Siapa ISIL ??

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Siapa ISIL ??

Post by najib76 on Wed Jul 02, 2014 10:08 am

First topic message reminder :

Salam 

1. Siapa ISIL ?
2. Mereka hendak tawan Saudi dan runtuhkan Kaabah ?

avatar
najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down


Re: Siapa ISIL ??

Post by najib76 on Wed Jul 09, 2014 6:38 am

ada sesetengah pihak di malaysia berpendapat ISIL ibarat kebangkitan Salahuddin ....

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Join date : 02/12/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by seijiseimura84 on Wed Jul 09, 2014 6:50 am

http://revolusiislam.com/

Laman web yg pro isia

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by najib76 on Wed Jul 09, 2014 6:57 am

laman ini base kat mana ? mcm Indonesia ...

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Join date : 02/12/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by seijiseimura84 on Wed Jul 09, 2014 7:07 am

najib76 wrote:laman ini base kat mana ? mcm Indonesia ...
entah...tp mmg guna bahasa malaysia bukan indonesiA
avatar
seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by najib76 on Wed Jul 09, 2014 7:09 am

petikan dari laman tersebut....

Malaysia sebenarnya dipenuhi dengan kanak2 pondan dan kanak2 ribena.. mereka hidup di dalam kandang terlalu lama. Cara berfikir mereka mudah dipengaruhi oleh cara masyarakat sekelilingnya berfikir.
avatar
najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by Mohamad hafiz on Wed Jul 09, 2014 12:00 pm

maaf off topic, Ape cer dgn Gaza ? dngr kata Israel isytihar perang ke-3 dgn depa, ada juga dengar yg Israel balas balik serangan dri Hamas, hmmm

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali
avatar
Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 22
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by abubakar on Wed Jul 09, 2014 1:00 pm

Mohamad hafiz wrote:maaf off topic, Ape cer dgn Gaza ? dngr kata Israel isytihar perang ke-3 dgn depa, ada juga dengar yg Israel balas balik serangan dri Hamas, hmmm

Pada saya, serangan drpd Israel ini tepat pada masanya supaya saya dpt menjustifikasikan pendirian saya terhadap ISIS yg stkt ini masih lg neutral. Sekiranya ISIS tidak menghantar ekspedisi tentera ke Israel, maka tidak ada keraguan lg akan pendirian saya ke atas jemaah berkenaan.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.
avatar
abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by seijiseimura84 on Wed Jul 09, 2014 5:34 pm

mungkin serangan israel ni sebagai diverting statergy supaya isis menunda serangan mereka di iraq. sekadar teori je...
avatar
seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by aimahmad on Thu Jul 10, 2014 12:58 am

Rasanya yg pro ISIL & sokong "kekhalifahan" Al-Baghdadi adalah terdiri dr mereka yg dah lama terlibat dgn hizb & gerakan yg memperjuangkan penubuhan semula sistem khalifah. Jenis yg tak terlibat mcm saya, mostly berkecuali & sekadar perhati dulu.

Kalau ISIL ke Israel, baru kekuatannya akan benar2 diuji. Selama ni ISIL dilihat cuma rampas balik kawasan majoriti Sunni yg ditadbir sementara tentera Syiah. Kawasan2 hardcore Syiah & Kurds pun ISIL belum dapat masuk. Rasanya payah juga utk ISIL nak bagi perhatian ke Israel sbb pihak Syiah & Kurds sure tunggu utk attack.. tapi kalau gi, naik skit la saham ISIL.
avatar
aimahmad
AHLI
AHLI

Posts : 125
Points : 125
Join date : 29/04/2014
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by thtl on Fri Jul 11, 2014 2:35 am

bottom line:
ISIL ni ditolak oleh Multaqa Ulama sedunia pimpinan allamah DYQ..period
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by alDayyan on Fri Jul 11, 2014 4:40 am

Saya tunggu je bangsa yahudi dihapuskan oleh mana2 so called fighters ni..
Tp nampaknya masing2 mcm jaguh kampung je..nak masuk dan tawan mekah buat apa?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 48
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by najib76 on Fri Jul 11, 2014 5:17 am

isu ISIL ni buat pening kepala....
mereka "benar" atau "salah"...?
yang sokong sebab dah lama sangat isu umat ditindas tidak dibalas.....

yang tak sokong pulak sebab ....kefahaman JIHAD ISISL tak betul....

avatar
najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by thtl on Fri Jul 11, 2014 7:36 pm

anda keliru sebab di syria dan iraq, sunni dalam bahaya, maka mana-mana pihak yg berjihad atas nama sunni adalah idola anda.

2 Kalau puak ISIS tak berperang, sunni akan dimakan oleh USA dan Syiah.

Jadi, situasi ni namanya catch 22 atau sindrom masuk mulut harimau dan keluar masuk mulut singa.

Jika ISIS berperang atas nama sunni, sunni dapat nama yg busuk.
Jika tak ada sunni yg perang lawan syiah, maka komuniti sunni akan dihancurkan...

mmg dilemma bila kita berdepan dgn kes yg begini kompleks...sama dgn kes Taleban di afghan dan sempadan pakistan...
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Siapa ISIL ??

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum