supplement di pasaran yang boleh dipercayai

View previous topic View next topic Go down

supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by yat on Sun Dec 15, 2013 2:55 am

Salam,

Saya ingat nak start makan supplemet yg ada di pasaran sekarang, tapi terlalu banyak yg ada. Saya ni keturunan memag ada penyakit kencing manis, gout etc, sebslum kena baik kita ambik langkah pencegahan, sekarang ni pun kadang2 sakit belakang la, lari sikit sakit kaki la, saya sekarang bnyk buat aktiviti swimming yg tak guna pressure kaki 9r belakang.

Nak tanya kat sini jenis supplement yg sesuai, saya rasa thtl ada sebut dulu dia makan supplement apa, nampak syaikh thtl pun sihat ja nampak...saya sekarang memang health concerns sikit, masa buat phd memang tak jaga makan or exercise tambahan dengan daging2 australia yg lembut, saya rasa tak swdap badan sgt, skrng baru exercise extensive cuma sebab kalau jogging sakit kaki senang saya swimming, so saya ingat nak lagi sihat dengan makan supplement...tapi tak tau nak ambik mana, sapa2 dalam forumers ni especially yg berumur tapi sihat macam thtl, hehe blh kongsikan di sini...

Slafi kena sihat baru best nak dakwah

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by thtl on Sun Dec 15, 2013 11:49 am

1. Tak dinafikan preventive medicine terbaik ialah regular exercises dan swimming adalah senarai exercise terbaik.
2. Supplement ni, ana concentrate kpd yg berikut:
a. CoQ (energy)
b. Bilberry extract utk penjagaan mata
c. Saw Palmetto for urinary tract maintenance
d. Vit E for cell growth
e. Fish Oil for Omega3, 6 and 9
f. Ginko for blood circulation
g. Glucoseamine, condrotin and MSM complex for cartillage growth
h. Panax Ginseng for vitality
i. Honey and B-pollen for vitality
j. Garlic for wellbeing
k. Vit C for immune system
l. B-complex for energy
m. Food supplement, BG22 or BG 25 (Oat Gluten powder) for Cholestrol management
Brand, ana tak stick kpd mana-mana brand, but mostly Amway cos my wife is a member, tapi kalau ada sale di pharmacy atau special offer, khususnya brand dari USA, Australia dan NZ, saya akan beli.

Alternatif lain ialah menjadi member Herbal Life, kalau guna sistem pemakanan HL, kita tak payah makan supplement, sebab HL ada special foods dan drink atau shake. Ramai juga kawan2 ana yg guna produk HL dan nampak amat baik kesannya.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by Ibnu Sarkawi on Sun Dec 15, 2013 8:23 pm

antara yg hot dipasaran sekarang selain HL ialah produk2 Shaklee

Ibnu Sarkawi
AHLI
AHLI

Posts : 404
Points : 579
Join date : 06/12/2011

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by thtl on Sun Dec 15, 2013 9:32 pm

Ya, Shaklee dan Amyway adalah antara produk supplement organic bermutu tinggi dan dah lama dalam pasaran dunia.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by yat on Mon Dec 16, 2013 3:43 am

Untuk joint, sendi apa yg bagus?

yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by thtl on Mon Dec 16, 2013 7:22 am

ana guna Amway atau GNC Live-well (Glucosamine and Chondrotin Sulphate)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by Azamtekad on Wed Dec 18, 2013 6:07 am

Dari shaklee elok makan omegaguard dan Advance joint health tablet.. selalu habis ni

_________________
Husnul Khotimah

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by Azamtekad on Wed Dec 18, 2013 6:13 am

Tapi harus diingat.. SHaklee ni bukan semua negara halal. Untuk pasaran malaysia memang gerenti halal.

Tapi negara luar seperti jepun, shaklee mereka tak halal. Jadi kena lihat dulu mana kita beli tu

_________________
Husnul Khotimah

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: supplement di pasaran yang boleh dipercayai

Post by Sponsored content Today at 7:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum