Konvensyen Sunnah 2013.

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Konvensyen Sunnah 2013.

Post by abubakar on Fri Nov 08, 2013 6:17 am

First topic message reminder :



Brp ramai forumer yg nak hadir ke konvensyen ini? Sekiranya ada yg nak hadir insya-Allah mungkin kita boleh aturkan sesi mengeteh bersama tuan-tuan forumer sekalian. Mana tahu drpd sini dpt merangka perjalanan forum ini utk masa depan.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down


Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by thtl on Mon Nov 18, 2013 5:53 pm

Ya kena tukar branding, kalau nak maintain nama Konvension sunnah mmg kena buat di Perlis atau Bkt Mertajam je. Kalau buat di lembah Kelang kena penjenamaan semula. Sunnah tu kena ganti dgn kalimah lain.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by iman_taqwa on Tue Nov 19, 2013 6:30 am

Akan ditangguh ke tahun hadapan Insya Allah. Tapi sekarang ini, kita masih dalam proses mencari lokasi yang sesuai memandangkan berita yang mengejutkan tidak mendapat akses untuk konvensyen kali ini.

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Join date : 24/11/2011

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by thtl on Tue Nov 19, 2013 8:59 am

Tangguh pun kalau buat di Klang valley dan maintain nama Konvension Sunnah, maka ia akan dihalang oleh pihak berwajib yg rata2 dikuasai oleh puak2 Zamihan. Rasanya Zamihan dah jaga bahagian penguatkuasaan.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by iman_taqwa on Tue Nov 19, 2013 9:02 am

Ada sebarang update ana akan maklum. Tapi katanya awal tahun depan. Kita tengah cari lokasi di Klang Valley juga ni. Doakan semoga impian tercapai.

p/s: Ada beberapa sahabat suggest buat di Kelantan..haha

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by thtl on Tue Nov 19, 2013 9:04 am

Kalau jatuh bulan Januari, ana ada Malaysia...OK juga

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by iman_taqwa on Tue Nov 19, 2013 9:36 am

thtl wrote:Kalau jatuh bulan Januari, ana ada Malaysia...OK juga
Like Like Like 

terbaik 

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by thtl on Tue Nov 19, 2013 9:57 am

dlm avatar tu, sapa jadi pengapit enta.?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by iman_taqwa on Tue Nov 19, 2013 10:23 am

Itu abang ana. Masa ni, waktu rilex-rilex dah.. Smile

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by Ad-Dien on Tue Nov 19, 2013 12:21 pm

[quote="iman_taqwa"]Ada sebarang update ana akan maklum. Tapi katanya awal tahun depan. Kita tengah cari lokasi di Klang Valley juga ni. Doakan semoga impian tercapai.


Kelantan ok juga tu. Smile 

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by Ad-Dien on Tue Nov 19, 2013 12:22 pm

Ad-Dien wrote:
iman_taqwa wrote:Ada sebarang update ana akan maklum. Tapi katanya awal tahun depan. Kita tengah cari lokasi di Klang Valley juga ni. Doakan semoga impian tercapai.


Kelantan ok juga tu. Smile 

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by iman_taqwa on Tue Nov 19, 2013 12:23 pm

Tak sesuai. Ramai yang tak dapat pergi disebabkan lokasi, jarak dan pengangkutan. Tak strategik.

iman_taqwa
Moderator
Moderator

Posts : 72
Points : 74
Join date : 24/11/2011
Location : Kuala Lumpur

http://tajdid-dakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by thtl on Tue Nov 19, 2013 12:59 pm

KV mmg ideal, tapi penghidu anti-sunnah ni masalahnya...


*KV=Klang Valley

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by Ahmad Shamil on Wed Nov 20, 2013 12:28 pm

kena buat style UZAR and the gang

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by thtl on Wed Nov 20, 2013 1:15 pm

Juga Dr Basit abu Anas al-Madani.
Kuliah di KL, syarah kita syaikh Daud Pathoni, Muniatul Musyolli...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by Ad-Dien on Fri Nov 22, 2013 12:19 pm

Ahmad Shamil wrote:kena buat style UZAR and the gang
Beliau dapat inspirasi buat MURSYID itu dari daurah Syaikh Yusuf Al-Qaradawi.. ideanya bertitik tolak selepas join daurah syaikh...

banyak manfaat untuk ummat bila ustaz-ustaz yang well known duduk satu tanpa terikat dengan mana-mana badan dan aliran.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Konvensyen Sunnah 2013.

Post by Sponsored content Today at 9:17 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum