Menghadapi sikap manusia

View previous topic View next topic Go down

Menghadapi sikap manusia

Post by seijiseimura84 on Sat May 04, 2013 9:25 pm

Selama saya bekerja selama 2 tahun.....dan mendengar rintihan isteri

saya dapati yg sentiasa membawa masalah, adalah manusia
Bos suka marah2.....
kadang2 sikap junior yg tidak indepedent
sikap pekerja yg meletakkan semua kerja pd kita
dan mcm2......

kita mengeluh....kita mengeluh....
dan seringkali, kita menyalahkan sikap manusia tersebut
kita marahkan sikap junior yg tidak matang....
kita marahkan sikap bos yg pemarah....
kita marahkan sikap .....sikap....sikap....manusia lain

Bagaimana kita hadapi situasi ini dlm konteks islam?
Adakah benar bahawa kita perlu menyalahkan sikap yg wujud ?
atau kita perlu berhadapan sebagai satu takdir yg ditetapkan?


seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by thtl on Sat May 04, 2013 9:31 pm

Dah beli buku ni

la Tahzan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by seijiseimura84 on Sat May 04, 2013 9:47 pm

haha....apa beza buku di atas dgn buku yg sebelum sebelum tu

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by thtl on Sun May 05, 2013 9:03 am

Buku sblm ni, karya asal dr al-Qarni, tebal dan tak larat nak baca;
buku thtl tu adalah muktashar atau ringkasan...satu hari baca satu ayat La Tahzan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by seijiseimura84 on Sun May 05, 2013 4:29 pm

sorrylah thtl,, mencari buku thtl...di 2 buah kedai di johor, tp tak jumpa

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by thtl on Mon May 06, 2013 9:53 am

Ia dicetak oleh Pustaka Azhar JB

nama editor yg uruskan ialah Maslina:


H/P: +6 012 7290 119
Tel/Fax: 07-2211471
E-mail: ngaslina@gmail.com
YM: ngaslina
Skype: maslina.ngadiman
Website: pustakaazhar.com

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by Mohamad hafiz on Mon May 06, 2013 12:03 pm

Dengar Kata TGNA Letak jawatan ..
Die serah jawatan Menteri besar Kelantan kepada Timbalannya..
2013, umur die 82, die Letak jawatan.. Sad

Boleh tak sye tahu kenapa dia letak jawatan ??

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by thtl on Mon May 06, 2013 12:07 pm

Patut buka thread barulaa..
Pasca PRU13....

TGNA bukan letak jawatan...bila election semua jawatan MB dah tak ada. ini perlantikan baru penggal 2013-2018.
Rasanya masalah utama ialah kesihatan dan anaknya pun dah menang di Pasir Mas, Nik Abduh Nik Aziz..ini orang yg akan dia sedang groom utk jadi MB akan datang..biar dia dapat pengalaman di Parlimen dulu

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by Mohamad hafiz on Mon May 06, 2013 12:14 pm

owh.. heheh.. sya tak dapat buat thread baru sbb masalah line internet Sad anyway, Like

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Menghadapi sikap manusia

Post by Sponsored content Today at 9:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum