Al-Quran terbesar di dunia

View previous topic View next topic Go down

Al-Quran terbesar di dunia

Post by Mohamad hafiz on Thu Jun 13, 2013 2:54 am

Asalamualaikum,

Saye nk kongsikn ttg kisah menarik ni.. 

Kandungan link :-

Al-Quran terbesar di dunia . Saiznya adalah – 1.5 m X 2 m dan 3 m X 2 m dan seberat 800 kg. Ianya mengandungi 120-kg frame cover yang di sadur dengan emas dan perak.
Al-Quran ini dipamerkan kepada orang ramai di Republic Of Tatarstan, Russia . Al-Quran tersebut baru tiba dari Itali, iaitu negara terbaik dalam seni perhiasan emas.



Link asal :-  http://www.blogammar.com/al-quran-terbesar-di-dunia/ 


Gambar ditunjukkan spt di bawah..





_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Al-Quran terbesar di dunia

Post by syuaib on Thu Jun 13, 2013 3:17 am

Nak buat apa quran besar2 kalau yang sedia ada pun terabai...membazir je...

syuaib
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 141
Join date : 28/12/2012

Back to top Go down

Re: Al-Quran terbesar di dunia

Post by syuaib on Thu Jun 13, 2013 3:26 am

quran ni patutnya  zahir dalam hati bukan pamer sampai emas pun dicalit...baik duit emas tu bg makan org mskin or bagi danan kat thtl utk kembang forum nie...

syuaib
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 141
Join date : 28/12/2012

Back to top Go down

Re: Al-Quran terbesar di dunia

Post by alDayyan on Fri Jun 14, 2013 5:34 am

sat lagi, ada la mana2 blog atau fanpage yg memberi tajuk seperti..

AL QURAN UTK BANGSA DJINN DITEMUI!
ALQURAN MILIK GERGASI DITEMUI..

dan sebagainya.. mulalah ramai2 share dan like info karutmarut tersebut..Alahai

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Al-Quran terbesar di dunia

Post by Mohamad hafiz on Fri Jun 14, 2013 8:53 am

alDayyan wrote:sat lagi, ada la mana2 blog atau fanpage yg memberi tajuk seperti..

AL QURAN UTK BANGSA DJINN DITEMUI!
ALQURAN MILIK GERGASI DITEMUI..

dan sebagainya.. mulalah ramai2 share dan like info karutmarut tersebut..Alahai

Laughing ade jugak yg mcm tu

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Al-Quran terbesar di dunia

Post by Sponsored content Today at 11:23 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum