat
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by thtl on Wed Apr 24, 2013 10:06 am

kalau jadi gitu kem sunnah peghlih akan pecah empat:
BN
PR
IM di kampung tunjung
atas pagar
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by yat on Wed Apr 24, 2013 10:08 am

najib76 wrote:
thtl wrote:Ya betul...kita discuss manhaj politik bukan politik kepartaian yg diselubungi ketaksuban

nasib baik beliau tak jadi calon PKR Kangar....

dia tak pernah cakap pun dia confirm terima, cuma dia jugak tak menafikan...
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by najib76 on Wed Apr 24, 2013 10:13 am

yat wrote:
najib76 wrote:
thtl wrote:Ya betul...kita discuss manhaj politik bukan politik kepartaian yg diselubungi ketaksuban

nasib baik beliau tak jadi calon PKR Kangar....

dia tak pernah cakap pun dia confirm terima, cuma dia jugak tak menafikan...

beliau antara calon yg akan lompat....mmm
avatar
najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Dr Juanda Jaya Sokong BN

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum