Off Topic

Page 41 of 42 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42  Next

View previous topic View next topic Go down

Off Topic

Post by Nizam on Thu Nov 24, 2011 4:45 pm

First topic message reminder :

Salam

Saja nak test tgk macam mana
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Mar 24, 2013 6:57 am

MH, nak ole-ole apa yg berhajat dihati?
Saya tak jadi umrah seminggu, cuma tiga hari saja.
sebab utama, mesjidil haram sedang under renovation, tawaf dan sa'iy di tingkat 1 dan bumbung tidak dilakukan buat masa ni, kerana ia sedang diubahsuai. Mungkin musim haji tahun ni baru siap. Maka berlakulah kesesakan teruk di mataf atau dataran tawaf.
2. hotel yg saya tempah sebenarnya agak jauh dari Haram dan kena melalui kawasan yg sedang dibina semula, maka ia berhabuk dan berdebu dan merbahaya untuk jalan kaki. Maka saya buat keputusan pulang ke Jazan.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Mohamad hafiz on Sun Mar 24, 2013 8:30 am

Ustaz, tak de lah Laughing gurau je. . Btw, Doa ialah sebaik-baik hadiah Smile
Ustaz doakan agar semua orang mendapat petunjuk dari Allah SWT, itu dah cukup gembira buat saya Smile

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Join date : 23/01/2013

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Dodo Don on Sun Mar 24, 2013 10:58 am

Boleh tuan doakan agar saya dipilih utk mengerjakan haji tahun ini. Insya Allah.

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Mohamad hafiz on Sun Mar 24, 2013 2:46 pm

Abg Dodo Don, semoga permintaan Abg Ditunaikan Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Mar 24, 2013 5:45 pm

dgn syarat, duit dalam TH dah cukup...atau sanggup gi dgn pakej swasta, minima RM18K kot...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by helper on Mon Mar 25, 2013 3:10 am

pakej swasta agak mahal,

Pakaj tabung haji dah daftar, naik tahun 2038... hurm....

moga di percepatkan lagi.
avatar
helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Dodo Don on Mon Mar 25, 2013 4:25 am

InsyaAllah, tunggu jawapan Tabung Haji untuk mengiringi Ayah saya. Masa daftar dulu, saya pun kena tahun 2038.
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Mohamad hafiz on Thu Mar 28, 2013 2:39 am

Ustaz, saya nak tanya apakah nama benda yg dibaling guna batu ketika di mekkah ? benda yg dibaling guna 7 batu .. sya lupa da nama benda tu. .

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Thu Mar 28, 2013 7:15 am

Jamrah, letaknya di Mina, kompleks tiga tingkat.

ada 3 jamrah: Ula, Wustha dan Aqabah
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Mohamad hafiz on Thu Mar 28, 2013 7:39 am

wah, mcm mana bentuk nya Ya Ustaz ? sya teringin nk tngk tpi tak tau nama betol die Embarassed

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Dodo Don on Thu Mar 28, 2013 7:44 am

Katanya dah ditukar namanya kepada saghir, wustha dan kubra.
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Thu Mar 28, 2013 8:14 am

mmg ada dua nama...sejak dulu..

MH, google jamrah images, maka keluarlah fotonya...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Thu Mar 28, 2013 1:27 pm

hari ni tak boleh masuk mailbox, hang....apsal ek?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sat Apr 06, 2013 1:00 pm

Hari ni akhi ibn Zubair (follower AFN 1.0) yg sekarang sdg menuntut di Universiti Madinah ada contact..
Ph. no 966-05-6928-3722
dia dah dua tahun menuntut di sana. InsyaAllah akan cuba jumpa dia pada 24-26 April, ana akan pergi ke Madinah

blog beliau:


sentuhan Madinah
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Mohamad hafiz on Sat Apr 06, 2013 1:55 pm

Ya Ustaz, semoga selamat tiba di madinah nanti Smile Bawakan saya Ole2 hehee.. ( ole2 maksud sya ialah Berita / Khabar Gembira ) Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sat Apr 13, 2013 10:01 am

Brother Arabian aka Hilmi (AFN 1.0) ada di Madinah sekarang, dia call malam tadi nak jumpa, saya habaq, nak jumpa camna jauh...dia bawa orang umrah sebulan sekali...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Nizam on Mon Apr 15, 2013 12:48 pm

Kat saudi cuaca panas tak sekarang?

Kat malizi ni panas sangat, bibir kering, saliva pun kurang.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 33
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Mon Apr 15, 2013 1:25 pm

kat saudi dah panaz...summer datang cepat tahun ni...kat Jizan,zuhur dah 38 selsus
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Apr 15, 2013 8:43 pm

thtl wrote:sumer bereh Dien?

Belum lagi.. terpaksa undur diri.Study leave. Alhamdulillah exam terbaru 6 subject semua A.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Mon Apr 15, 2013 9:54 pm

Maksudnya berhenti sekejap?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Tue Apr 16, 2013 7:40 am

thtl wrote:Maksudnya berhenti sekejap?

Study leave satu sem.. sebab tak boleh register subject yang diambil asbab di block daripada register. Punca block sbb yuran. Bila dah bayar baru dia buka semula.. rasanya begitulah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 27
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Tue Apr 16, 2013 8:49 am

sedey juga tu..waLlahu musta'aan
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Dodo Don on Tue Apr 16, 2013 12:03 pm

Tuan,
Musim haji tahun ini, cuaca sejuk ke panas?
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Tue Apr 16, 2013 2:28 pm

15 Oktober 2013
suhu siang macam Malaysia 33-34 selsus
malam sejuk nyaman, macam aircond...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by abubakar on Wed Apr 17, 2013 4:03 pm

Mohon perhatian kpd tuan punya forum ini agar mempertimbangkan cadangan saya.

Bolehkah sekiranya forumer wanita yg ada letak display picture mereka dihadkan kpd forumer wanita shj utk melihatnya. Maksud saya, forumer lelaki tidak dibenarkan melihat display picture forumer wanita kecualilah dia guna gambar sabut ke kunci ke dsb. Cuma cadangan shj.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Wed Apr 17, 2013 9:46 pm

Nanti Nizam pikirkan
banyak ker forumer wanita yg letak avatar foto mereka?
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sat Apr 20, 2013 9:20 am

Ini patut dah tutup sebab dah page 52.
Kena buka Vol 2
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by alDayyan on Sat Apr 20, 2013 9:28 am

abubakar wrote:Mohon perhatian kpd tuan punya forum ini agar mempertimbangkan cadangan saya.

Bolehkah sekiranya forumer wanita yg ada letak display picture mereka dihadkan kpd forumer wanita shj utk melihatnya. Maksud saya, forumer lelaki tidak dibenarkan melihat display picture forumer wanita kecualilah dia guna gambar sabut ke kunci ke dsb. Cuma cadangan shj.

ini sukar utk dilaksanakan melainkan pemilik akaun itu sendiri yg mengubah avatar mereka sendiri.. sebab avatar mmg semua org boleh tgk..

setakat ni saya baru nampak 2 org yg menggunakan avatar yg memaparkan wajah mereka.. atas alasan apakah utk mengelakkan kita dari melihat avatar mereka?
sebab mereka semua menutup aurat serta bertudung..

terlihat sekali tidak mengapa, jgn sampai 2-3 kali.. betul kah syeikh thtl? Entah laa

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 48
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 41 of 42 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum