Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

View previous topic View next topic Go down

Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

Post by alDayyan on Wed Jun 04, 2014 10:49 am

Salam semua..

Di sini saya akan mengajarkan cara utk membuang iklan yg terdapat pada pelayar internet anda. Tutorial yg saya sediakan ini adalah untuk pengguna browser/pelayar mozilla firefoz sahaja.
Sekiranya anda masih belum menggunakannya, maka anda bolehla download perisiannya di laman web mozila ini.
http://www.mozilla.org/en-US/

Selepas siap install, lancarkan ia dan pilih di bahagian ini..


Selepas tu..pilih Add-ons yg mana akan membawa ke Tab baru..dan taipkan adblock di dalam kotak carian. Klik di bahagian "Last Update" dan pilihla yg mana berkenan dgn anda.



Selepas install addon yg anda pilih..anda boleh restart browser/pelayar internet anda.

Dalam kotak carian tu..anda boleh juga search addon dgn query seperti donottrack, ghostry dan lain2..semua ini adalah penting bagi menjaga privasi dan keselamatan serta keselesaan anda browsing internet.
Sekian.. ada apa2 masalah boleh post di sini.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

Post by umrah persendirian on Wed Jun 04, 2014 12:14 pm

TQ untuk info addon pada monzila. bagaimana untuk lain seperti IE.

Cara F12 di terangkan oleh M. Hafiz dah cuba. Hilang sekejap dan datang lagi.

TQ

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

Post by umrah persendirian on Wed Jun 04, 2014 10:34 pm

Tak berapa pandai laa nak buat.

umrah persendirian
AHLI
AHLI

Posts : 219
Points : 231
Join date : 09/03/2014

http://umrahsertaziarah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

Post by alDayyan on Thu Jun 05, 2014 3:56 am

X pandai tang mana tu? stuck kat mana? saya x pernah guna IE..so saya x tau mcmana nak buang iklan pada pelayar IE. setau saya mmg x boleh buang.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

Post by hafiz on Thu Jun 05, 2014 4:40 pm

cuba google adblock.. saya guna tu... tpi utk google chrome. buat masa ni bgus lh gak. stakat ni x nmpak apa2 ad lgi

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: Cara2 nak buang iklan pada pelayar internet.

Post by Sponsored content Today at 5:21 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum