Off Topic

Page 6 of 42 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 24 ... 42  Next

View previous topic View next topic Go down

Off Topic

Post by Nizam on Thu Nov 24, 2011 4:45 pm

First topic message reminder :

Salam

Saja nak test tgk macam mana

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Jan 15, 2012 10:02 am

abuzaid65 wrote:Assalamualaikum..
Saya dan famili bercadang ke Terengganu (Ajil) pada cuti tahun Baru Cina minggu depan atas urusan meminang.. bercadang utk tempah hotel atau resort atau homestay kat area Ajil atau K.Terengganu.. tarikh 22 Jan - 24 Jan 2012..

Ada kwn2 di sini boleh kasi cadangan? budget sekitar rm150 ke bawah utk satu malam.. saya bertanya ni sebab area Terengganu memang tak brp tau sgt..

Jazakallahu khairan kathira in advance..

Ajil ulu ganu ke? mungkin ustaz thtl tau...jiran sebelah kelate jek..

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by AbuAbrisam on Thu Jan 26, 2012 7:46 am

Salam kepada tuan rumah, Tuan Hasan Tuan Lah

try test Smile

AbuAbrisam
AHLI
AHLI

Posts : 1
Join date : 26/01/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Thu Jan 26, 2012 8:01 am

AbuAbrisam wrote:Salam kepada tuan rumah, Tuan Hasan Tuan Lah

try test Smile

waalaikumussalam Smile Smile

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:34 pm



Dinaikkan untuk faedah ber OT... Laughing :lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 7:35 pm

tak ader maknanya, tak ada orang pun, kita berdua je

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:40 pm

thtl wrote:tak ader maknanya, tak ada orang pun, kita berdua je

ayat kecewa jaa..haha...saje je..tak mahu ganggu tread lain...

p/s- kalau berdua pun sedar tak sedar boleh juga ot sampai 10 page..kohkoh :lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 7:42 pm

ish tak der kecewa, Blog mmg macam ni, kena cool dan slow...ana pun dah pencen dan tak mahu aktif sangat sebab nak tulis buku je, malam ni saja layan geng Temerloh, kalau bukan dien, mmg tak layan dah...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:48 pm

thtl wrote:ish tak der kecewa, Blog mmg macam ni, kena cool dan slow...ana pun dah pencen dan tak mahu aktif sangat sebab nak tulis buku je, malam ni saja layan geng Temerloh, kalau bukan dien, mmg tak layan dah...

Allah terharu lah pula..hehe...

nak belajar jadi ana tanya lah di forum...tak tahu kena belajar dari yang tahu...nak masuk kelas menadah kitab lambat lagi...jadi kena maksimumkan lah mencari ilmu cara apa pun.. Smile

harap tak kisah ye..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Fri Feb 10, 2012 7:53 pm

UMCCEED confirm tolak ler ek?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Fri Feb 10, 2012 7:57 pm

thtl wrote:UMCCEED confirm tolak ler ek?

memandangkan tarikh daftar belum berlalu, 12/02/2012..jadi

90% tolak 10% tak..hehe...


tengah bercadang nak apply UMcced untuk sijil arabic insyaAllah....

dan full time di tempat lain Smile

Mediu one of them insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by eimihar on Sun Feb 12, 2012 6:45 am

assalamu'alaikum...

apakhabar saya baru mendaftar, kadang2 jenguk di sini.... apakhabar tuan hassan dan ad-dien (ape name sebenar ya)-

eimihar
AHLI
AHLI

Posts : 15
Points : 19
Join date : 12/02/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 6:57 am

wsm, eimihar,
TQ for coming menziarahi saya yang terbuang dan terlantar...kemudian kena serang dek lanun cyber lagi, hingga terpaksa minta tolong dgn PDRM...
Laughing

nama sebenar dien, dhiauddin al-Kardawi. bakal ulama besar 2020.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 10:48 am

eimihar wrote:assalamu'alaikum...

apakhabar saya baru mendaftar, kadang2 jenguk di sini.... apakhabar tuan hassan dan ad-dien (ape name sebenar ya)-

وعليكم السلام ورحمة الله

اهلا و سهلا ya Akhi eimihar..

nama ana kan HambaNya... akhi silap pandang ke? hehe Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 10:49 am

thtl wrote:wsm, eimihar,
TQ for coming menziarahi saya yang terbuang dan terlantar...kemudian kena serang dek lanun cyber lagi, hingga terpaksa minta tolong dgn PDRM...
Laughing

nama sebenar dien, dhiauddin al-Kardawi. bakal ulama besar 2020.

اجمعين, amin


mana ada Ulama' lah...

jauh panggang dari api Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by eimihar on Sun Feb 12, 2012 3:29 pm

insyaAllah, tak jadi ulama' pun, jadi protaz/ustaz yang faqih dalam sunnah....

eimihar
AHLI
AHLI

Posts : 15
Points : 19
Join date : 12/02/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 6:42 pm

eimihar wrote:insyaAllah, tak jadi ulama' pun, jadi protaz/ustaz yang faqih dalam sunnah....

cukuplah dapat jadi ahlussunnah wa al-jamaah Smile

waiiyyakum

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 6:45 pm

itu jadi org biasa, tak dapat bantu ummat

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 6:48 pm

thtl wrote:itu jadi org biasa, tak dapat bantu ummat

hehe..kalau ikut ta'rifan dari kibar ulama'...ahlussunnah waljamaah tu ahlul hadith... Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 6:49 pm

kibar ulama KSA agak bias

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 6:52 pm

thtl wrote:kibar ulama KSA agak bias

hehe...ma ma'na? an la afham.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 6:54 pm

maananya, dia akan takwil utk menyataan ahli hadith sahaja ASWJ.
nak kasi tau madzhab hanbali saja yg paling ASWJ

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 7:03 pm

thtl wrote:maananya, dia akan takwil utk menyataan ahli hadith sahaja ASWJ.
nak kasi tau madzhab hanbali saja yg paling ASWJ

yeke? tak kot..

maksud depa tu nama lain bagi ahlussunnah ialah ahlul hadith...tak semestinya mereka yang faqih dalam hadith malah mereka yang mengikut manhaj dan sunnah itu juga ahlul hadith dan sunnah..walaupun berseorangan...
sebagimana hadith yang umat Rasulullah berpecah 73 puak tu..

itulah ahlussunnah yang ana faham Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 7:09 pm

kalau maksud camtu OK laa, x der masalah

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 7:11 pm

kat afn 2.0 tak der mamat atau minah yg tegur pasal avatar enta yg latest tu?

Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Feb 12, 2012 7:15 pm

thtl wrote:kat afn 2.0 tak der mamat atau minah yg tegur pasal avatar enta yg latest tu?

Laughing

nak tegur apa????hehe....

segan ler letak avatar tu...nanti ana tukar semula lah Embarassed

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 7:20 pm

tukarle avatar pak arab tu...bukan apa, nanti depa persangka enta ni dok khayal nak jadi pak arab hensem..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 7:25 pm


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sun Feb 12, 2012 7:32 pm

hambaMu, yg ni pun OK juga


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Sponsored content Today at 7:35 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 42 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 24 ... 42  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum