apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

View previous topic View next topic Go down

apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by seijiseimura84 on Thu Jun 26, 2014 4:00 pm

Salam
Kita sedia maklum bahawa umat islam dalam krisis. Just nak tahu apa tindakan korang isu kemelut. Sejujurnya isu kemelut menyebabkan saya tidak concentrate dlm kerjaya saya sepertimana telah saya terangkan dlm topik sebelum ini dlm dillema dlm kerjaya saya....

Jiwa mana tak senang melihat krisis umat islam, pd masa yg sama kerjaya kita sendiri tisak terurus

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by aimahmad on Thu Jun 26, 2014 4:42 pm

Belajar, tambah ilmu & sebarkan ikut kemampuan.

aimahmad
AHLI
AHLI

Posts : 125
Points : 125
Join date : 29/04/2014
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by thtl on Fri Jun 27, 2014 7:04 am

Krisis ni dah lama Doc, sejak WWI dan runtuhnya Khilafah Othmaniah tahun 1924. Buat masa ni solutionnya amat ideal: yakni kembali kpd AQ dan AS...
cuma 1.4 bilion umat Islam masih belum dapat cari jalan, bagaimana nak kembali kpd AQ & AS...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by abu_firdaus on Sat Jun 28, 2014 1:52 am

Kita jgn fikir jauh sgt doc. Mula dgn diri kita dulu. Kemudian keluarga, sahabat. Selepas itu jika mampu baru fikir hal umat.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by seijiseimura84 on Sat Jun 28, 2014 3:08 am

abu_firdaus wrote:Kita jgn fikir jauh sgt doc. Mula dgn diri kita dulu. Kemudian keluarga, sahabat. Selepas itu jika mampu baru fikir hal umat.
part yg ni ada seruan agama ke? atau dalil?

entahlah...... tak buat apa2, rasa seperti selfish

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by thtl on Sat Jun 28, 2014 3:15 am

dalilnya:
AQS at-Tahrim:06 [“Wahai orang-orang yang beriman, jagalah diri kalian dan keluarga kalian dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu,]

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: apa aktivit korang dlm selesai kemelut umat?

Post by Sponsored content Today at 9:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum