Tawaran dari Arab Saudi

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Mon Jan 09, 2012 10:16 am

First topic message reminder :

Salam semua,
Good news
Ana baru aja menerima tawaran kerjaya dari kementerian pelajaran tinggi KSA untuk mengajar di Universiti Jazan di wilayah Jazan Arab saudi.
Not so good news..
Bila ana tengok kedudukan wilayah Jazan, ia agak terpencil dan jauh dari Mekah dan madinah.Ia terletak di sempadan Yaman dan merupakan bandar pinggi laut Merah. minta pandangan abang bob ke atau sesiapa yang biasa dengan Jazan komen sikit.
Mereka ingin bantuan Malaysia untuk membangunkan University Jazan yg baru ditubuhkan tahun 2007.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down


Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Fri Mar 02, 2012 9:31 pm

kos ke mekah dan madinah, minima RM 5000.

kos haji, minima RM10,000

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Fri Mar 02, 2012 9:41 pm

thtl wrote:kos ke mekah dan madinah, minima RM 5000.

kos haji, minima RM10,000

mahal..terpaksa lah buat macam hamba Allah di indo tu..jalan kaki ke Mekah..tak tau dah sampai mana dia sekarang, moga Allah mudahkan nya

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Sat Mar 03, 2012 4:28 am

dien,
itu petanda jahil. bila dah tak mampu utk menunaikan umrah & haji, Islam tak suruh sampai membinasakan diri dgn jalan kaki ke mekah... Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Sat Mar 03, 2012 11:39 am

thtl wrote:dien,
itu petanda jahil. bila dah tak mampu utk menunaikan umrah & haji, Islam tak suruh sampai membinasakan diri dgn jalan kaki ke mekah... Laughing

hehe..saya rasa beliau terlalu ingin yang sangat 2 tuuu Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Tue Mar 27, 2012 12:57 pm



bila nak pi? dah confirm ke?

tiket order 2 ek..hehe KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue Mar 27, 2012 1:45 pm

tiket belum tempah lagi sebab saya nak balik kampung dulu buat farewell..probably sebelum 15 April.

tiket mmg dua...tapi bukan atas nama dien kardawi...misteri...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Tue Mar 27, 2012 6:21 pm

thtl wrote:tiket belum tempah lagi sebab saya nak balik kampung dulu buat farewell..probably sebelum 15 April.

tiket mmg dua...tapi bukan atas nama dien kardawi...misteri...hehehe

aik sape satu lagi? hehe..misteri konon Wink

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue Mar 27, 2012 8:01 pm

tak baca travelog KSA ka kat blog..
kalau dien nak ke jazan, dien kena duduk kat KL tiga bulan utk urusan Visa..sanggup tak? tiga bulan tanpa gaji...hehehe


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Tue Mar 27, 2012 8:27 pm

thtl wrote:tak baca travelog KSA ka kat blog..
kalau dien nak ke jazan, dien kena duduk kat KL tiga bulan utk urusan Visa..sanggup tak? tiga bulan tanpa gaji...hehehe


ada yang baru ke? sat nak baca

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Tue Mar 27, 2012 8:36 pm

ada 4 Episod Travelog KSA
kalau dien boleh lalui itu semua, baru mintak tiket ke Jazan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Tue Mar 27, 2012 8:54 pm

thtl wrote:ada 4 Episod Travelog KSA
kalau dien boleh lalui itu semua, baru mintak tiket ke Jazan

tak da pun cakap tentang siapa sorang lagi misteri tu???kata dua tiket??tak da pun?? Mad Mad Mad Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Mar 28, 2012 6:49 am

itulah sapa suruh acah nak ikut, maka saya kelentong laa..

kalau dien loyar buruk, saya pun apa kurengnya..

Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Mar 28, 2012 7:57 am

thtl wrote:itulah sapa suruh acah nak ikut, maka saya kelentong laa..

kalau dien loyar buruk, saya pun apa kurengnya..

Laughing

aik saya acah apa? betul-betul saya tanya..ustaz lah yang mengacah..ish..ish..hehehe KohKohKoh KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Mar 28, 2012 1:16 pm

bila nak pi? dah confirm ke?

tiket order 2 ek..hehe Very Happy

yang tu mamat mana yg acah ek?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Mar 28, 2012 8:13 pm

thtl wrote:
bila nak pi? dah confirm ke?

tiket order 2 ek..hehe Very Happy

yang tu mamat mana yg acah ek?

yelah satu spare lah..kot-kot hilang satu ..ade lag satu..cicir ke....tertinggal ke..kehkeh Laughing

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Mar 28, 2012 8:24 pm

RM 3K nak buat spare...Hmm...
kalau tiket tambang murah cam Air Asia tu, bolehla buat spare beb...hehehe

ini 11 jam punya flight

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Mar 28, 2012 8:32 pm

thtl wrote:RM 3K nak buat spare...Hmm...
kalau tiket tambang murah cam Air Asia tu, bolehla buat spare beb...hehehe

ini 11 jam punya flight

aik? aritu cakap 2.5 k jek..naik pulak? hehe...

awat tak ambik air asia?? kan jimat dan murah..kehkeh KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Mar 28, 2012 8:34 pm

dien,

air ticket ni dia berubah cam stock market daa..

air asia belum ada permit ke middle east

ilmu pengetahuan semasa pun dien kena tau juga...dinamakan fiqh waqe'.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Mar 28, 2012 8:40 pm

thtl wrote:dien,

air ticket ni dia berubah cam stock market daa..

air asia belum ada permit ke middle east

ilmu pengetahuan semasa pun dien kena tau juga...dinamakan fiqh waqe'.

hehe..saya belum jumpa dalam kitab fiqh waqi' bab harga tiket kapal terbang..kohkoh..

KohKohKoh

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Mar 28, 2012 8:43 pm

macam tu dien kena naik kerbau atau unta ajela..sebab itu yg ada dalam kitab fiqh waqe dien tu..
kitab apa dien pakai?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Mar 28, 2012 9:14 pm




Usulud Dakwah lil Mustafa malaikah.

Al-Ajwibah Al-Mufidah An-Manahijid Dakwal Al-Jadidah lil Syaikh Sholih Al-Fauzan

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Wed Mar 28, 2012 9:26 pm

apa pulak kitab usyul dakwah ni..

fiqh waqe' laa..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Wed Mar 28, 2012 9:30 pm

thtl wrote:apa pulak kitab usyul dakwah ni..

fiqh waqe' laa..

kitab syeikh fauzan tu?hehe..

p/s- kitab waqi apa yang top ek? ce cite.. Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 5:52 am

itulah tadi berlagak tahu semua..

nah beli ngidam kitab ni

فقه الواقع(فضيلة الشيخ العلامة محمد ناصر الدين الالبانى

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Mar 29, 2012 11:17 am

thtl wrote:itulah tadi berlagak tahu semua..

nah beli ngidam kitab ni

فقه الواقع(فضيلة الشيخ العلامة محمد ناصر الدين الالبانى

selain di atas ada lagi tak??

sudah ada di pasaran malizi ke?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 11:45 am

ada, buat penat ana senarai je, dien bukan boleh cari dan beli pon...hehehe

nah...satu lagi..penerbit Jeddah KSA. camna dien nak beli??

( منهج استنباط أحكام النوازل الفقهية المعاصرة - دراسة تأصيلية تطبيقية ) للدكتور مسفر بن علي بن محمد القحطاني (رسالة دكتوراة)
دار الأندلس الخضراء-جدة

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Ad-Dien on Thu Mar 29, 2012 11:49 am

thtl wrote:ada, buat penat ana senarai je, dien bukan boleh cari dan beli pon...hehehe

nah...satu lagi..penerbit Jeddah KSA. camna dien nak beli??

( منهج استنباط أحكام النوازل الفقهية المعاصرة - دراسة تأصيلية تطبيقية ) للدكتور مسفر بن علي بن محمد القحطاني (رسالة دكتوراة)
دار الأندلس الخضراء-جدة

ada syeikh saya kebetulan dia ada kat saudi nanti..saya nak suruh dia belikan lah..1 lori..kohkoh Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by thtl on Thu Mar 29, 2012 11:53 am

kena tunjuk diploma arabic dulu...hantar satu lori pun apa guna, cuma dok gosok dan pandang kitab je...kohkoh

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tawaran dari Arab Saudi

Post by Sponsored content Today at 7:53 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum