Lembah Klang, Selangor

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 8:41 am

asalamualaikum,

Saya telah diambil sebagai pelajar di sana.. Smile
Tak tahu pulak kenapa Sarawak tak ambil sya.. Sad
Anyway, Adakah perbelanjaan di sana tinggi ?? saya takut perbelanjaan seperti di KL.. Tinggi sangat >< Klu ada kawan2 yg buleh kasi info sikit ttg Lembah Klang, Selangor Smile

share share ye hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Ibnu Sarkawi on Fri May 24, 2013 8:56 am

bagi ler tau pelajar apa.. mahaad? form 6? mrsm? martikulasi? universiti? kolej?

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 8:57 am

Kolej Smile heheh sorry lupa letak.. hehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 9:00 am

1. lembah kelang kat IPT mana? Tahniah
Baguslah boleh jumpa warga Forum kat KL

2. Sarawak tak ambik sebab ini program 1Malaysia...integrasi nasional, org sarawak kena kenal cara hidup org semenanjung bah

3. perbelanjaan di KL mestilah tinggi, inikan ibukota Malaysia. semuanya perlu wang di sini..tapi tengok kawasanlah, apakah di pusat bandararaya atau di pinggirnya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 9:02 am

yalaa,Kolej mana...ada 1000+ kolj di Klang Valley
program apa, asasi ke, matrikulasi ke..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 9:04 am

thtl wrote:yalaa,Kolej mana...ada 1000+ kolj di Klang Valley
program apa, asasi ke, matrikulasi ke..

Program Pengajian Lepasan SPM/ setaraf Smile

Sye tak pandai sngt hingga buleh maasuk Matrikulasi hehe..

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 9:06 am

thtl wrote:1. lembah kelang kat IPT mana? Tahniah
Baguslah boleh jumpa warga Forum kat KL

2. Sarawak tak ambik sebab ini program 1Malaysia...integrasi nasional, org sarawak kena kenal cara hidup org semenanjung bah

3. perbelanjaan di KL mestilah tinggi, inikan ibukota Malaysia. semuanya perlu wang di sini..tapi tengok kawasanlah, apakah di pusat bandararaya atau di pinggirnya...

1. sye masih budak mentah lgi.. tak pandai nk bersosial sngt heheh..
2. patutla Smile
3. adoii.. ini mcm terpaksa bebankn ayah lagi Sad

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 9:11 am

kalau pandai sangat, akan masuk asasi dan program persediaan ke USA, UK dan Australia, dll tu...

Matrikulasi kat kolej mana?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 9:12 am

tak apa boleh join Usrah Dien Kardawi nanti...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 9:15 am

thtl wrote:kalau pandai sangat, akan masuk asasi dan program persediaan ke USA, UK dan Australia, dll tu...

Matrikulasi kat kolej mana?

jauh jgak USA,UK tu

Sya tk pasti lgi.. tpi surat tawaran akan sampai 27 Mei.. Sya tak tahu nama kolej..
sya cuma tahu yg berjaya ditawarkan je..

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 9:16 am

thtl wrote:tak apa boleh join Usrah Dien Kardawi nanti...

Like klu2 buleh, harap dpt beri tunjuk ajar Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 9:22 am

Update kami bila dapat offer letter nanti.
Nak jadi hebat mmg kena mengembara

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 9:24 am

thtl wrote:Update kami bila dapat offer letter nanti.
Nak jadi hebat mmg kena mengembara

InsyaAllah Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 1:58 pm

Latest Info :-

Maybe saya ditukarkan kembali ke Mukah.. Wallahualam..

Alhamdulillah, miracle had just happened.. Saya tak sanggup tngk muka Ayah berubah bila tahu saya akan belajar jauh, Saya pun berdoa supaya ditukarkn..

Tiba-tiba trus ada panggilan telefon dan kate dorg nk dtng rumah saya, Bila tiba dkat rumah tu, Pegawai tu check sye punya info, Die kate buleh tukar .. Alhamdulillah, Muka Ayah saya kembali tersenyum.. Miracle had just happened in front of my eyes..

Semoga pertukaran tu dipermudahkan oleh Allah Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 2:25 pm

U ni anak teruna ke anak dara?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 2:31 pm

thtl wrote:U ni anak teruna ke anak dara?

Bukan ape ustaz, maybe belom masanya sya merantau hehe..
Lgipun, dkat Klang, tmpt tu terletak dalam lagi, di pedalaman tu.. huhuhu..

mereka kate klu tukar tunggu Isnin ni..

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 2:43 pm

OKla, nak berjihad dan berhijrah ni kena izin ayahbonda. kalau depa berat hati melepasnnya, maka berbaktilah kpd mereka..itu juga jalan ke syurga.
Allah tidak memberati seseorang hamba-Nya setimpal dgn kemampuan hamba itu memikulnya..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Fri May 24, 2013 2:46 pm

thtl wrote:OKla, nak berjihad dan berhijrah ni kena izin ayahbonda. kalau depa berat hati melepasnnya, maka berbaktilah kpd mereka..itu juga jalan ke syurga.
Allah tidak memberati seseorang hamba-Nya setimpal dgn kemampuan hamba itu memikulnya..

sye mmg nk pergi.. tapi satu family mmg berat nk lepaskan.. Ibu sye tak abis2 nangis Smile
Ayah pulak mcm berubah muka die.. tu la sya susah nk pergi Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Fri May 24, 2013 6:27 pm

Itu namanya Teruna Pingitan. Spt Yaakob AS yang amat mengasihi putranya Yusof AS dan tidak dapat berpisah dgnnya walaupun sekejap...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Ad-Dien on Fri May 24, 2013 8:59 pm

Mohamad hafiz wrote:
thtl wrote:tak apa boleh join Usrah Dien Kardawi nanti...

Like klu2 buleh, harap dpt beri tunjuk ajar Smile

insyaAllah tiada masalah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Nizam on Mon May 27, 2013 2:09 am

Tahniah kerana dapat tawaran sambung belajar.

Moga ilmu yang anta peroleh kelak dapat memberi manfaat kepada masyarakat.


_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Mon May 27, 2013 9:01 am

Latest info :-

Alhamdulillah Smile Secara tak tahu kenapa dan secara tiba-tiba, Sya akan jadi Pelajar di Mukah,Sarawak.. dan Saya tak jadi Di Selangor..

Miracle happening >sebab saya tetiba ditukar tanpa perlu buat surat rayuan..



_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Mon May 27, 2013 9:11 am

ayah dan emak dah guna cable wakil rakyat gamaknya. cuma depa x cerita kat MH

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Mohamad hafiz on Mon May 27, 2013 9:13 am

thtl wrote:ayah dan emak dah guna cable wakil rakyat gamaknya. cuma depa x cerita kat MH

tak kot ustaz, mak ayah sye 24 hours ngn sye.. ayah sye cuti.. Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by thtl on Mon May 27, 2013 9:18 am

kalau tak pun pejabat pendidikan Mukah buat adjustment kerana kesiankan penduduk Mukah yg tidak dapat berpisah dgn anak-anak mereka

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Lembah Klang, Selangor

Post by Sponsored content Today at 9:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum