Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Ad-Dien on Mon May 27, 2013 8:35 am


Assalamualaikum, sekadar ingin berkongsi disini sahaja insyaAllah. Pihak karangkraf telah email beberapa minggu lepas, bahawa mereka bersetuju dan rasa baik untuk dicetak manuskrip saya. Proses semakan utk layak cetak telah berlalu dan mereka berminat untuk cetak. Terima kasih diucapkan kepada semua teman dan ustaz Akob atas recommandationnya dan ustazna Anwaruddin Wahab atas semakan ringkasnya.

Nantikan buku ringkas saya ini, sekadar nak belajar menulis sahaja. InsyaAllah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
Ad-Dien
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Mon May 27, 2013 8:44 am

Like
dgn karangkraf adalah terbaik sbb marketing dia dan kekerapan buat book fair.
saya dah gaduh dgn depa...sbb depa utamakan novel dari cetak buku agama

katanya depa set minimum no of pages...buku ringkas dan nipis depa dah tak cetak
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Ad-Dien on Mon May 27, 2013 8:51 am

thtl wrote: Like
dgn karangkraf adalah terbaik sbb marketing dia dan kekerapan buat book fair.
saya dah gaduh dgn depa...sbb depa utamakan novel dari cetak buku agama

katanya depa set minimum no of pages...buku ringkas dan nipis depa dah tak cetak

Allahul musta'an.. buku ana nipis jugak, manuskrip dalam 120 pages sahaja. Tapi mereka terima dan setuju nak cetak. Mungkin ustaz cuba lagi, mungkin mereka dah ubah stand mereka, insyaAllah. Kita banyakkan karya-karya sunnah ni... cuba menyumbang walaupun sekecil debu buat ummah..

Moga Allah redha, amin Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
Ad-Dien
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Mon May 27, 2013 8:54 am

rasanya peranan akob tu. akob dah jadi selebriti k/kraf
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Mohamad hafiz on Mon May 27, 2013 10:28 am

klu buleh, recommended kt sye jgak buku berkenaan penulisan rakan2 di forum.. sye da kerja nnti, sya akan belikan Smile In Shaa Allah

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
Mohamad hafiz
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 24
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Mon May 27, 2013 10:59 am

lambat lagila dapat beli buku...
abis ngaji 2017
kerja 2018...
2019 baru beli buku
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Mohamad hafiz on Mon May 27, 2013 11:44 am

ya tk ya juga, tapi tak pe.. klu ade dihantar ke Library Mukah, buleh pinjam dn bace hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
Mohamad hafiz
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 24
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Mon May 27, 2013 12:22 pm

hantar nama dan alamat rumah, saya nak hantar.
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Mohamad hafiz on Mon May 27, 2013 1:11 pm

Nama : Mohamad Hafiz bint Amit
Alamat rumah : Lot 95, block 105 Jalan Kampung Tellian Daya

Embarassed Embarassed Embarassed

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
Mohamad hafiz
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 24
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Nizam on Mon May 27, 2013 1:28 pm

Wah tahniah

Insya Allah, bila2 kita wat liqa forum jemput thtl dan ad dien sebagai panel

_________________
Add Facebook: https://www.facebook.com/albaghani
Nizam
Nizam
Admin
Admin

Posts : 883
Points : 1170
Join date : 24/11/2011
Age : 35
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Mon May 27, 2013 1:39 pm

MH, alamat tu incomplete...kena ada poskod

P/S: subject to stock ada lagi tak kat rumah saya di subang jaya, sebab saya tak balik Malaysia lagi
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Mon May 27, 2013 1:40 pm

Nizam, liqa' forum pasal tajuk apa? dan kat mana?
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Mohamad hafiz on Mon May 27, 2013 1:51 pm

thtl wrote:MH, alamat tu incomplete...kena ada poskod

P/S: subject to stock ada lagi tak kat rumah saya di subang jaya, sebab saya tak balik Malaysia lagi

Alamat : Lot 95, block 105, jalan kampung tellian daya, 96400 Mukah, Sarawak..


_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
Mohamad hafiz
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 24
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Nizam on Mon May 27, 2013 4:07 pm

thtl wrote:Nizam, liqa' forum pasal tajuk apa? dan kat mana?

liqa' tu planning akan datang forum kita Insya Allah

Doakan agar Allah permudahkan

_________________
Add Facebook: https://www.facebook.com/albaghani
Nizam
Nizam
Admin
Admin

Posts : 883
Points : 1170
Join date : 24/11/2011
Age : 35
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Ad-Dien on Tue May 28, 2013 4:49 pm

insyaAllah moga dipermudahkan, nak mulakan penulisan yang baru pula, mari berkarya insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
Ad-Dien
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by alDayyan on Wed May 29, 2013 5:14 am

Ad-Dien wrote:insyaAllah moga dipermudahkan, nak mulakan penulisan yang baru pula, mari berkarya insyaAllah

semoga segala2nya dipermudahkan olehNYA.. tahniah akhi dien,,
Like Like Like

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 563
Points : 772
Join date : 25/05/2012
Age : 50
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Ad-Dien on Thu Feb 20, 2014 9:42 pm

Nizam wrote:Wah tahniah

Insya Allah, bila2 kita wat liqa forum jemput thtl dan ad dien sebagai panel

hehe, bukan senang nak jumpa ustaz kita ni. Busy sangat. Saya suka dengar je. Tak pandai nak berucap.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
Ad-Dien
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Ad-Dien on Thu Feb 20, 2014 9:45 pm

Setakat ini pihak karangkraf belum beri makluman lagi. Saya sudah hantar ikut format yang mereka minta dan mereka dah maklumkan akan semak dan khabarkan pada saya.

Harap-harap sempatlah terbit sebelum KLiBF...amin.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
Ad-Dien
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by thtl on Thu Feb 20, 2014 10:38 pm

boleh kasi tau apa format karangkraf yg terkini, rasa macam nak hantar skrip
thtl
thtl
Admin
Admin

Posts : 9561
Points : 10331
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Ad-Dien on Fri Feb 21, 2014 7:24 pm

thtl wrote:boleh kasi tau apa format karangkraf yg terkini, rasa macam nak hantar skrip

hantar je dulu, kemudian nanti pihak karangkraf akan hantar ikut format yang diorang nak. Biasanya dia suruh tambah, atau buat bab-bab mcm yang diorang nak etc.. saya dulu hantar melalui ustaz Akob. Dia cc kan pada Puan Rosmawati Ahmad Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
Ad-Dien
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Buku Pertama Cetakan Karangkraf Empty Re: Buku Pertama Cetakan Karangkraf

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum