Off Topic

Page 4 of 42 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23 ... 42  Next

View previous topic View next topic Go down

Off Topic

Post by Nizam on Thu Nov 24, 2011 4:45 pm

First topic message reminder :

Salam

Saja nak test tgk macam mana

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Sat Nov 26, 2011 8:05 pm

farhani_azizan wrote:trial :kohkohkoh:

wow hebat.


Woo.. nak try gak lah kalau camtu..

1..2..3.. testing..

:kohkohkoh:

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Join date : 24/11/2011

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sat Nov 26, 2011 8:34 pm

Assalamualaikum semua...hai..haii...

kenal saya tak? i'm back...

hehehe...ehh silap..

:kohkohkoh: :kohkohkoh:

:lol!: :lol!: :lol!: :lol!:

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Adli_Khalim on Sun Nov 27, 2011 6:34 pm

Tarikh: November 27, 2011.


Hari: Ahad.


Waktu: 2232 WIB [2332 waktu Malaysia].


Top poster: Ad-Dien!! [As expected]


* Gurau je.

Adli_Khalim
AHLI
AHLI

Posts : 108
Join date : 24/11/2011

http://blueincisivus.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sun Nov 27, 2011 8:54 pm

Adli_Khalim wrote:Tarikh: November 27, 2011.


Hari: Ahad.


Waktu: 2232 WIB [2332 waktu Malaysia].


Top poster: Ad-Dien!! [As expected]


* Gurau je.


aik?rasanya jarang online 2-3 arini...hehe

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 10:04 am

memang dah lama x online..
tapi org lain x mampu buat posting mcm nta buat...
terlalu cepat meningkat postingnya...hinggakan enta x ada pun org len x leh pintas

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 11:29 am

Syeikh,

Dia kan hyperactive..Takkan tak tau si 'baby tua' ni... Laughing

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by ahchonx on Mon Nov 28, 2011 12:27 pm

Ironinya kenapa Ad-Dien di dunia realiti tak banyak cakap? Smile

ahchonx
AHLI
AHLI

Posts : 10
Points : 12
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 12:32 pm

ahchonx wrote:Ironinya kenapa Ad-Dien di dunia realiti tak banyak cakap? Smile

sebab tak banyak cakap di alam realiti lah saya terjemahkannya di alam fantasi a.k.a maya...

yup...agak pendiam...
tapi tu pun dah ok , kalau sebelum ni@ masa sekolah-sekolah memang tak bercakap sangat dengan orang...huhuhu :lol!:

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 12:44 pm

heheh ye ke achonx dien ni pendiam ek..
oho....
dia lepaskan segalanya di alam maya.. Laughing
tp ikut eksperien saya mmg setengah org yg pendiam di alam realiti aktif di alam maya...
tp ada juga yg dlm dua dua alam pendiam jugak...dan dlm dua2 alam huperaktif jugak...
apa2 pun kita semua saling lengkap melengkapi...terutamanya di sini , di laman ini Wink

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 12:47 pm

Abu_Zubair wrote:heheh ye ke achonx dien ni pendiam ek..
oho....
dia lepaskan segalanya di alam maya.. Laughing
tp ikut eksperien saya mmg setengah org yg pendiam di alam realiti aktif di alam maya...
tp ada juga yg dlm dua dua alam pendiam jugak...dan dlm dua2 alam huperaktif jugak...
apa2 pun kita semua saling lengkap melengkapi...terutamanya di sini , di laman ini Wink

tambahan dan makluman

tak berapa pendiam@ cakap sikit-sikit di realiti tu dengan muslimin sahaja
selebihnya faham-faham sendiri :lol!: Laughing

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 12:48 pm

hahahaha dan Laughing
engkau jangan bikin aku buruk sangka

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 12:53 pm

Abu_Zubair wrote:hahahaha dan Laughing
engkau jangan bikin aku buruk sangka

maksud saya dengan kelompok yang satu lagi tak bercakap terus daaa...
siapa classmate saya tahu lah jolokan nama saya.. Smile Smile

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 1:10 pm

penjelasan itu dapat membuang buruk sangka Razz

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 1:20 pm


enta sekolah mana dulu..al-khairiah ke


Last edited by Abu_Zubair on Mon Nov 28, 2011 1:38 pm; edited 1 time in total

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 4:19 pm

sekolah teknik je...bukan sekolah agama..

tak macam kebanyakan warga AFN, ada asas agama masa sekolah..
kalian beruntung

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by ummu_durrah on Mon Nov 28, 2011 4:24 pm

Salam

Ada tak link buku fiqih munakahat (ebook atau beli online) yg sesuai untuk saya study?

Saya ada persoalan yg sangat banyak.

Sorry, tak tahu nak letak kat mana persoalan ini.

ummu_durrah
AHLI
AHLI

Posts : 25
Points : 27
Join date : 24/11/2011
Age : 28

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 4:38 pm

ummu_durrah wrote:Salam

Ada tak link buku fiqih munakahat (ebook atau beli online) yg sesuai untuk saya study?

Saya ada persoalan yg sangat banyak.

Sorry, tak tahu nak letak kat mana persoalan ini.

nak fiqh munakahat?soal jawab munakahat?
ada rasanya stok kat kedai ni..

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by ummu_durrah on Mon Nov 28, 2011 4:40 pm

boleh kongsikan apa bukunya?


ummu_durrah
AHLI
AHLI

Posts : 25
Points : 27
Join date : 24/11/2011
Age : 28

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 4:51 pm

ummu_durrah wrote:boleh kongsikan apa bukunya?


boleh-boleh..sebentar, UD maksudkan yang bahasa melayu kan?ke arab?
arab takdalah UD

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by ummu_durrah on Mon Nov 28, 2011 5:14 pm

bahasa melayu/indo la ad-Dien. Tak reti arab lagi ni

ummu_durrah
AHLI
AHLI

Posts : 25
Points : 27
Join date : 24/11/2011
Age : 28

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 5:24 pm

ummu_durrah wrote:bahasa melayu/indo la ad-Dien. Tak reti arab lagi ni

sila ka tread buku-buku...

tag:UD

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 7:58 pm

Abu_Zubair wrote:
enta sekolah mana dulu..al-khairiah ke

syeikh,

tau tak sekolah menengah agama darun naim? sekolah ni kat kuala krau..dekat dengan ktmb kuala krau..

ana dulu sekolah kat sini la.. ana ada sebahagian member yg sekolah kat sini pindah ke al-khairiah

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Nov 28, 2011 8:04 pm

iman_taqwa wrote:
Abu_Zubair wrote:
enta sekolah mana dulu..al-khairiah ke

syeikh,

tau tak sekolah menengah agama darun naim? sekolah ni kat kuala krau..dekat dengan ktmb kuala krau..

ana dulu sekolah kat sini la.. ana ada sebahagian member yg sekolah kat sini pindah ke al-khairiah

ikmal,
ana tau sekolah tu..lepas spm, thn 2001 kami ada kursus di kuliah pekan yg mengumpulkan semua plajar sek agama negeri pahang..kt sana ana satu dorm dgn bdk2 dr sekolah tu...antara yg ana ingat namanya asri..yg lain ana kena tgk buku alamat ana heheh

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:09 pm

tahun 2001 ana baru je masuk ke sekolah tu..hehehe

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:12 pm

ahchonx wrote:Ironinya kenapa Ad-Dien di dunia realiti tak banyak cakap? Smile

Seperti mana yang kita bincang semalam... Laughing

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Nov 28, 2011 8:15 pm

iman_taqwa wrote:
ahchonx wrote:Ironinya kenapa Ad-Dien di dunia realiti tak banyak cakap? Smile

Seperti mana yang kita bincang semalam... Laughing

apa yang kalian bincangkan??cakap cepat Embarassed

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by iman_taqwa on Mon Nov 28, 2011 8:28 pm

Seperti mana yang ahchonx tulis itu.

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Abu_Imran on Tue Nov 29, 2011 4:47 am

dulu kat AFN ana amek masa setahun gak nak memesrakan diri dgn cara2 berforum...sbb ana kategori slow bab IT... nak masukkan gambo...nak attach web... dan nak bukak soklan bru...

nak mintak tunjuk ajar kat sini... kat sini kalau bukak soklan kene ikut kategori juga ker? atau buleh bukak soklan sebegitu jer... kat sini nak bukak thread bru mcm maner?

maaflah kalau soklan nampak mcm lembab sgt...hakikatnyer...ana mmg slow bab2 ni... smpi skang maseh x tau nak bukak thread bru hehehehe

Abu_Imran
AHLI
AHLI

Posts : 94
Points : 125
Join date : 26/11/2011
Age : 34
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Sponsored content Today at 5:22 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 42 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23 ... 42  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum