iklan iklan di web page

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

iklan iklan di web page

Post by hafiz on Mon Jun 02, 2014 1:29 pm

First topic message reminder :

ustaz, kat web page, kdng2 ada iklan. kdng2 iklan tu pun x brapa elok. hukum msuk web page ni cmne ustaz? wajib ke kita kena block ad yg ada kt web tu? sama gak dngn app2 free yg ada iklan yg kdng2 x brapa elok. adakah smpai wajib kita kena cri app yg xde iklan? kdng2 dngn app tu kita buat bnde elok, kdng2 mngkin kita buat bnde yg melaikan ke, dan sbgai manusia, mngkin kita ada buat dosa dngn app tu... cmne ye ustaz?

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down


Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Thu Jun 05, 2014 10:39 pm

step 1: sapa nak vplunteer jadi Admin
step dua: pendaftaran kpd admin, ini info yg perlu utk jadi kelab WhatsApp Forum Bicara
nama dalam mykad, nama nick di forum dan nick di WA
no HP
networking: kerja di mana, kerajaan (jabatan), syarikat (nama syarikat)
status: gender, status perkahwinan, lokasi kediaman sekarang

jika maklumat OK, admin akan add

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by alDayyan on Sun Jun 08, 2014 5:35 am

WA? Telegram xjadi ke pak syeikh?

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Join date : 25/05/2012

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Sun Jun 08, 2014 8:47 am

Jadi kalau ada admin. lihat step 1

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by hafiz on Mon Jun 09, 2014 9:17 am

Maaf mencelah ustaz. Ikutkan jwapan ustaz, kalau app tu afa iklan arak xpe ke ustaz? Sbb saya ada guna aplikasi flipboard, mcm majalah. Ada kdng2, kluar ad arak.

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by thtl on Mon Jun 09, 2014 9:52 am

kalau dah guna adblocker pun masih keluar, maka tak adalah salahnya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by alDayyan on Wed Jun 11, 2014 6:52 am

Hafiz..dah root smartfon tu? Klu mampu root.
.kasi root pastu installa adblocker..baru boleh buang terus sebarang iklan tu.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by alDayyan on Wed Jun 11, 2014 6:54 am

Ada banyak jenis sosial apps yg menarik.. sy lebih mementingkan security berbanding keselesaan menggunannya. Terdpat beberapa jenis social apps yg sy sedang cuba test try sekrang.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan iklan di web page

Post by Sponsored content Today at 5:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum