Di ambang PRU13

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Di ambang PRU13

Post by thtl on Wed May 01, 2013 11:49 pm

First topic message reminder :

Like
Buat masa ni saya endorse Kelantan hendaklah kekal di bawah kerajaan pimpinan TGNA dari PAS. 20 tahun lebih menerajui Kelantan tanpa ada banyak masalah dan penyelewengan yg ketara.
Apa yg baik dan bermanfaat hendaklah dikekalkan. Ciri2 kepimpinan yg zuhud dan mesra rakyat adalah secocok dengan Islam walaupun ia kurang dari segi pembangunan material, tapi keilmuan dan kesederhanaan pembangunan yg menguntungkan umat islam hendaklah dikekalkan.

Saya tidak dapat menganalisa kedudukan Selangor di bawah TS Khalid, dan Kedah di bawah DS Azizan. Saya cuma yakin dgn apa yg berlaku di ngeri kelahiran saya, Kelantan.
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down


Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Sat May 04, 2013 11:43 am

yat, weak analysis, DSAI mana boleh kalah di home court. lawan dia adalah X-VP TM yg dipaksa jadi calon

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by yat on Sat May 04, 2013 1:58 pm

thtl wrote:yat, weak analysis, DSAI mana boleh kalah di home court. lawan dia adalah X-VP TM yg dipaksa jadi calon

tu yg saya cakap mimpi..hehe

apa2 pun jazakllahu khair syaikh bawak hadis laki2 fajir...memang meneyedarkan jugak la....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by yat on Sat May 04, 2013 2:25 pm

mari kita baca apa uncle lim bagi dalam blog dia:

http://blog.limkitsiang.com/2011/05/04/surely-not-another-50-years-of-islamisation/

dia marah islamisation dah 5o tahun..haha, amuy sokong lagi?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Sat May 04, 2013 3:14 pm

sbb Islam tidak dilaksanakan dgn betul oleh BN..ikut Islam cara adat istiadat melayu, bukan cara salaf.

kat saudi lagi worst...walaupun negara so called salafiyah...hudud hanya utk expatriates, utk saudi mana ada hudud...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Sun May 05, 2013 8:58 am

Camna suasana PRU di tempat anda, kongsikan
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Mohamad hafiz on Sun May 05, 2013 9:01 am

Tmpt sini berjalan lancar KohKohKoh tapi ada Satu orang ni, Bila orng undi die, akan dapat duit.. dan ramai org ambik duit lpas undi die ><

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Sun May 05, 2013 9:02 am

rasuah tu
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Mohamad hafiz on Sun May 05, 2013 9:05 am

haha, tu berlaku kt kampung seberang.. kampung tellian dh abis awal.. oleh sebab ayah sye dri kpg seberang... so undi di kpg seberang.. hehe , Rasuah ?? sya pun fikir benda sma.. tpi ayah sye kate, Undi bukan kerna duit, undi kerna pemimpin Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by abu_aisyah on Sun May 05, 2013 12:16 pm

terlalu banyak perkara yang menyedihkan.alhamdulillah,sekarang dunia semakin maju dengan camera hp yg canggih,dan lain2 alat,manusia dapat lihat sendiri dan nilai.
avatar
abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Mohamad hafiz on Sun May 05, 2013 12:18 pm

abu_aisyah wrote:terlalu banyak perkara yang menyedihkan.alhamdulillah,sekarang dunia semakin maju dengan camera hp yg canggih,dan lain2 alat,manusia dapat lihat sendiri dan nilai.

makin canggih teknologi, makin canggih lah fitnah Razz
hehehe

*tambahan, dengar kate, klu BN menang, pelajar cuti sekolah.. dkat Mukah ade, tapi tk tau tmpt kawan2 di forum Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Nizam on Sun May 05, 2013 8:28 pm

BN menang

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by seijiseimura84 on Sun May 05, 2013 9:31 pm

Dan abang anwar kena bersara nmpk gayanya.....
avatar
seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by zikrulmaut_sm on Sun May 05, 2013 11:51 pm

Jadi dengan rasminya sudah ada ulil amri. mereka ada tanggungjawab dan kita pun ada tanggungjawab.

kita wajib tolak kezaliman, dan kita juga juga wajib menolak sikap yang menyalahi As-Sunnah terhadap ulil amri. Smile

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].
avatar
zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Mohamad hafiz on Mon May 06, 2013 2:09 am

Keputusan rasmi kerusi Parlimen yang diumumkan Pengerusi SPR.

BN = 112 kerusi
PAS = 12 kerusi
PKR = 18 kerusi
DAP = 28 kerusi


Smile Smile Smile Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by abu_firdaus on Mon May 06, 2013 4:04 am

Mohamad hafiz wrote:Keputusan rasmi kerusi Parlimen yang diumumkan Pengerusi SPR.

BN = 112 kerusi
PAS = 12 kerusi
PKR = 18 kerusi
DAP = 28 kerusi


Smile Smile Smile Smile
tak abis kira lagi ke?
avatar
abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Dodo Don on Mon May 06, 2013 4:26 am

abu_firdaus wrote:
Mohamad hafiz wrote:Keputusan rasmi kerusi Parlimen yang diumumkan Pengerusi SPR.

BN = 112 kerusi
PAS = 12 kerusi
PKR = 18 kerusi
DAP = 28 kerusi


Smile Smile Smile Smile
tak abis kira lagi ke?

Dah habis kira BN 133 ab PR 89..Tiada lagi majoriti 2/3.
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by abu_firdaus on Mon May 06, 2013 5:42 am

Dodo Don wrote:
abu_firdaus wrote:
Mohamad hafiz wrote:Keputusan rasmi kerusi Parlimen yang diumumkan Pengerusi SPR.

BN = 112 kerusi
PAS = 12 kerusi
PKR = 18 kerusi
DAP = 28 kerusi


Smile Smile Smile Smile
tak abis kira lagi ke?

Dah habis kira BN 133 ab PR 89..Tiada lagi majoriti 2/3.
PRU12 pun dah tiada majoriti 2/3
avatar
abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Mon May 06, 2013 8:23 am

apa cerita calon tunggal Salafiyah di DUN Sanglang?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Nizam on Mon May 06, 2013 8:27 am

UFB tewas pada PRU 13

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by yat on Mon May 06, 2013 9:38 am

kalah 121 undi...

cuma cerita dia, boleh nak kira semula, tapi ufb tak mau, dia cakap sapa menang pun ok ja..akhirnya ufb peluk cikgu shukri (wakil PAS sanglang) dan ucap tahniah...takdak tendang2 tong peti undi
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Mon May 06, 2013 9:40 am

oh..sayang, BN menang besar di Perlis...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by abu_firdaus on Mon May 06, 2013 11:05 am

yat wrote:kalah 121 undi...

cuma cerita dia, boleh nak kira semula, tapi ufb tak mau, dia cakap sapa menang pun ok ja..akhirnya ufb peluk cikgu shukri (wakil PAS sanglang) dan ucap tahniah...takdak tendang2 tong peti undi
apa isu yg dimainkan di sanglang? sy pun expect UFB menang sebab BN DUN yg lain menang pulak
avatar
abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Mohamad hafiz on Mon May 06, 2013 12:07 pm

Perdana Menteri Malaysia Masih kekal Dato' Sri Najib.. Smile

seperti yang saya ramalkan >< die maybe stay for 1o years above.. huhuhuhu

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Mon May 06, 2013 12:13 pm

kalau UMNO nak survive PRU14. DS najib kena diganti. beliau dan isterinya menyebabkan BN merosot teruk
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by redskull on Tue May 07, 2013 5:25 am

radio singapore kata, diorang punya BN sources confirm DS Najib akan turun dari jadi PM sebelum hujung tahun ni.

redskull
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 26/04/2013

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by najib76 on Tue May 07, 2013 5:51 am

yat wrote:kalah 121 undi...

cuma cerita dia, boleh nak kira semula, tapi ufb tak mau, dia cakap sapa menang pun ok ja..akhirnya ufb peluk cikgu shukri (wakil PAS sanglang) dan ucap tahniah...takdak tendang2 tong peti undi

Like
avatar
najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by abu_firdaus on Tue May 07, 2013 11:22 am

thtl wrote:kalau UMNO nak survive PRU14. DS najib kena diganti. beliau dan isterinya menyebabkan BN merosot teruk
atau ganti isteri for a start?

oops.. Smile
avatar
abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by thtl on Tue May 07, 2013 11:36 am

impossible.
itu Iron lady, dia mampu meletupkan badan Tuk Jeeb dgn C4
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Di ambang PRU13

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum