Tawaran dari Arab Saudi

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon Jan 09, 2012 10:16 am

First topic message reminder :

Salam semua,
Good news
Ana baru aja menerima tawaran kerjaya dari kementerian pelajaran tinggi KSA untuk mengajar di Universiti Jazan di wilayah Jazan Arab saudi.
Not so good news..
Bila ana tengok kedudukan wilayah Jazan, ia agak terpencil dan jauh dari Mekah dan madinah.Ia terletak di sempadan Yaman dan merupakan bandar pinggi laut Merah. minta pandangan abang bob ke atau sesiapa yang biasa dengan Jazan komen sikit.
Mereka ingin bantuan Malaysia untuk membangunkan University Jazan yg baru ditubuhkan tahun 2007.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down


Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Dodo Don on Fri Jun 15, 2012 12:08 pm

Saya terbaca tentang kemungkinan berlaku perebutan kuasa di Arab Saudi. Betul ke Ustaz?

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Jun 15, 2012 2:05 pm

don,

kat dlm saudi mmg impossible kita nak korek berita ni..kena ISA nanti...hehehe


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by jimmyahmad on Tue Aug 07, 2012 5:44 pm

thtl wrote:Salam semua,
Good news
Ana baru aja menerima tawaran kerjaya dari kementerian pelajaran tinggi KSA untuk mengajar di Universiti Jazan di wilayah Jazan Arab saudi.
Not so good news..
Bila ana tengok kedudukan wilayah Jazan, ia agak terpencil dan jauh dari Mekah dan madinah.Ia terletak di sempadan Yaman dan merupakan bandar pinggi laut Merah. minta pandangan abang bob ke atau sesiapa yang biasa dengan Jazan komen sikit.
Mereka ingin bantuan Malaysia untuk membangunkan University Jazan yg baru ditubuhkan tahun 2007.

salam tuan mcmna nak apply kerja di saudi

jimmyahmad
AHLI
AHLI

Posts : 2
Join date : 07/08/2012

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue Aug 07, 2012 6:49 pm

ada 3 atau empat agensi pekerjaan Malaysia yang uruskan pekerjaan di KSA dan negara2 Teluk...minta bro Ikhwan dari Jubail membantu...
no HP KSA 966-5368-65232 Jubail KSA

kalau dalam bidang pendidikan di Jazan, saya boleh bantu, minima ada PhD laa..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by jimmyahmad on Wed Aug 08, 2012 2:29 am

thtl wrote:ada 3 atau empat agensi pekerjaan Malaysia yang uruskan pekerjaan di KSA dan negara2 Teluk...minta bro Ikhwan dari Jubail membantu...
no HP KSA 966-5368-65232 Jubail KSA

kalau dalam bidang pendidikan di Jazan, saya boleh bantu, minima ada PhD laa..
terima kasih bg info alamak phd sya xde profesional certificate je ada..sya dlm airline industri mcm susah je nak dapat.haishh

jimmyahmad
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 2
Join date : 07/08/2012

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Aug 08, 2012 7:26 am

tunggu bro Ikhwan al-Jubaili respond utk menyenaraikan nama agensi pekerjaan di Middle east tsb. sebenarnya dia dah kasi, cuma tak tahu thread mana satu...

middle east mmg perlukan apa saja, apatah lagi dalam airline industry. Ini kerana airline industry di sana paling pesat persaingan: emirates air, ittihad air, abu dhabi, qatari airways, saudia, nas air, dsbnya..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by IKHWAN on Thu Aug 30, 2012 12:55 pm

thtl wrote:tunggu bro Ikhwan al-Jubaili respond utk menyenaraikan nama agensi pekerjaan di Middle east tsb. sebenarnya dia dah kasi, cuma tak tahu thread mana satu...

middle east mmg perlukan apa saja, apatah lagi dalam airline industry. Ini kerana airline industry di sana paling pesat persaingan: emirates air, ittihad air, abu dhabi, qatari airways, saudia, nas air, dsbnya..

Salam.. lama juga rasanya saya menyepi..sibuk sikit. Sekarang nie saya di assigned ke United Kingdom mungkin selama 7-8 bulan. So.. kalau THTL 'tersesat' kat area London.. talipon ler saya.. no Arab masih boleh pakai lagi.

Untuk kerjaya di Saudi Arabia, boleh contact Thinkplus Sdn Bhd..tapi saya tak berapa sure pasal kerjaya di airline industry nih..cer cuba!

Cheers!

IKHWAN
AHLI
AHLI

Posts : 17
Points : 21
Join date : 17/12/2011
Location : London, UK

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Fri Aug 31, 2012 6:23 am

IKHWAN wrote:
thtl wrote:tunggu bro Ikhwan al-Jubaili respond utk menyenaraikan nama agensi pekerjaan di Middle east tsb. sebenarnya dia dah kasi, cuma tak tahu thread mana satu...

middle east mmg perlukan apa saja, apatah lagi dalam airline industry. Ini kerana airline industry di sana paling pesat persaingan: emirates air, ittihad air, abu dhabi, qatari airways, saudia, nas air, dsbnya..

Salam.. lama juga rasanya saya menyepi..sibuk sikit. Sekarang nie saya di assigned ke United Kingdom mungkin selama 7-8 bulan. So.. kalau THTL 'tersesat' kat area London.. talipon ler saya.. no Arab masih boleh pakai lagi.

Untuk kerjaya di Saudi Arabia, boleh contact Thinkplus Sdn Bhd..tapi saya tak berapa sure pasal kerjaya di airline industry nih..cer cuba!

Cheers!

Lama tak dengar khabar akhi ikhwan ni... Alhamdulillah ke UK plak..kerja apa kat sana? Moga Allah permudahkan Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by IKHWAN on Fri Aug 31, 2012 10:52 am

Masih dengan Company lama di Saudi..cuma dia orang hantar ke UK untuk assigment 7 - 8 bulan :-)

IKHWAN
AHLI
AHLI

Posts : 17
Points : 21
Join date : 17/12/2011
Location : London, UK

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Sun Sep 02, 2012 7:41 am

camna no HP KSA masih applicable di London maa?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by IKHWAN on Sun Sep 02, 2012 2:06 pm

thtl wrote:camna no HP KSA masih applicable di London maa?
Boleh! Smile

IKHWAN
AHLI
AHLI

Posts : 17
Points : 21
Join date : 17/12/2011
Location : London, UK

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by assaabiquun-ajnadeen on Mon Sep 10, 2012 8:39 am

salam ustaz,
saya b.ed.tesl,ukm, 1997.sejak kecil,sudah berpuluh tahun saya berdoa mencari ilmu ,rezeki,jihad,dan ukhuwah berpusat di madinah,makkah dan bercita cita satu hari sekolah saya berkembang ke seluruh alam untuk menyelamatkan anak2 kita dari jenayah sekular yang bahananya paling besar dari jenayah seksual.

saya baru daftar forum tadi,saya belum buat istikharah tapi jika ustaz sudi forward cv saya,saya redha bekerja di jazan mulai oktober ini.
saya hanya perlukan 4 minggu itupun sebab nak selesaikan bayaran post-grad USM saya.

saya dibenarkan oleh USM membuat thesis neuro+multinational+second language acquisition+speech disorder di mana2 negara.

ini kerana saya mempunyai sebab medical (anak)untuk pergi kemana2 negara pun bersama mengikut suami(manager IT masyaAllah-senior engineer berbangsa turki,warga mesir).

kami memang berdoa ke madinah tapi jika dapat yang terhampir dengan madinah pun syukurlah...kami redha kerana niat hijrah kami fillah.

silalah ustaz atur interview saya dengan rektor jazan melalui skype.skype saya ialah darulhurairah97.

sungguhpun belum istikharah buruk baik,saya akan solat hajat zohor nanti mohon dimuliakan disana,jika buruk semua bertukar jadi baik....

saya redha berkhidmat mengajar bahasa inggeris kepada lilbanat dgn doa saya dapat berjihad dari madinah juga akhirnya....saya bersangka baik Allah akan buka laluan ke madinah dari jazan...itupun jika ada kolej muslimah yang memerlukan saya....

salam takzim,
puan hamidah hannani ahmad

assaabiquun-ajnadeen
AHLI
AHLI

Posts : 1
Points : 1
Join date : 10/09/2012

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon Sep 10, 2012 11:17 am

Puan,
jazan U depa nak minima master + 7 tahun pengalaman
preferrable candidate with phD
depa prefer graduate dari USA atau UK

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by adros on Tue Feb 05, 2013 4:31 pm

KohKohKoh salam~~ THTL, ape khabor? ana dah pon balek msia sejak nov'12, tamat kontrak di STC, KSA. takper jauh dr mkkh. mndh. ader rezki naik k/terbang lagi relex utk berumrah... moga dipermudah segala urusan.

adros
AHLI
AHLI

Posts : 4
Points : 4
Join date : 05/02/2013
Age : 58
Location : Tronoh, Perak.

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by adros on Tue Feb 05, 2013 4:38 pm

salam~~
warga BicaraTHTL,
sidikit intro:
- nama md adros
- lokasi tronoh, perak
- berkahwin anak 4 orng (sumenya) menuntut di U
- ex-navy 1976-1989 (radio technician)
- ex-freelancer on telco industry; m'sia, perth-WA, taipei, dubai & KSA

adros
AHLI
AHLI

Posts : 4
Points : 4
Join date : 05/02/2013
Age : 58
Location : Tronoh, Perak.

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue Feb 05, 2013 7:11 pm

ahlan,salam

bro adros...(sahabat lama di afn)
ana mai saudi, enta pulak yg abis kontrek..dok buat apa kat Toronto (nama glamer Tronoh) laani?

Insya Allah ana cuti dan balik Mesia pada 20 Mac- 2 April dan cuti panjang dari 5 Jun-28 Ogos 2013.
kerja dan balik setiap 2-3 bulan

cuti panjang tu ingat nak jumpa...


HP saudi ana: 05-6426-8974 (jawal mobily) dan 053794-8475 (STC)

WA 24 hours Jawal Mobily

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by adros on Wed Feb 06, 2013 6:30 am

ahlan.. ahlan.. free tak buat ape. tngak cari peluang baru. selamat berurusan.

adros
AHLI
AHLI

Posts : 4
Points : 4
Join date : 05/02/2013
Age : 58
Location : Tronoh, Perak.

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Feb 06, 2013 1:32 pm

Jika datang saudi utk kontrak baru, harap kita dapat jumpa di sini. ana kursus seminggu di Riyadh, hujung April

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Mon May 27, 2013 7:58 am

thtl wrote:Bila enta dah dapat Masters UIAM, ana rasa nak tarik enta ke Jazan juga...kalau boleh dengan ad-Dien sekali...hehehe
biar ana bertapak dulu kat sana...

terbaik

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon May 27, 2013 8:52 am

Dien
yg terbaik kalau nak datang saudi ialah dgn phD..

kalau kita ada kelulusan dalam bidang agama...tak ada kosong, saudi dah berlebihan. yg kosong dalam bidang profesional shj, engineering, medical, IT

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Mon May 27, 2013 8:55 am

thtl wrote:Dien
yg terbaik kalau nak datang saudi ialah dgn phD..

kalau kita ada kelulusan dalam bidang agama...tak ada kosong, saudi dah berlebihan. yg kosong dalam bidang profesional shj, engineering, medical, IT

datang nak ngaji tak kan tak bulihhh.. hehe KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon May 27, 2013 8:59 am

mengaji boleh sangat. 203 penuntut Malaysia di Univ Islam Madinah...semua fully sponsored, 15 minit shj dgn Mesjid an-Nabawi..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Mon May 27, 2013 7:35 pm

thtl wrote:mengaji boleh sangat. 203 penuntut Malaysia di Univ Islam Madinah...semua fully sponsored, 15 minit shj dgn Mesjid an-Nabawi..

ustaz tak talaqqi part time ke? Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon May 27, 2013 7:45 pm

kat Jizan pun banyak dien...macam2 ada..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Tue May 28, 2013 4:49 pm

thtl wrote:kat Jizan pun banyak dien...macam2 ada..

siapa ulama' kibar di Jazan ustaz? ana tak tahu

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue May 28, 2013 9:37 pm

nanti anak senaraikan..nak snap foto dulu

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by yat on Wed May 29, 2013 4:29 am

thtl wrote:Dien
yg terbaik kalau nak datang saudi ialah dgn phD..

kalau kita ada kelulusan dalam bidang agama...tak ada kosong, saudi dah berlebihan. yg kosong dalam bidang profesional shj, engineering, medical, IT

salam,

ana dah balik ni (tapi belum conferred lagi), tpi dah dekt nak submit....nanti sheikh tlng survey2 engineering faculty kat sana (electrical, computer ke, or IT)...nak apply...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed May 29, 2013 9:20 am

kena survey area Jeddah, sebab setiap minggu boleh ke Haram

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Sponsored content Today at 5:19 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum