adakah ini seperti menyokong maksiat

View previous topic View next topic Go down

adakah ini seperti menyokong maksiat

Post by hafiz on Thu Oct 16, 2014 4:43 am

Salam. kalau sebagai contoh, kita pergi ke gym yg mana gym selalu memasang lagu dengan kuat. kdng2 lagu2 tersebut boleh melalaikan atau mungkin ada yg tidak berapa elok (lagu wanita atau lirik lucah atau terlalu hard rock lagunya). gym2 ni pun selalu ada majalah2 yang tidak berapan nak elok (majalah bodybuilding). blh ke kita mengunjungi gym itu utk bersenam (dengan syarat kita tidaklah terpengaruh dengan lagu2 tu dan sbagainya)? nak cari gym yg betul2 bersih dari benda2 mcm ni takde rasanya. kiranya kita belanjakan wang di situ, adakah dibolehkan? adakah owner gym tu saja yang menanggung dosa?

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: adakah ini seperti menyokong maksiat

Post by thtl on Thu Oct 16, 2014 9:15 am

cari yg FREE
uphill jogging, cycling, municipal, trek bandaraya

kalau nak bina badan, maka TERpaksalaa...apa jua tempat kalau anda sentiasa sedar akan kemaksiatannya, maka OK

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: adakah ini seperti menyokong maksiat

Post by Mohamad hafiz on Thu Oct 16, 2014 5:39 pm

Beli set bodybuilding sendiri klu nk yg aman dri segala benda maksiat tu hehehe,
Main bar kt taman pun boleh jgak, itu lagi free of cas Smile

badan sado tkkan iman takleh sado ? hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: adakah ini seperti menyokong maksiat

Post by hafiz on Thu Oct 16, 2014 7:16 pm

nk gak beli tapi masalah ruang pula timbul. tulah, ada fikir nak main bar kat taman tapi tempat tu dah macam ada geng sendiri, lepas tu petang2 saya selalu main basketball, malam nak workout. jadi petang2 tu tak boleh nak guna. nak join geng2 workout kat taman tu pun mcm segan je. tu masalah gak tu.

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: adakah ini seperti menyokong maksiat

Post by Sponsored content Today at 6:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum