Kalimah Dan Makna Bahasa Arab

View previous topic View next topic Go down

Kalimah Dan Makna Bahasa Arab

Post by Ad-Dien on Wed Feb 15, 2012 12:32 am



Assalamualaikum, ana buat tread ni untuk tanya beberapa kalimah arab yang ana tak berapa nak faham atau yang banyak makna atau yang ana tak jumpa maksudnya, wallahualam.. Smile

mohon bantuan pakar arabic..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kalimah Dan Makna Bahasa Arab

Post by thtl on Wed Feb 15, 2012 12:37 am

kat forum thtl ni x ada pakar bahasa daa..kalau fiqh, hadith dan mimpi OKlaa..tempat bahasa arab, kat jiran sebelah laa, khadem kan ada..gunalah kepakaran beliau sepenuhnya

thtl
Admin
Admin

Posts: 9275
Points: 10012
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Kalimah Dan Makna Bahasa Arab

Post by Ad-Dien on Wed Feb 15, 2012 12:41 am

thtl wrote:kat forum thtl ni x ada pakar bahasa daa..kalau fiqh, hadith dan mimpi OKlaa..tempat bahasa arab, kat jiran sebelah laa, khadem kan ada..gunalah kepakaran beliau sepenuhnya

insyaAllah kat sebelah juga...

ni yang simple je...biasanya dari hadith sebab kadang-kadang maksudnya berbeza dari terjemahan..

ana tanya yang simple sahaja...yang susah tau dah..kohkoh Laughing

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kalimah Dan Makna Bahasa Arab

Post by thtl on Wed Feb 15, 2012 1:32 am

oh, istilah dari hadith dan fiqh, OKlaa.. tapi kalau istilah hadith, the best persons adalah doc fathi dan major adou

thtl
Admin
Admin

Posts: 9275
Points: 10012
Join date: 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Kalimah Dan Makna Bahasa Arab

Post by Ad-Dien on Wed Feb 15, 2012 1:34 am

thtl wrote:oh, istilah dari hadith dan fiqh, OKlaa.. tapi kalau istilah hadith, the best persons adalah doc fathi dan major adou

ok, saya akan rujuk mereka juga...cuma khuatir mereka sibuk, kalau mereka sibuk saya rujuk disini ye.. Smile


syukran

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts: 3857
Points: 4177
Join date: 25/11/2011
Age: 24
Location: al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum