iklan iklan di web page

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

iklan iklan di web page

Post by hafiz on Mon Jun 02, 2014 1:29 pm

ustaz, kat web page, kdng2 ada iklan. kdng2 iklan tu pun x brapa elok. hukum msuk web page ni cmne ustaz? wajib ke kita kena block ad yg ada kt web tu? sama gak dngn app2 free yg ada iklan yg kdng2 x brapa elok. adakah smpai wajib kita kena cri app yg xde iklan? kdng2 dngn app tu kita buat bnde elok, kdng2 mngkin kita buat bnde yg melaikan ke, dan sbgai manusia, mngkin kita ada buat dosa dngn app tu... cmne ye ustaz?

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by Mohamad hafiz on Mon Jun 02, 2014 1:38 pm

guna adblock Like

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by hafiz on Mon Jun 02, 2014 2:23 pm

Tngh guna ni. Tpi kdng2 klau download app ada yg ada bnde tub nk cari lain mngkin xde atau pun mls nk check. klau kt mobile ni pun kliru skit cmne nk block. Nmpk agak menyushkn pun ada. Tkut kita seperti mnyokong bnde2 cmni. Nk msuk web page itu sndiri pun jdi musykil. Atau ia sesuatu yg bukan perlu kita fikirkn?

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Mon Jun 02, 2014 3:10 pm

kena tanya developer asal forum ni...saya pun dah tak ingat sapa. Kalau nak tutup forum ni kena vote laa. saya OK je, ikut suara ramai, kita buka media lain, whats app ke, Telegram ke, guna smartfone

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by hafiz on Mon Jun 02, 2014 5:36 pm

saya x brmaksud begitu, saya sbnrnya maksudkan web2 page lain. tapi mmndngkn ustaz dh ckp, web page ni pun ad iklan gak kn x slp? ada yg x brapa elok gak klau x slp lh. saya x nmpk iklan tu sbb guna ad blocker. tpi ustaz web ni dh elok. blh membntu rmai sngt orng ustaz klau nk tutup.

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Mon Jun 02, 2014 7:55 pm

oh, ingatkan pasal forum ni...
yg penting niat kita, Innamal a'malubinniat..kita masuk bukan utk maksiat dan cuma nak ambil manfaat dan keluar..itu je cara sebab internet ni umat Islam lemah, kita kena bergantung kpd app org lain..lagipun umat Islam nak benda free, maka bila nak app free maka kenalah masuk ke laman web yg demikian. maka La batsa bih, tidak ada apa-apa jika niat kita baik dan tidak tergoda dgn iklan tsb.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by abu_firdaus on Tue Jun 03, 2014 4:01 am

whatsapp tu cuma sebagai additional medium sbab dia bersifat sementara dan tak boleh nak search. forum ni lebih senang susun ikut topik.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by abu_aisyah on Tue Jun 03, 2014 10:02 am

menarik tu whatssap.  Like 


_________________
www.facebook.com/syafiqabuhasan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Tue Jun 03, 2014 10:05 am

whatsapp utk 50, Telegram utk 200 orang....
kalau nak initiate bolehlah, saya recommend Telegram, sebab semua attachment dan foto tak pakai memory smatfon.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by abu_firdaus on Tue Jun 03, 2014 10:13 am

telegram ni kurang popular sebab not all fon compatible. blackberry tak support kot. tp kalau nak vote, sy pun pilih telegram hehe

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Tue Jun 03, 2014 10:20 am

Kalau camtu WhatsAppla..maksimum 50 shj..cuma sorang kena jadi Admin. Dulu pun selalu bincang, cuma no takers, maksudnya tak ada sambutan dan tak ada yg sanggup jadi Admin. Tapi saya dah ada 6 Whatsapp membership.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by abu_firdaus on Tue Jun 03, 2014 10:23 am

lagi satu advantage (or is it disadvantage?) telegram ialah yg dah jadi ahli boleh add membership..takyah tunggu admin masukkan

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by abu_aisyah on Tue Jun 03, 2014 10:28 am

yup, telegram. Like 
jom!

_________________
www.facebook.com/syafiqabuhasan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by alDayyan on Tue Jun 03, 2014 10:46 am

Whatsup? Saya xde wasap..yg lain2 tu boleh la kot?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Tue Jun 03, 2014 11:16 am

orang IT patutnya kedepanla...hehehe
smartfon kan murah sekarang

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by Mohamad hafiz on Tue Jun 03, 2014 2:30 pm

sye pun takde wassap Embarassed Embarassed

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Tue Jun 03, 2014 3:36 pm

aikk, tak pakai smartfon jugak? ketinggalan tu

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by umrah persendirian on Tue Jun 03, 2014 5:04 pm

Saya tidak setuju kalau Forum ini hendak di hentikan


  1. Iklan adalah satu daya tarikan. Pakar iklan dapat menyampaikan mesej melalui pengiklan
  2. Iklan tidak senonok tidak patut, Admin boleh guna kuasa vitonya untuk padamkan.
  3. Bagi iklan yang baik dan menguntungkan forumer apa salahnya di biarkan di forum ini.
  4. Orang IT ramai di sini, salah satu yg dah kenal ialah
    dia dah kenalkan diri, tentu dia dapat bantu nak sekat sebarang perkara yg kurang di ingini.
  5. Bagi mereka yang nak ikut lain,lain jenis perkumpulan seperti whatsapp dan lain-lain, itu sangat bagus bagi mendatangkan idea.

TQ

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by umrah persendirian on Tue Jun 03, 2014 6:45 pm

Saya teramat sakit hati apabila berlaku iklan semacam pop-up di kiri atau kanan screen. Bagaimanapun ianya bukan iklan dalam forum ini. bila di klik pangkah akan keluar di satu window baru memenuhi screen.
Bagaimana nak atasi ini.

Saya cadangkan forumer yg pandai IT buka satu topic khas bagaimana boleh atasi dengan cara membantu forumer lain.

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by Mohamad hafiz on Wed Jun 04, 2014 12:53 am

umrah persendirian wrote:Saya teramat sakit hati apabila berlaku iklan semacam pop-up di kiri atau kanan screen. Bagaimanapun ianya bukan iklan dalam forum ini. bila di klik pangkah akan keluar di satu window baru memenuhi screen.
Bagaimana nak atasi ini.

Saya cadangkan forumer yg pandai IT buka satu topic khas bagaimana boleh atasi dengan cara membantu forumer lain.

Ada beberapa kaedah nk buang iklan tu :-
1. guna adblock  Like (recommended)

2. buleh buang iklan tu, code dia ada, tekan f12 kt computer, pastu cari code utk iklan tu, dah cari, tekan butang 'del'  (advanced)

3. (Insert suggestion here)


_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by alDayyan on Wed Jun 04, 2014 4:56 am

Paksyeikh...err..bkn xnak kedepan..tp tab sy ni xsapot wassap..wassap punya latest version x compatibkle dgn tab sy. Telegram tu boleh. Huhu.

sy akan buat thread khas begambar utk buang iklan2 yg annoying tu utk pengguna pc dan smartfon.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by hafiz on Thu Jun 05, 2014 5:01 pm

klau whatsapp saya pun nk masuk... he3... lgi direct ye x...

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Thu Jun 05, 2014 10:39 pm

step 1: sapa nak vplunteer jadi Admin
step dua: pendaftaran kpd admin, ini info yg perlu utk jadi kelab WhatsApp Forum Bicara
nama dalam mykad, nama nick di forum dan nick di WA
no HP
networking: kerja di mana, kerajaan (jabatan), syarikat (nama syarikat)
status: gender, status perkahwinan, lokasi kediaman sekarang

jika maklumat OK, admin akan add

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by alDayyan on Sun Jun 08, 2014 5:35 am

WA? Telegram xjadi ke pak syeikh?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Sun Jun 08, 2014 8:47 am

Jadi kalau ada admin. lihat step 1

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by Sponsored content Today at 9:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum