Off Topic

Page 39 of 42 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41, 42  Next

View previous topic View next topic Go down

Off Topic

Post by Nizam on Thu Nov 24, 2011 4:45 pm

First topic message reminder :

Salam

Saja nak test tgk macam mana

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: Off Topic

Post by yat on Wed Jan 16, 2013 3:48 am

thtl wrote:Selamat sampai di KLIA sebentar tadi dari Riyadh. Alhamdulillah

Yat,
ana di Jizan, tamat kontrek June 2013. cukup setahun. Kemungkinan Jazan U tak akan lepas, depa rasanya nak lagi ana sambung kontrek..setahun lagi, ana akan fikirkan bila depa offer good package.

Buat masa ni JU (jazan U) is not recommended yet, ana sedang buat development sekarang ni, kampus tetap siap dalam 2015-16...Jazan city pun new township, housing is a big problem..look fo established area like Jeddah, Dammam, Medina, Yanbu..

Jazan U , maybe 2016-17, bila brand new multibillion campus dah siap.

saya tgh dok cari yg medium of instruction english, kalau ada tlng bgtau, lg dek mekah/medinah, lagi bagus..

ada jugak seniro saya mengakar di dubai, qatar....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Wed Jan 23, 2013 5:11 am

NOTIS:

SAYA SEDANG BERCUTI DI MALAYSIA DAN KESUNTUKAN MASA UNTUK MENJAWAB SOALAN2 DAN KLINIK MIMPI DI FORUM BICARA KERANA KESIBUKAN JADUAL YANG AMAT KETAT. HARAP MAAF DAN SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI.

SAYA AKAN PULANG SEMULA KE ARAB SAUDI PADA 28 JAN DAN DIJANGKA FORUM DAPAT DIPULIHKAN SELEPAS ITU.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Mon Jan 28, 2013 1:45 pm

Salam to all,
Sekarang berada di Colombo International A/port. Transit ke Riyadh.
Dijangka tiba di Jazan, midnite.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ahmad Shamil on Mon Jan 28, 2013 2:02 pm

sekejap je rasanya ustaz cuti2 malaysia...dah balik ke sana pun..
ala kulli hal, kami doakan kebaikan buat ustaz di sana Smile

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Wed Jan 30, 2013 2:27 am

Ahmad Shamil wrote:sekejap je rasanya ustaz cuti2 malaysia...dah balik ke sana pun..
ala kulli hal, kami doakan kebaikan buat ustaz di sana Smile

Allahul Musta'an... ustaz balik malaysia rupanya.. saya tak tau... dah balik ke sana pun,... tak dapat jumpa ramai-ramai lagi nampaknya..

semoga Allah permudahkan urusan ustaz thtl disana.. amin

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Wed Jan 30, 2013 12:39 pm

Dien pun dah agak lama tak masuk forum..hehehe
Susah nampaknya buat Liqo' di KL kerana ust A_Shamil dok di Raub, my di Skudai, dan Nizam di Penang.

ana balik cuti 12 hari je. Kena rush balik Kelate, tengok progress pembinaan rumah di sana, ada dua wedding dan kena uruskan keluarga dan pelbagai masalah.

Balik saudi, ada masalah flight, sebab kena queu panjang di Imigresen checkpoint Riyadh, missed flight ke Jizan, ambil standby flight, jam 2:50 ptg next day baru dapat flight. Tiba di Jazan 4:30 pm 29 Jan.
Hari ni (Rabu, 30 Jan) baru masuk ofis)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Wed Jan 30, 2013 7:25 pm

thtl wrote:Dien pun dah agak lama tak masuk forum..hehehe
Susah nampaknya buat Liqo' di KL kerana ust A_Shamil dok di Raub, my di Skudai, dan Nizam di Penang.

ana balik cuti 12 hari je. Kena rush balik Kelate, tengok progress pembinaan rumah di sana, ada dua wedding dan kena uruskan keluarga dan pelbagai masalah.

Balik saudi, ada masalah flight, sebab kena queu panjang di Imigresen checkpoint Riyadh, missed flight ke Jizan, ambil standby flight, jam 2:50 ptg next day baru dapat flight. Tiba di Jazan 4:30 pm 29 Jan.
Hari ni (Rabu, 30 Jan) baru masuk ofis)

tak ada rezeki selalu ye kita... ana blaja kat kL pun tapi agak sukar bertemu dan liqa' ..takda rezeki lah tu... hehe..

insyaAllah moga sentiasa dekat dihati.. ada rezeki kita semua berjumpa ye.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by azi on Thu Jan 31, 2013 4:09 pm

Ad-Dien wrote:
thtl wrote:Dien pun dah agak lama tak masuk forum..hehehe
Susah nampaknya buat Liqo' di KL kerana ust A_Shamil dok di Raub, my di Skudai, dan Nizam di Penang.

ana balik cuti 12 hari je. Kena rush balik Kelate, tengok progress pembinaan rumah di sana, ada dua wedding dan kena uruskan keluarga dan pelbagai masalah.

Balik saudi, ada masalah flight, sebab kena queu panjang di Imigresen checkpoint Riyadh, missed flight ke Jizan, ambil standby flight, jam 2:50 ptg next day baru dapat flight. Tiba di Jazan 4:30 pm 29 Jan.
Hari ni (Rabu, 30 Jan) baru masuk ofis)

tak ada rezeki selalu ye kita... ana blaja kat kL pun tapi agak sukar bertemu dan liqa' ..takda rezeki lah tu... hehe..

insyaAllah moga sentiasa dekat dihati.. ada rezeki kita semua berjumpa ye.. Smile

salamm... bila ustaz nk jawab soklan2 dalam tafsiran mimpi tu ekk.. dah lama tggu jawapnnyer..hurmmmm... trimakasihh..

azi
AHLI
AHLI

Posts : 27
Points : 39
Join date : 18/01/2013

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Fri Feb 01, 2013 12:01 am

azi wrote:
Ad-Dien wrote:
thtl wrote:Dien pun dah agak lama tak masuk forum..hehehe
Susah nampaknya buat Liqo' di KL kerana ust A_Shamil dok di Raub, my di Skudai, dan Nizam di Penang.

ana balik cuti 12 hari je. Kena rush balik Kelate, tengok progress pembinaan rumah di sana, ada dua wedding dan kena uruskan keluarga dan pelbagai masalah.

Balik saudi, ada masalah flight, sebab kena queu panjang di Imigresen checkpoint Riyadh, missed flight ke Jizan, ambil standby flight, jam 2:50 ptg next day baru dapat flight. Tiba di Jazan 4:30 pm 29 Jan.
Hari ni (Rabu, 30 Jan) baru masuk ofis)

tak ada rezeki selalu ye kita... ana blaja kat kL pun tapi agak sukar bertemu dan liqa' ..takda rezeki lah tu... hehe..

insyaAllah moga sentiasa dekat dihati.. ada rezeki kita semua berjumpa ye.. Smile

salamm... bila ustaz nk jawab soklan2 dalam tafsiran mimpi tu ekk.. dah lama tggu jawapnnyer..hurmmmm... trimakasihh..

tunggu ustaz thtl jawabkan... saya tak ada rujukan dan kemahiran yg cukup.. insyaAllah Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Fri Feb 01, 2013 8:38 am

Bila time saya balik kampung, mmg akan offline hampir sebulan. Mmg saya harapkan Dien Kardawi dan Dr My yg akan jawab persoalan Mimpi, tapi nampaknya Dien dan My sedang belajar di IPTA.

Sekarang saya dah pulih sepenuhnya dari jet-lag dan urusan cuti dan akan cuba menjawab soalan2 yg dah piling up since Jan 15, 2013.

Mana-mana soalan yg dah tertimbus, harap dapat diUPkan balik.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Nizam on Fri Feb 01, 2013 2:15 pm

Jet lag ni mcm mana ek syeikh?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Fri Feb 01, 2013 3:14 pm

Jet Lag ada dua maksud:

1. distance travel dan ada connecting flight, menyebabkan kita letih kerana terlalu lama atas flight

2. time zone difference.

cth: saudi dan Malaysia beza 6 jam. Bila kita balik Malaysia, org tido jam 11 malam, kita masih fresh sebab jam biologi dalam badan kita masih ikut time saudi. Bila kita dah adjust dgn time Malaysia, kemudian travel kembali ke saudi, maka body kita akan ambik masa nak adjust balik ke jam saudi..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Wed Feb 13, 2013 4:11 pm

Syukran TQ di atas perubahan setting dan colortone Forum kita

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Nizam on Wed Feb 13, 2013 4:14 pm

thtl wrote:Syukran TQ di atas perubahan setting dan colortone Forum kita

ana tgh edit jap, recent topic punya section hilang mana plak

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Nizam on Sat Feb 16, 2013 3:17 pm

Thtl masih menginap di Resort al-Jory?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Nizam on Sat Feb 16, 2013 3:22 pm

ana agak menyukai post thtl mengenai travelog ksa yang ini

http://bicarathtl.blogspot.com/2012/05/travelo-ke-ksa-22-itu-ini-di-jazanjizan.html

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sat Feb 16, 2013 3:39 pm

hahaha

Jika di Malaysia, pada hari Jumaat ada orang bawa pisang ke mesjid, tapi di Jazan, mungkin juga di tempat lain, orang bawa berkotak-kotak air mineral percuma utk sidang Jumaat, manakala sapa yg duduk saf pertama, akan dihidangkan air botol percuma oleh kanak-kanak, hanya saf pertama je..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Sat Feb 16, 2013 7:49 pm

thtl wrote:hahaha

Jika di Malaysia, pada hari Jumaat ada orang bawa pisang ke mesjid, tapi di Jazan, mungkin juga di tempat lain, orang bawa berkotak-kotak air mineral percuma utk sidang Jumaat, manakala sapa yg duduk saf pertama, akan dihidangkan air botol percuma oleh kanak-kanak, hanya saf pertama je..

Boleh lah diamalkan di Mailizi ni Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Sat Feb 16, 2013 11:05 pm

ini urufi Dien, kat Malaysia pisang, kat KSA air...sebab air amat berharga di padang pasir bukan pisang...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Mon Feb 18, 2013 10:09 am

thtl wrote:ini urufi Dien, kat Malaysia pisang, kat KSA air...sebab air amat berharga di padang pasir bukan pisang...hehehe

kat sini takda yang meraikan para saf hadapan syeikh.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Mon Feb 18, 2013 1:08 pm

kat sini, sapa yg dok saff pertama, dapat macam-macam, kotak tisu disediakan, air mineral, kayu sugi dan kadang risalah percuma, minyak atar, saf pertama je...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Wed Feb 27, 2013 7:37 am

Saya mengendalikan Woksyop hari ni (27 Feb) di Hotel Hayatt Jizan...not available for today

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by syuaib on Wed Feb 27, 2013 8:31 am

Okay tuan...saya tunggu jawapan tuan esok...slmt bertugas...

syuaib
AHLI
AHLI

Posts : 108
Points : 141
Join date : 28/12/2012

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Ad-Dien on Wed Feb 27, 2013 7:56 pm

thtl wrote:Saya mengendalikan Woksyop hari ni (27 Feb) di Hotel Hayatt Jizan...not available for today

Workshop apa tu?? Moga dipermudahkan Allah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Wed Feb 27, 2013 9:56 pm

ini mmg kerja ana kat saudi dien, conduct workshop (bukan bengkel repair keta) , seminar dan training..dalam bidang pengurusan, productivity, quality dan proses kerja yg bermutu...saudi nak belajar pengurusan moden cam Malaysia, japan, korea..sebab kat sini semua lembab dan birokrasi Dien..salafi saudi ni cuma pandai fiqh sunnah je, fiqh pengurusan dan pentadbiran negara depa kantoi...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Thu Feb 28, 2013 11:16 am

+ / - kat sebelah kiri avatar tu apa fungsinya, ana click +, dia kata your vote has been cast..apa dah jadi kpd org yg kita vote?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Mohamad hafiz on Thu Feb 28, 2013 11:20 am

+ / - tu, ada kt reputation KohKohKoh

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by thtl on Thu Feb 28, 2013 11:22 am

Like

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Off Topic

Post by Sponsored content Today at 7:39 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 39 of 42 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41, 42  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum