Tawaran dari Arab Saudi

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon Jan 09, 2012 10:16 am

First topic message reminder :

Salam semua,
Good news
Ana baru aja menerima tawaran kerjaya dari kementerian pelajaran tinggi KSA untuk mengajar di Universiti Jazan di wilayah Jazan Arab saudi.
Not so good news..
Bila ana tengok kedudukan wilayah Jazan, ia agak terpencil dan jauh dari Mekah dan madinah.Ia terletak di sempadan Yaman dan merupakan bandar pinggi laut Merah. minta pandangan abang bob ke atau sesiapa yang biasa dengan Jazan komen sikit.
Mereka ingin bantuan Malaysia untuk membangunkan University Jazan yg baru ditubuhkan tahun 2007.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down


Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 11:45 am

ada, buat penat ana senarai je, dien bukan boleh cari dan beli pon...hehehe

nah...satu lagi..penerbit Jeddah KSA. camna dien nak beli??

( منهج استنباط أحكام النوازل الفقهية المعاصرة - دراسة تأصيلية تطبيقية ) للدكتور مسفر بن علي بن محمد القحطاني (رسالة دكتوراة)
دار الأندلس الخضراء-جدة

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Mar 29, 2012 11:49 am

thtl wrote:ada, buat penat ana senarai je, dien bukan boleh cari dan beli pon...hehehe

nah...satu lagi..penerbit Jeddah KSA. camna dien nak beli??

( منهج استنباط أحكام النوازل الفقهية المعاصرة - دراسة تأصيلية تطبيقية ) للدكتور مسفر بن علي بن محمد القحطاني (رسالة دكتوراة)
دار الأندلس الخضراء-جدة

ada syeikh saya kebetulan dia ada kat saudi nanti..saya nak suruh dia belikan lah..1 lori..kohkoh Razz

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 11:53 am

kena tunjuk diploma arabic dulu...hantar satu lori pun apa guna, cuma dok gosok dan pandang kitab je...kohkoh

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Mar 29, 2012 11:58 am

thtl wrote:kena tunjuk diploma arabic dulu...hantar satu lori pun apa guna, cuma dok gosok dan pandang kitab je...kohkoh

amboi ayat tuu..menusuk limpa..hehe..
nani saya tunjuk degree lgi yek..tunggu..tunggu... KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 12:00 pm

ok, kena tunjuk degree arabic dulu, baru bleh minta kitab KSA made in Jazan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Mar 29, 2012 12:24 pm

thtl wrote:ok, kena tunjuk degree arabic dulu, baru bleh minta kitab KSA made in Jazan

ler..mana ada syarat macam ni..tak ada sijil tak bermakna tak reti arabic..hehe :study: :study:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 12:56 pm

syarat ni ana boleh buat sebab ana yg nak beri...hehehe

bukan apa, kita nak pemberian tu benar2 berguna. macam nak minta kerjalaa..katakan IPT tu nak lecturer kelulusan phD..kita apply dgn tanpa phD tapi kita berhujah, kemampuan kita sama taraf dgn phd.. mana org nak percaya, sebab depa nak lihat sijil tu..
maka arabic pun camtu juga, nak kena tunjuk bukti mmg ada kelulusan arabic. cth" diploma arabic UMCEED. atau diploma arabic UIAM.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Mar 29, 2012 7:51 pm

kalau saya bagi sijil arabic keluaran sendiri mau?hehe

p/s- kitab kat maktabah kardawi semua arabic tau..dont play-play Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Mar 30, 2012 2:04 am

don't loyar buruk....

no sijil from certified body no saudi kitab...that's the deal

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Fri Mar 30, 2012 12:18 pm

thtl wrote:don't loyar buruk....

no sijil from certified body no saudi kitab...that's the deal

hehe..unfairr... KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by sunyi on Thu Apr 05, 2012 12:16 pm

tahniah boss,akan berangkat ke SA tk lama lagi, so camner plan kita nk pekena teh tarik ni, sempat ke?

sunyi
AHLI
AHLI

Posts : 10
Points : 14
Join date : 29/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Apr 05, 2012 1:53 pm

TQ sunyi..
nampak gayanya tak sempat sebab keluarga pun jenuh ana nak raikan..lagipun sekarang sedang last minute preparation. kemudian, amat susah nak kumpulkan geng Blog ni...dien, AZ, helper...

tak apa, bulan ramadhan nanti insyaAllah ana akan balik

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Apr 05, 2012 8:26 pm

thtl wrote:TQ sunyi..
nampak gayanya tak sempat sebab keluarga pun jenuh ana nak raikan..lagipun sekarang sedang last minute preparation. kemudian, amat susah nak kumpulkan geng Blog ni...dien, AZ, helper...

tak apa, bulan ramadhan nanti insyaAllah ana akan balik

ha'ah bila? tak bagi tau pun berangkat bila..betolak bila..mana boleh pergi macam tu je... Crying or Very sad

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Apr 06, 2012 7:06 am

bukan x nak kasi tahu, tapi bila berurusan dgn pentadbiran KSA ni kita tak boleh nak plan langsung sebab budaya kerja mereka mmmg tak ada sistem.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Fri Apr 06, 2012 9:51 am

thtl wrote:bukan x nak kasi tahu, tapi bila berurusan dgn pentadbiran KSA ni kita tak boleh nak plan langsung sebab budaya kerja mereka mmmg tak ada sistem.

abis tu bila berangkat...takda liqa' kaa... Sad

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Apr 06, 2012 1:28 pm

tarikh secara spesifik adalah rahsia sebab tak mahu ada org luar di KLIA. ia hanya urusan family saja.
mengenai Liqa', mmg tak sempat sebab dah dekat sangat, ana pun sedang busy buat last minute shopping.

tunggu ana pulang bercuti dua bulan ramadhan syawal nanti.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Fri Apr 06, 2012 7:42 pm

thtl wrote:tarikh secara spesifik adalah rahsia sebab tak mahu ada org luar di KLIA. ia hanya urusan family saja.
mengenai Liqa', mmg tak sempat sebab dah dekat sangat, ana pun sedang busy buat last minute shopping.

tunggu ana pulang bercuti dua bulan ramadhan syawal nanti.

kenapa tak mau orang luar??kami nak hantar pi klia tak buleh ke.. Crying or Very sad

liqa' pun tak jadi...haihh..
:pale:

takpalah


_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Apr 06, 2012 7:55 pm

dien kena tau thtl ni ramai musuh, nanti Jin kacang hantar bala tentera dia kan kecoh nanti...

bila thtl dah selamat sampai jazan baru ana rasa selamat...

lagipun dien mmg kaki pengacah no satu...ana dah tahu kemampuan dien, sebab tu ana tak mahu menyusahkan. dien tlg tengok-tengokkan blog ni pun dah alhamdulillah

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Sat Apr 07, 2012 11:23 am

thtl wrote:dien kena tau thtl ni ramai musuh, nanti Jin kacang hantar bala tentera dia kan kecoh nanti...

bila thtl dah selamat sampai jazan baru ana rasa selamat...

lagipun dien mmg kaki pengacah no satu...ana dah tahu kemampuan dien, sebab tu ana tak mahu menyusahkan. dien tlg tengok-tengokkan blog ni pun dah alhamdulillah

kemampuan ape??luas maksud tuu..
pengacah? mane ade..itu gak benar sihh..hehe..

yelah..tak mengapa..i'll do my best to handle this forums and blog Smile

if Allah wills

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by yat on Sat Apr 07, 2012 12:08 pm

Syaikh THTL,

Tolong cari info pasal Computer engineering atau dalam bidang Computer network kot2 la ada chances dapat buat sabbatical sana....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Sat Apr 07, 2012 1:24 pm

OK, yat, no problem. just hantar CV nanti atau working paper

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Sat Apr 07, 2012 8:13 pm



semua pakat nak hijrah ke saudi..mana boleh jadi nii Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by yat on Sat Apr 07, 2012 9:37 pm

salah satu harapan saya, menambah ilmu selain pelunag mengajar kat sana kot2 ada..

dan ini juga akan 'memaksa' saya belajar bahasa arab (dah lama berazam cuma tak dapat direalisasikan), dan ada chances buat haji dan umrah sana..

tapi minta rakan2 doakan saya habis PHD dulu, perit betul buat PHD ni....

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Sun Apr 08, 2012 7:03 am

betul betul, mmg perit buat phD..ana dah dua kali register, dgn Unitar dan UM..semua terbengkalai...mungkin buat kat Jazan kot..third try.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Sun Apr 08, 2012 8:54 pm



moga Allah mudahkan akhi yat dan ustaz thtl ...

dan ana juga...untuk ke tanah Arab.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Dodo Don on Fri Jun 15, 2012 12:08 pm

Saya terbaca tentang kemungkinan berlaku perebutan kuasa di Arab Saudi. Betul ke Ustaz?

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Jun 15, 2012 2:05 pm

don,

kat dlm saudi mmg impossible kita nak korek berita ni..kena ISA nanti...hehehe


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by jimmyahmad on Tue Aug 07, 2012 5:44 pm

thtl wrote:Salam semua,
Good news
Ana baru aja menerima tawaran kerjaya dari kementerian pelajaran tinggi KSA untuk mengajar di Universiti Jazan di wilayah Jazan Arab saudi.
Not so good news..
Bila ana tengok kedudukan wilayah Jazan, ia agak terpencil dan jauh dari Mekah dan madinah.Ia terletak di sempadan Yaman dan merupakan bandar pinggi laut Merah. minta pandangan abang bob ke atau sesiapa yang biasa dengan Jazan komen sikit.
Mereka ingin bantuan Malaysia untuk membangunkan University Jazan yg baru ditubuhkan tahun 2007.

salam tuan mcmna nak apply kerja di saudi

jimmyahmad
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 07/08/2012

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Sponsored content Today at 3:12 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum