Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

View previous topic View next topic Go down

Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Ad-Dien on Wed Mar 12, 2014 8:45 pm

Assalamualaikum, sekadar makluman buat ustaz thtl dan rakan seforum bahawa sahabat kita dan salah seorang forumer dan orang penting forum, Ustaz Fikri Az-Zahabi kini telah bergelar seorang bapa. Anaknya (lelaki) telah selamat dilahirkan di Hospital Nur Sultanah Zahirah, Kuala Terengganu pada 11/03/2014, selasa lalu.

Ini gambarnya untuk tatapan semua Smile


_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Mohamad hafiz on Thu Mar 13, 2014 5:16 am

tahniah! Smile Comey comey Smile

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by thtl on Thu Mar 13, 2014 8:56 am

Mabruk,
ini Ibn Abbas ke?
kenapa dia dah 2 tahun tak masuk sini?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Ad-Dien on Thu Mar 13, 2014 6:48 pm

thtl wrote:Mabruk,
ini Ibn Abbas ke?
kenapa dia dah 2 tahun tak masuk sini?

Ya Ibn Abbas, mungkin sudah ada life baru.. sudah bekerjaya dan berkeluarga.. banyak komitmen lain Smile
Suatu masa nanti akan ke sini juga menjenguk Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Ad-Dien on Fri Mar 14, 2014 1:06 pm

Salam Ustaz, Ini Ada pesanan khas dari Ibn Abbas buat Ustaz.. saya orang tengah sampaikan Smile

[center][/left]

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by thtl on Fri Mar 14, 2014 10:11 pm

syukran atas info.
kalau nak alamat di Jerteh, sebab ana selalu juga melalui kawasan tsb utk ke Terengganu; juga no HP

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Ad-Dien on Fri Mar 14, 2014 10:23 pm

thtl wrote:syukran atas info.
kalau nak alamat di Jerteh, sebab ana selalu juga melalui kawasan tsb utk ke Terengganu; juga no HP

Nanti kalau ustaz bali sini kalau nak jumpa dia boleh saya maklumkan (sebagai orang tengah..hehe)

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by thtl on Fri Mar 14, 2014 10:41 pm

Jumaat ni fly insyaALLah..20 Mac-30 Mac

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Ad-Dien on Fri Mar 14, 2014 10:48 pm

thtl wrote:Jumaat ni fly insyaALLah..20 Mac-30 Mac

10 hari je? ada urusan ke?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by ibnuabbas on Mon Mar 17, 2014 6:05 am

Assalamualaikum wbt.

Maaf sebab lama menghilangkan diri.

Saya kini berada dan tinggal di Jertih, rumah dekat dengan jalan pergi Kampung Raja.

Saya sekarang sebagai Guru Pendidikan Khas.

_________________
Kebaikan terdapat di dalam sifat mengikuti kaum Salaf,

Keburukan itu terdapat dalam sikap mengada-adakan hal yang baru kaum Khalaf.

DYQ dalam Fiqh Siyam

-
إذا جاء العالمُ الموثوقُ الإيمانِ ، المتفتحُ العقلِ ، الصائنُ اللسانِ ، البالغُ البيانِ ،المسموعُ الكلامِ ، ورأيتَهُ متطلعاً الكتبَ ، متجنباً الجدلَ ، مراعياً الخلافَ ، ميسّراً الناسَ ، فلا تتحذْه عدواً ، فإنه لِلّه وليٌ ، وللناس سراجٌ منيرٌ .

Apabila datang seorang berilmu yang diyakini imannya, terbuka pemikirannya, terpelihara lidahnya, jelas penerangannya, didengari ucapannya, dan kamu melihat dia banyak mengkaji buku-buku, menjauhi perdebatan, meraikan khilaf @perbezaan, memudahkan manusia, maka janganlah kamu mengambilnya sebagai musuh, kerana sesungguhnya pemelihara baginya Allah, dan bagi manusia dialah cahaya yang menerangi.

ibnuabbas
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 54
Join date : 01/12/2011
Location : Klang

http://www.murabi6.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by thtl on Mon Mar 17, 2014 9:38 am

Mabruk. ahlan wasahlan...

yang penting masih ujud dan tegar di atas jalan salaf..he3..

Dien, balik kerana urusan pembinaan rumah ana di Kelantan dah terbengkalai dan masuk 1 tahun 3 bulan, tapi masih tak siap-siap, mungkin akan cari kontraktor baru utk finishing job.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Fikri Az-Zahabi kini seorang Bapa

Post by Sponsored content Today at 9:54 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum