Off Topic

Page 5 of 42 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23 ... 42  Next

View previous topic View next topic Go down

Off Topic

Post by Nizam on Thu Nov 24, 2011 4:45 pm

First topic message reminder :

Salam

Saja nak test tgk macam mana

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 8:15 pm

iman_taqwa wrote:
ahchonx wrote:Ironinya kenapa Ad-Dien di dunia realiti tak banyak cakap? Smile

Seperti mana yang kita bincang semalam... Laughing

apa yang kalian bincangkan??cakap cepat Embarassed

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:28 pm

Seperti mana yang ahchonx tulis itu.

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Join date : 24/11/2011

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Abu_Imran on Tue Nov 29, 2011 4:47 am

dulu kat AFN ana amek masa setahun gak nak memesrakan diri dgn cara2 berforum...sbb ana kategori slow bab IT... nak masukkan gambo...nak attach web... dan nak bukak soklan bru...

nak mintak tunjuk ajar kat sini... kat sini kalau bukak soklan kene ikut kategori juga ker? atau buleh bukak soklan sebegitu jer... kat sini nak bukak thread bru mcm maner?

maaflah kalau soklan nampak mcm lembab sgt...hakikatnyer...ana mmg slow bab2 ni... smpi skang maseh x tau nak bukak thread bru hehehehe

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Join date : 26/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Tue Nov 29, 2011 7:14 am

Abu_Imran wrote:dulu kat AFN ana amek masa setahun gak nak memesrakan diri dgn cara2 berforum...sbb ana kategori slow bab IT... nak masukkan gambo...nak attach web... dan nak bukak soklan bru...

nak mintak tunjuk ajar kat sini... kat sini kalau bukak soklan kene ikut kategori juga ker? atau buleh bukak soklan sebegitu jer... kat sini nak bukak thread bru mcm maner?

maaflah kalau soklan nampak mcm lembab sgt...hakikatnyer...ana mmg slow bab2 ni... smpi skang maseh x tau nak bukak thread bru hehehehe

1. Masuk/login ke http://bicarathtl.forumms.net/
2. Di home, ada ruangan chat (kadang kala ditutup), bawahnya ada artikel thtl, ruangan agama, dan umum. (tajuk besar)
3. dalam tajuk besar ada sub topic, boleh buka setiap sub topic untuk post @ buka tajuk baru..contoh dalam sembang-sembang ada beberapa tajuk seperti off topic, spam dll...
4.dalam setiap sub topic tu boleh buka tajuk baru..contoh kalau nak post berkaitan sembang/santai..
klik sembang-sembang>klik new topic di penjuru kanan sebelah bawah kotak.
5. kalau tentang isu semasa, begitu juga tapi di tread isu semasa..
6.begitulah seterusnya..wallahua'lam

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Tue Nov 29, 2011 7:51 am

Ad-Dien wrote:
Abu_Imran wrote:dulu kat AFN ana amek masa setahun gak nak memesrakan diri dgn cara2 berforum...sbb ana kategori slow bab IT... nak masukkan gambo...nak attach web... dan nak bukak soklan bru...

nak mintak tunjuk ajar kat sini... kat sini kalau bukak soklan kene ikut kategori juga ker? atau buleh bukak soklan sebegitu jer... kat sini nak bukak thread bru mcm maner?

maaflah kalau soklan nampak mcm lembab sgt...hakikatnyer...ana mmg slow bab2 ni... smpi skang maseh x tau nak bukak thread bru hehehehe

1. Masuk/login ke http://bicarathtl.forumms.net/
2. Di home, ada ruangan chat (kadang kala ditutup), bawahnya ada artikel thtl, ruangan agama, dan umum. (tajuk besar)
3. dalam tajuk besar ada sub topic, boleh buka setiap sub topic untuk post @ buka tajuk baru..contoh dalam sembang-sembang ada beberapa tajuk seperti off topic, spam dll...
4.dalam setiap sub topic tu boleh buka tajuk baru..contoh kalau nak post berkaitan sembang/santai..
klik sembang-sembang>klik new topic di penjuru kanan sebelah bawah kotak.
5. kalau tentang isu semasa, begitu juga tapi di tread isu semasa..
6.begitulah seterusnya..wallahua'lam

penjelasan yg baik
بارك الله فيك وجزاك الله خير الجزاء

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Abu_Imran on Tue Nov 29, 2011 7:59 am

dah bleh delete thread yg ana buat "testing".... heheheh dah tau gune....

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 34
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Tue Nov 29, 2011 8:00 am

sekadar membantu mana yang termampu.. Smile

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Abu_Imran on Wed Nov 30, 2011 4:03 am

nak mintak tlg...

sapa tau dalam surah apa dan ayat berapa ada menyebut "sabar itu indah / sabar yg indah"... mcm tu la... kalau x silap menceritakan kesabaran Nabi... x sure nabi mana....

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 34
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by ummu_durrah on Wed Nov 30, 2011 5:28 am

boleh cuba check kat surah yusuf

ummu_durrah
AHLI
AHLI

Posts : 25
Points : 27
Join date : 24/11/2011
Age : 28

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Abu_Imran on Wed Nov 30, 2011 6:45 am

ummu_durrah wrote:boleh cuba check kat surah yusuf

mmm ana bru teringat mmg dalam surah yusuf...tetapi ayat maner erk..x sempat lagi nak baca semuanyer.....

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 34
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Adli_Khalim on Wed Nov 30, 2011 7:09 am

Abu_Imran wrote:nak mintak tlg...

sapa tau dalam surah apa dan ayat berapa ada menyebut "sabar itu indah / sabar yg indah"... mcm tu la... kalau x silap menceritakan kesabaran Nabi... x sure nabi mana....


وَجَآءُو عَلَى قَمِيصِهِ بِدَمٍ كَذِبٍ قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِيلٌ وَاللهُ الْمُسْتَعَانُ عَلَى مَاتَصِفُونَ 18

Surah Yusuf, ayat 18.

_________________
Sesi Ta`ruf: Adli Khalim

Adli_Khalim
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 121
Join date : 24/11/2011
Location : Jakarta Barat

http://blueincisivus.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Adli_Khalim on Wed Nov 30, 2011 7:13 am

Adli_Khalim wrote:
Abu_Imran wrote:nak mintak tlg...

sapa tau dalam surah apa dan ayat berapa ada menyebut "sabar itu indah / sabar yg indah"... mcm tu la... kalau x silap menceritakan kesabaran Nabi... x sure nabi mana....


وَجَآءُو عَلَى قَمِيصِهِ بِدَمٍ كَذِبٍ قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِيلٌ وَاللهُ الْمُسْتَعَانُ عَلَى مَاتَصِفُونَ 18

Surah Yusuf, ayat 18.


Kata-kata Nabi Ya`qub `alaihi as-salam.

_________________
Sesi Ta`ruf: Adli Khalim

Adli_Khalim
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 121
Join date : 24/11/2011
Location : Jakarta Barat

http://blueincisivus.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Abu_Imran on Wed Nov 30, 2011 7:17 am

Adli_Khalim wrote:
Adli_Khalim wrote:
Abu_Imran wrote:nak mintak tlg...

sapa tau dalam surah apa dan ayat berapa ada menyebut "sabar itu indah / sabar yg indah"... mcm tu la... kalau x silap menceritakan kesabaran Nabi... x sure nabi mana....


وَجَآءُو عَلَى قَمِيصِهِ بِدَمٍ كَذِبٍ قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِيلٌ وَاللهُ الْمُسْتَعَانُ عَلَى مَاتَصِفُونَ 18

Surah Yusuf, ayat 18.




Kata-kata Nabi Ya`qub `alaihi as-salam.


jazakallahukhair jaza

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 34
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Adli_Khalim on Wed Nov 30, 2011 7:33 am

Abu_Imran wrote:jazakallahukhair jaza


وإياك

_________________
Sesi Ta`ruf: Adli Khalim

Adli_Khalim
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 121
Join date : 24/11/2011
Location : Jakarta Barat

http://blueincisivus.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by farhani_azizan on Wed Nov 30, 2011 2:37 pm

i_z,

rasenya description dekat fiqh wanita tu kena adjust sikit..sebenarnya ia WAJIB baca utk lelaki. Wanita confirm baca. Smile .


_________________
:flower: :flower: :flower: :cat:

farhani_azizan
AHLI
AHLI

Posts : 20
Points : 28
Join date : 25/11/2011
Age : 29
Location : Jakarta Selatan

http://dentistsupermuslim.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by farhani_azizan on Wed Nov 30, 2011 2:39 pm

aik apesal cat kat siggy saye hilang? dop comey doh la siggy.


_________________
:flower: :flower: :flower: :cat:

farhani_azizan
AHLI
AHLI

Posts : 20
Points : 28
Join date : 25/11/2011
Age : 29
Location : Jakarta Selatan

http://dentistsupermuslim.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Wed Nov 30, 2011 7:57 pm

farhani_azizan wrote:i_z,

rasenya description dekat fiqh wanita tu kena adjust sikit..sebenarnya ia WAJIB baca utk lelaki. Wanita confirm baca. Smile .


aik??awat lelaki wajib baca pulak?wanita lah wajib baca

p/s- siggy hilang asbab suh lelaki baca lah tu.. Laughing :lol!:

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by ummu_durrah on Thu Dec 01, 2011 9:29 am

Ad-Dien,

Bagi saya, fiqh wanita itu wajar lelaki yg baca juga.. ciri2 lelaki idaman wanita rabbit

Anyone, siapa pernah dengar kisah ini.

"Seorang wali Allah sedang memberi ceramah kpd khalayak ramai....pd ktika itu cucu Nabi saw melalui mereka dan bertanyakan kpd wali Allah itu.."apakah kamu sudah beramal secukupnya?'....selepas itu wali Allah tidak lagi berkata2 mlainkan yang sangat mustahak..dan selebihnya adalah zikrullah"

Benarkah kisah ini? Cucu Nabi tegur wali Allah?

Saya meminta sumber daripada orang yg cerita kisah ini, tetapi respondnya suruh saya check pada Syeikh Abdul Kadir Jailani..

Please.. help me.

Jazakumullahu khair

ummu_durrah
AHLI
AHLI

Posts : 25
Points : 27
Join date : 24/11/2011
Age : 28

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Thu Dec 01, 2011 9:47 am

ummu_durrah wrote:Ad-Dien,

Bagi saya, fiqh wanita itu wajar lelaki yg baca juga.. ciri2 lelaki idaman wanita rabbit

Anyone, siapa pernah dengar kisah ini.

"Seorang wali Allah sedang memberi ceramah kpd khalayak ramai....pd ktika itu cucu Nabi saw melalui mereka dan bertanyakan kpd wali Allah itu.."apakah kamu sudah beramal secukupnya?'....selepas itu wali Allah tidak lagi berkata2 mlainkan yang sangat mustahak..dan selebihnya adalah zikrullah"

Benarkah kisah ini? Cucu Nabi tegur wali Allah?

Saya meminta sumber daripada orang yg cerita kisah ini, tetapi respondnya suruh saya check pada Syeikh Abdul Kadir Jailani..

Please.. help me.

Jazakumullahu khair

cerita tu dalam kitab SAQJ ??yg mana? fath al-rabbani?futhul ghaib??

p/s- UD...fiqh wanita dan buku-buku berkaitan wnta dan fiqhnya dah habis baca di kedai ni..huhu..
jadi jangan cakap cek tak baca nohh..huhu :lol!: :lol!: :lol!:

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Thu Jan 05, 2012 12:19 pm



off topic~~~~~

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Tue Jan 10, 2012 12:50 pm



off topik ..Smile

ada kerja kosong tak? :roll:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Tue Jan 10, 2012 1:42 pm

kat KL, selangor ni banyak kerja kosong, cuma tempat tinggal dan kenderaan kena ada.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Tue Jan 10, 2012 10:15 pm

thtl wrote:kat KL, selangor ni banyak kerja kosong, cuma tempat tinggal dan kenderaan kena ada.


kenderaan ada..tempat tinggal boleh dicari..pekerjaan sukar sekali...huhu Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sat Jan 14, 2012 11:14 pm



Bila nak buat pertemuan sebelum saya berangkat ni..hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Hotel/Resort/Homestay di Terengganu

Post by abuzaid65 on Sun Jan 15, 2012 6:27 am

Assalamualaikum..
Saya dan famili bercadang ke Terengganu (Ajil) pada cuti tahun Baru Cina minggu depan atas urusan meminang.. bercadang utk tempah hotel atau resort atau homestay kat area Ajil atau K.Terengganu.. tarikh 22 Jan - 24 Jan 2012..

Ada kwn2 di sini boleh kasi cadangan? budget sekitar rm150 ke bawah utk satu malam.. saya bertanya ni sebab area Terengganu memang tak brp tau sgt..

Jazakallahu khairan kathira in advance..

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 50
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Jan 15, 2012 10:02 am

abuzaid65 wrote:Assalamualaikum..
Saya dan famili bercadang ke Terengganu (Ajil) pada cuti tahun Baru Cina minggu depan atas urusan meminang.. bercadang utk tempah hotel atau resort atau homestay kat area Ajil atau K.Terengganu.. tarikh 22 Jan - 24 Jan 2012..

Ada kwn2 di sini boleh kasi cadangan? budget sekitar rm150 ke bawah utk satu malam.. saya bertanya ni sebab area Terengganu memang tak brp tau sgt..

Jazakallahu khairan kathira in advance..

Ajil ulu ganu ke? mungkin ustaz thtl tau...jiran sebelah kelate jek..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by AbuAbrisam on Thu Jan 26, 2012 7:46 am

Salam kepada tuan rumah, Tuan Hasan Tuan Lah

try test Smile

AbuAbrisam
AHLI
AHLI

Posts : 1
Points : 1
Join date : 26/01/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Thu Jan 26, 2012 8:01 am

AbuAbrisam wrote:Salam kepada tuan rumah, Tuan Hasan Tuan Lah

try test Smile

waalaikumussalam Smile Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Sponsored content Today at 12:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 42 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23 ... 42  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum