Zikir Tubna

View previous topic View next topic Go down

Zikir Tubna

Post by saifulnd43 on Mon Jun 09, 2014 10:14 am

Salam Ustaz THTL
Apakah zikir ( dengar di Radio IKIM ) di bawah datang dari Rasulullah SAW


"Tubna Illallah
Tubna Illallah
Tubna Illallah
Waraja'na illallah
Wa nadimna ala ma faalna

Sebelum menikmati tidurmu .. ulanglah zkir ini banyak kali ... Semoga Allah mengampuni Diri kita yang tidak terlepas melakukan Dosa kepadanya ...

Kita juga tidak tahu bila saat pemergian kita ... Tubna IllAllah ... "

saifulnd43
AHLI
AHLI

Posts : 106
Points : 182
Join date : 11/09/2013

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by thtl on Mon Jun 09, 2014 10:23 am

Tak,
ia cuma bait bait zikir kaum sufi..sebelum tidur, Nabi saw dah ajar zikir yg makthur

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by saifulnd43 on Mon Jun 09, 2014 10:26 am

Salam

makin teruk IKim sejak banyak masuk geng sufi nie ...

saifulnd43
AHLI
AHLI

Posts : 106
Points : 182
Join date : 11/09/2013

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by thtl on Mon Jun 09, 2014 10:28 am

nak wat camna ajaran depa mudah masuk syurga, puja Nabi je masuk syurga, macam puja Jesus christ dalam agama kristian

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by abu_firdaus on Mon Jun 09, 2014 10:39 am

apa maksud zikir tu?

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by thtl on Mon Jun 09, 2014 10:55 am

(3X) توبنا الى الله
ورجعنا إليه وندمنا على ما فعلنا


"kami taubat kpd Allah 3X
dan kami kembali semula kpd Allah
dan kami menyesal atas apa yg kami kerjakan"

ia adalah Hizib dalam tareqat Syaziliah, made in Egypt

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by alDayyan on Tue Jun 10, 2014 5:23 am

Xde ustaz salafi agaknya kat ikim kot?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by thtl on Tue Jun 10, 2014 8:58 am

kalau berleluasa manhaj sufi, menunjukkan tak adala tu

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by thtl on Tue Jun 10, 2014 11:23 am

kalau anda camping di Arafat dan Mina masa musim Haji, boleh kata setiap khemah Malaysia akan melaungkan zikir nur Muhammad dan zikir Syadzili ni melalui corong2 speaker..kita nak zikir, baca AQ dan tahajjud pun tak leh khusyu'. Maknanya mutawif2 haji (jurupandu haji) pun depa dah make sure dari aliran tareqat

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by abu_firdaus on Tue Jun 10, 2014 11:39 am

zikir nur muhammad tu mmg ada dibuat masa di arafah lepas subuh pimpinan mutawif. mujur saya sgt keletihan masa tu dan sambung tido hehe

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Zikir Tubna

Post by Sponsored content Today at 3:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum