Carta Ringkas Ulama Klasik Mazhab Syafi'e

View previous topic View next topic Go down

Carta Ringkas Ulama Klasik Mazhab Syafi'e

Post by Solah on Fri Jun 21, 2013 6:22 pm

Saja nak share bende yang saya buat waktu masa lapang. Harap bermanfaat dan dapat sebarkan kalau rasa okay. Kritikan, koreksi dan info penambahan boleh bincang kat sini untuk penambahbaikan. Link kepada file .pdf:

http://pdfcast.org/pdf/classical-scholars-of-syafie-mazhab

*kalau hosting ni bermasalah, saya akan upload kat tempat lain

Solah
AHLI
AHLI

Posts : 114
Points : 187
Join date : 07/01/2012
Age : 34
Location : Penang

Back to top Go down

Re: Carta Ringkas Ulama Klasik Mazhab Syafi'e

Post by Ad-Dien on Thu Jun 27, 2013 1:25 pm

Solah wrote:Saja nak share bende yang saya buat waktu masa lapang. Harap bermanfaat dan dapat sebarkan kalau rasa okay. Kritikan, koreksi dan info penambahan boleh bincang kat sini untuk penambahbaikan. Link kepada file .pdf:

http://pdfcast.org/pdf/classical-scholars-of-syafie-mazhab

*kalau hosting ni bermasalah, saya akan upload kat tempat lain

Akhi ke yang buat ni? Subhanallah menarik, tapi kalau boleh diluaskan lagi sampai ke mutaakhirin atau 900 Hijrah tentu lebih bermanfaat. Barakallahufik ya akhi

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Carta Ringkas Ulama Klasik Mazhab Syafi'e

Post by Solah on Thu Jun 27, 2013 5:13 pm

Saya rancang nak masukkah sekali tarikh wafat setiap ulama' dalam carta tu, tapi tula saye takde rujukan khusus, guna google je cari info. sana sini....

Kalu Ad-Dien atau sapa2 ade rujukan senarai ulama' fiqh mazhab syafi'e, saya akan update untuk masukkan sekali info-info baru (lagi elok kalau softcopy, send kat saya, kalau sumber dalam al-lughat ul-Arabiyyah tu senak sikit la akuuuuuuuu nanti).

Ade gak idea nak masukkan kitab-kitab penulisan ulama' tu tapi terlampau banyak, susah nak sumbat masuk dalam bentuk chart....

Solah
AHLI
AHLI

Posts : 114
Points : 187
Join date : 07/01/2012
Age : 34
Location : Penang

Back to top Go down

Re: Carta Ringkas Ulama Klasik Mazhab Syafi'e

Post by Nizam on Thu Jul 04, 2013 8:51 pm

Wow sangat menarik

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Carta Ringkas Ulama Klasik Mazhab Syafi'e

Post by Sponsored content Today at 9:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum