Tawaran dari Arab Saudi

Page 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

View previous topic View next topic Go down

Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon Jan 09, 2012 10:16 am

First topic message reminder :

Salam semua,
Good news
Ana baru aja menerima tawaran kerjaya dari kementerian pelajaran tinggi KSA untuk mengajar di Universiti Jazan di wilayah Jazan Arab saudi.
Not so good news..
Bila ana tengok kedudukan wilayah Jazan, ia agak terpencil dan jauh dari Mekah dan madinah.Ia terletak di sempadan Yaman dan merupakan bandar pinggi laut Merah. minta pandangan abang bob ke atau sesiapa yang biasa dengan Jazan komen sikit.
Mereka ingin bantuan Malaysia untuk membangunkan University Jazan yg baru ditubuhkan tahun 2007.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down


Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue May 28, 2013 9:37 pm

nanti anak senaraikan..nak snap foto dulu

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by yat on Wed May 29, 2013 4:29 am

thtl wrote:Dien
yg terbaik kalau nak datang saudi ialah dgn phD..

kalau kita ada kelulusan dalam bidang agama...tak ada kosong, saudi dah berlebihan. yg kosong dalam bidang profesional shj, engineering, medical, IT

salam,

ana dah balik ni (tapi belum conferred lagi), tpi dah dekt nak submit....nanti sheikh tlng survey2 engineering faculty kat sana (electrical, computer ke, or IT)...nak apply...

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed May 29, 2013 9:20 am

kena survey area Jeddah, sebab setiap minggu boleh ke Haram

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Sun Jun 02, 2013 11:40 pm

For Dien:



kelas2 di Jazan:

1. Syarah Kitab Tawhid: Syaikh Dr Muhammad Ahmad Yahya Khudhai
2. Syarah Kitab Mimpi (Ru'ya) dari Sahih al-Bukhari: Dr Ahmad 'Ali 'Alusy Madkhaali

3. Fiqh Mu'amalat Harta Semasa : Dr. Hasan Ghalib Hasan Alu Dallah
4. Durus dari Tafsir AQ: Syaikh Muhammad bin Syaami Mutha'an Syaibah

5. syarah Kitab Tauhid, Syaikh Raziq bin Hamid al-Quraisyi
6. Syarah Kitab al-Jaami' dari Buludhul Maram: Dr Muhammad bin Hadi al-Madkhaal



7.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Tue Jun 04, 2013 7:33 am

subhanallah, untungnya kat jazan pun banyak kuliah syaikh...

ustaz join tak? ada masa ke nak join... rasa nak gi je jazan, ehehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue Jun 04, 2013 11:02 am

join, tapi tak konsisten, lagipun tak faham sangat, arabic masih lemah...tak sama dgn baca kitab, sdg biasakan diri dgn live kuliah in arabic...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Jun 05, 2013 7:45 am

thtl wrote:join, tapi tak konsisten, lagipun tak faham sangat, arabic masih lemah...tak sama dgn baca kitab, sdg biasakan diri dgn live kuliah in arabic...

samalah kita, insyaAllah moga Allah bagi kita kefahaman

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Sponsored content Today at 12:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum