Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

View previous topic View next topic Go down

Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

Post by Mohamad hafiz on Tue May 28, 2013 10:36 am

Asalamualaikum,

Saya ada terjumpa vid ini di Youtube, dan, debat tu buleh tahan KohKohKoh

Ni link die

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

Post by thtl on Tue May 28, 2013 10:52 am

Kasilah rumusan utk kita orang yg tak ada masa nak tengok atau youtube kena block...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

Post by Mohamad hafiz on Tue May 28, 2013 12:18 pm

thtl wrote:Kasilah rumusan utk kita orang yg tak ada masa nak tengok atau youtube kena block...

hehehe.. Lupe pulak Smile

Oleh sebab kandungan Al-Quran itu tiada cacat cela malah sempurna lagi benar,
Jadi, saya rasa, org yg memihak kpd Jesus tu maybe berdiam diri.. sebab dia tak dapat lawan kebenaran kandungan Al-Quran..
Lagipun, sya baru tahu ade jugak jenis berdebat guna Youtube.. Sya ada tngk video debat org memihak Jesus, die mnyoal ttg Poligami, Jihad dsbnya..


_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

Post by zikrulmaut_sm on Tue May 28, 2013 10:23 pm

modal mereka seperti biasa: poligami, jihad, etc.

kalau bercakap dengan mereka di forum, mereka akan cuba lari dari topik yang menyentuh usul aqidah. mereka tetap tidak mampu melawan konsep ketuhanan dalam Islam yang mengagungkan Tuhan dengan sebenar-benarnya, dan mereka gagal memberikan hujah kenapa mereka menyembah manusia (Nabi Isa a.s.)

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].

zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

Post by Mohamad hafiz on Wed May 29, 2013 12:10 am

zikrulmaut_sm wrote:modal mereka seperti biasa: poligami, jihad, etc.

kalau bercakap dengan mereka di forum, mereka akan cuba lari dari topik yang menyentuh usul aqidah. mereka tetap tidak mampu melawan konsep ketuhanan dalam Islam yang mengagungkan Tuhan dengan sebenar-benarnya, dan mereka gagal memberikan hujah kenapa mereka menyembah manusia (Nabi Isa a.s.)

Like

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jesus Vs Muhammad |Muslim Response|Misconception|

Post by Sponsored content Today at 9:14 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum