Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Oct 27, 2014 2:37 am

First topic message reminder :

:salam

Kini sudah ada group Telegram "Bicara Sunnah THTL" & "Bicara Sunnah THTL (2)". Tujuannya ialah untuk berbincang & bersoaljawab ugama secara santai dengan lebih mudah & cepat. Forum ini dah kurang aktif.

Untuk join :
1. Pastikan telefon anda sudah ada app Telegram.
2. Buatkan nickname @xxxx pada account telegram anda.
2. PM saya nickname anda. Nickname saya @Ajamilyahaya

Wassalam.

(updated 8 Sep 2015)


Last edited by abu_firdaus on Tue Sep 08, 2015 4:38 am; edited 4 times in total

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down


Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by mdazam54 on Fri Nov 07, 2014 4:22 am

seijiseimura84 wrote:Harap maklum, rumah saya telah dirompak. Termasuk hset saya.....
so nombor saya sudah deactivate

Innaa lillaahi wa 'innaa 'ilayhi raaji'oon, Allahumma' jurni fee museebatee wa 'akhliflee khayran minhaa

mdazam54
AHLI
AHLI

Posts : 32
Join date : 10/06/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by rd73 on Fri Nov 07, 2014 4:27 am

ameen

rd73
AHLI
AHLI

Posts : 61
Join date : 20/05/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Fri Nov 07, 2014 8:22 am

dirompak? atau pecah rumah?
Innalillah, fi amaanillah, hayakumullah, fi sabran jaamil
semuga Allah mengganti dgn yg lebih baik dan banyak lagi..

kalau rompakan, isteri dan anak tidak diapa-apakan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Fri Nov 07, 2014 9:17 am

aameen

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by mdazam54 on Fri Nov 07, 2014 11:07 am

rd73 wrote:hp cap ayam ke rm200 boleh dpt? hihi

Salam Syaikh Rosli,
bila nak join TG group ?
walaupun baru 11 members tapi ada "kemeriahannya"

Like

mdazam54
AHLI
AHLI

Posts : 32
Points : 36
Join date : 10/06/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by rd73 on Fri Nov 07, 2014 11:24 am

wsm, belum dpt ilham lagi nak guna wechat, telegram, whatsapp, skype dan instragram. hihihi

rd73
AHLI
AHLI

Posts : 61
Points : 69
Join date : 20/05/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Sat Nov 08, 2014 8:18 am

menurut sanad yg sahih, salah seorang ahli TG Forum Bicara telah dirompak rumahnya, sdr Dr Seijiseimura84...tak dapat dikenalpasti berapa taksiran kerugian yg menimpa beliau.
Didoakan beliau tabah dan kita doakan Allah menggantikan kerugian itu dengan yg setimpal atau lebih baik lagi.
Juga memberi kesedaran kpd kita, tahap keselamatan awam di Malaysia semakin meruncing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Sat Nov 08, 2014 10:11 am

Pecah rumah....
kejadian dianggar 3.50 am
saya punya handset sony t2 , samsung laptop, samsing tablet note sudah menjadi milik orang
duit rm 800 hilang
abg saya ...beg berharga rm 1000 hilang, bersama lesen penerbangan, serta log book penerbangan
interestingnya....breast pump pun diorang culik juga

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Sat Nov 08, 2014 10:13 am

kadang2 saya fikir, berbaloi barang2 berharga saya hilang....
mungkin kalau pencuri tu tak puas hati kerana tak dapat pulangan, barangkali tempat tidur kami pun diserbu masuk.
ni pagi2 bangun2 tahu2 rumah berselerak, pintu terbuka

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Sat Nov 08, 2014 10:16 am

saya fikir pencuri ini mmg amat mahir....
di luar mmg banyak kereta, lebih kurang7 buah, tapi pencuri ni masih nekad dan beranin pecah masuk rumah kami
selak dipatah....pintu grill yg kami mangga, mangga tidak dipotong, tapi dipotong adalah tempat di mana mangga tu disangkut...

seriously....pintu yg kita ada yg lebanyakan rumah ada , walaupun dengan berselak, sebenarnya masih boleh dipecahkan

nesxt step, kita org plan nak letak palang besi, mcm style org dulu,,....lagi selamat kalau pintu dikunci dari dalam

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Sat Nov 08, 2014 10:21 am

Pengajaran :
Ingat lagi soalan topik "adakah Allah ialah attention seeker"
Kejadian ni mmg mengajar saya berasa sgt humble. Sebenarnya Allah mmg tidak memerlukan kita malah tidak langsung berhajat kepada kita. Kita ni tiada apa2 harga atau makna

Cuma kadang2 disebabkan belas kasihan kita, kita diberi rezeki, kita diberi penolongan, kadang2 kita syok sendiri seolah2 kita ni sangat beharga kepada Allah, tapi semua itu hanyalah atas belas kasihan serta sifat Maha Pemurahnya kepada hambar

Sejak kejadian ni, mmg betul2 mendidik saya bergantung kepada Allah, saya tahu kalau saya tidak menurut perintahNya, saya akan diabaikan serta dilupakan

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Sun Nov 09, 2014 8:55 am

Alhamdulillah
yg paling lega, isteri dan anak tidak apa-apakan. biasanya semua penghuni rumah akan diikat, kad ATM depa mintak dan depa paksa kasi Pin NO.

Kemudian bila Doc kaitkan dgn "siapakah attention seeker" itu paling syahdu...yakni apabila kita segera ingat akan Allah...
apapun, hayakallah

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Nov 10, 2014 4:57 am

alhamdulillah!
kalau dah boleh berchatting dlm telegram, maknanya doc dah recovered Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by seijiseimura84 on Mon Nov 10, 2014 1:06 pm

abu_firdaus wrote:alhamdulillah!
kalau dah boleh berchatting dlm telegram, maknanya doc dah recovered Smile
haha....secara psikologi masih lagi takut2
tadi nak keluar kerja pukul 6 pagi, takut2 nak keluar, toleh kanan kiri, kemudian buat larian ninja huh....

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Fri Nov 14, 2014 4:01 am

mari mari mari!
tempat dlm telegram masih kosong!
banyak topik2 hangat yg diperbincangkan!

cara nak join mudah : sila pm saya nombor telefon yg ada apps telegram.

Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Sun Nov 16, 2014 10:56 am

Ya, diskusi kat sana lagi hebat, dan semuanya pantas...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by ibnuwafiy on Fri Nov 21, 2014 7:37 pm

Masih ade kosong lg x? Sy berminat.. hu..

ibnuwafiy
AHLI
AHLI

Posts : 49
Points : 69
Join date : 16/07/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Sat Nov 22, 2014 4:08 am

Byk lagi kosong. Max 200. Kalu penuh nanti baru sy bgtau Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Sat Nov 22, 2014 9:16 pm

saya pun semakin kurang datang ke sini, sebab forum Telegram (TG) lebih meriah. Kita ada Panel baru, ustaz Xifoo Nasir dari UPM

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by saifulnd43 on Mon Nov 24, 2014 5:10 am

Salam

Admin Pls Add me 0136780764

saifulnd43
AHLI
AHLI

Posts : 106
Points : 182
Join date : 11/09/2013

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by ibnuwafiy on Mon Nov 24, 2014 5:25 am

abu_firdaus wrote:Byk lagi kosong. Max 200. Kalu penuh nanti baru sy bgtau Smile

assalamualaikum,

sy dah pm.

ibnuwafiy
AHLI
AHLI

Posts : 49
Points : 69
Join date : 16/07/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Mon Nov 24, 2014 10:27 am

Notis,
sejak sunday, Nov 23, ofis Jazan University dah block Telegram, Whatsapp masih OK..
so waktu pejabat, takleh access ke chat TG...
sapa dari komuniti TG nak tanya soklan fiqh, kena tanya kat web

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Mon Nov 24, 2014 10:30 am

saya tak ambil dataplan di saudi sebab caj dataplan saudi antara paling mahal di dunia...kalau di Malaysia, basic UMobile baru RM28. Celcom basic 1 GB, baru RM38...sini basic dataplan RM70 sebulan

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by farhan_abdullah on Mon Nov 24, 2014 1:06 pm

abu_firdaus wrote:Byk lagi kosong. Max 200. Kalu penuh nanti baru sy bgtau Smile

Salam, tlg add sy dlm group.

sy da try pm tp xboleh la.. ni no fon sy 012-2121436

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 32
Join date : 20/12/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Mon Nov 24, 2014 1:34 pm

farhan, hang bukan kerja middle east juga ker?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Nov 24, 2014 4:03 pm

Pm di terima. Sy je yg tak online Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by farhan_abdullah on Tue Nov 25, 2014 4:46 am

thtl wrote:farhan, hang bukan kerja middle east juga ker?

Sy tak pernah kerja kat middle east, cuma masa blayar dulu pernah la singgah ke sana beberapa kali.

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 32
Join date : 20/12/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by farhan_abdullah on Tue Nov 25, 2014 4:47 am

abu_firdaus wrote:Pm di terima. Sy je yg tak online Smile

Ok tima kasih Pak Firdaus.  Smile

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Points : 32
Join date : 20/12/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Sponsored content Today at 4:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum