advertlets dah hijack Blog thtl

View previous topic View next topic Go down

advertlets dah hijack Blog thtl

Post by thtl on Tue Jan 24, 2012 6:53 pm

Mad

sebaik saja ana bercuti, Blog ana dah kena hijack oleh Advertlets...muka depan dah semak dengan iklan..boleh block ke advertlets ni??

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Ahmad Shamil on Tue Jan 24, 2012 7:05 pm

tu la..ana pun dah perasan dua tiga hari lepas...kena report hal ni kpd dien kerdawi ust..

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by thtl on Thu Jan 26, 2012 6:46 am

Dien cakap iklan tu boleh menjana wang.. ana juga yg sarankan dulu, apa-apa yg boleh menjana wang, boleh salurkan kpd kegunaan Admin...hehehe
tapi nampak gaya, camna nak dapat wang? rasanya yg dapat hanyalah Addvertlets tu laa..dia guna blog ni for free. Cuba Dien ghoyat camna nak dapat wang dari Advertlets tu??

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Ad-Dien on Thu Jan 26, 2012 7:59 am

thtl wrote:Dien cakap iklan tu boleh menjana wang.. ana juga yg sarankan dulu, apa-apa yg boleh menjana wang, boleh salurkan kpd kegunaan Admin...hehehe
tapi nampak gaya, camna nak dapat wang? rasanya yg dapat hanyalah Addvertlets tu laa..dia guna blog ni for free. Cuba Dien ghoyat camna nak dapat wang dari Advertlets tu??

metodnya adalah CPC dan trafik blog, wallahua'lam

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by thtl on Thu Jan 26, 2012 8:41 am

Admin al_kardawi,

kena proven masyuk RM laa..cuba try tengok dalam satu bulan.

kalau tak masyuk, maka cancelkan OK..

bukan apa ditakuti terkena fitnah, bahawa thtl dan komersilkan blognya..

satu lagi, ditakuti akan muncul iklan2 yg tidak syara'iy spt beer, fesyen, rokok, movies, lagu2 dsbnya..


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Ad-Dien on Thu Jan 26, 2012 10:08 pm

thtl wrote:Admin al_kardawi,

kena proven masyuk RM laa..cuba try tengok dalam satu bulan.

kalau tak masyuk, maka cancelkan OK..

bukan apa ditakuti terkena fitnah, bahawa thtl dan komersilkan blognya..

satu lagi, ditakuti akan muncul iklan2 yg tidak syara'iy spt beer, fesyen, rokok, movies, lagu2 dsbnya..


akan dipadam jika mudharat lebih besar... sms ana ye..ana akan buatkan Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by thtl on Fri Jan 27, 2012 12:31 pm

ana akan freeze aktiviti Blog bicara thtl hingga kajian Iklan ni selesai..
sila kasi lapuran ringkas unjuran kewangan...

ana tak heppy dgn keujudan Iklan...sebab tujuan asal blog ni adalah non-profit blog.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Ad-Dien on Fri Jan 27, 2012 12:53 pm

thtl wrote:ana akan freeze aktiviti Blog bicara thtl hingga kajian Iklan ni selesai..
sila kasi lapuran ringkas unjuran kewangan...

ana tak heppy dgn keujudan Iklan...sebab tujuan asal blog ni adalah non-profit blog.

sudah dipadam, selamat berbloging

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by thtl on Fri Jan 27, 2012 5:14 pm

Oleh kerana iklan ni adalah suatu keputusan yg besar, adanya baiknya kita kena syura dulu...sebab ana rasa Iklan akan menjejaskan imej blog ana

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Ad-Dien on Fri Feb 03, 2012 10:14 am

thtl wrote:Oleh kerana iklan ni adalah suatu keputusan yg besar, adanya baiknya kita kena syura dulu...sebab ana rasa Iklan akan menjejaskan imej blog ana

Takpe...dah padam dah ya ustaz Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by thtl on Fri Feb 03, 2012 10:19 am

dien, isu ni kan dah settled

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Ad-Dien on Fri Feb 03, 2012 10:36 am

thtl wrote:dien, isu ni kan dah settled

hehe..saje respon... Smile

asif :lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: advertlets dah hijack Blog thtl

Post by Sponsored content Today at 11:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum