Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Oct 27, 2014 2:37 am

First topic message reminder :

:salam

Kini sudah ada group Telegram "Bicara Sunnah THTL" & "Bicara Sunnah THTL (2)". Tujuannya ialah untuk berbincang & bersoaljawab ugama secara santai dengan lebih mudah & cepat. Forum ini dah kurang aktif.

Untuk join :
1. Pastikan telefon anda sudah ada app Telegram.
2. Buatkan nickname @xxxx pada account telegram anda.
2. PM saya nickname anda. Nickname saya @Ajamilyahaya

Wassalam.

(updated 8 Sep 2015)


Last edited by abu_firdaus on Tue Sep 08, 2015 4:38 am; edited 4 times in total

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down


Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Nov 24, 2014 4:03 pm

Pm di terima. Sy je yg tak online Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by farhan_abdullah on Tue Nov 25, 2014 4:46 am

thtl wrote:farhan, hang bukan kerja middle east juga ker?

Sy tak pernah kerja kat middle east, cuma masa blayar dulu pernah la singgah ke sana beberapa kali.

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Join date : 20/12/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by farhan_abdullah on Tue Nov 25, 2014 4:47 am

abu_firdaus wrote:Pm di terima. Sy je yg tak online Smile

Ok tima kasih Pak Firdaus.  Smile

farhan_abdullah
AHLI
AHLI

Posts : 30
Join date : 20/12/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Mohamad hafiz on Tue Nov 25, 2014 1:00 pm

Ahlan wasahlan Smile , wah, smakin meriah forum di Telegram, skrg ni makin byk ahli dah, hehehe

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Azamtekad on Tue Nov 25, 2014 1:43 pm

seijiseimura84 wrote:Harap maklum, rumah saya telah dirompak. Termasuk hset saya.....
so nombor saya sudah deactivate

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun.

_________________
Husnul Khotimah

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Azamtekad on Tue Nov 25, 2014 1:46 pm

Mohon pertimbangkan kemasukan saya di group telegram

Azmi 019 2653791

Terima kasih Smile

_________________
Husnul Khotimah

Azamtekad
AHLI
AHLI

Posts : 159
Points : 188
Join date : 25/11/2011
Location : Klang

http://kambinghalal.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Dec 01, 2014 10:12 am

sudah ada 25 members. masih byk kosong (max 200).

sdr azamtekad, sy tgk anda last seen oct 17. sebulan lebih tak aktif telegram.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Mon Dec 01, 2014 10:21 am

silent reader tu, tapi kena activelaa..TG group yg diurus oleh Umrah persendirian dah full, 200 orang dan buka group 2.0...hebat sungguh

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Mon Dec 01, 2014 10:32 am

thtl wrote:silent reader tu, tapi kena activelaa..TG group yg diurus oleh Umrah persendirian dah full, 200 orang dan buka group 2.0...hebat sungguh
"last seen" maksudnya dia last buka telegram 17 oct. sy start grp kita pun 4 nov Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Wed Dec 17, 2014 3:55 am

up.

masih byk kosong. jom sembang sunnah melalui telegram.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Wed Dec 17, 2014 12:02 pm

kebanyakan diskusi agama banyak berlaku di TG sekarang...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by nazri on Sat Dec 20, 2014 1:03 pm

Assalamualaikum Ustaz dan sahabat2..saya baru di dlm group ni..harap dpt kongsi pengalaman sahabat2..sy rancang utk buat umrah february 2015..first time pergi dan ingin pergi lone ranger..

nazri
AHLI
AHLI

Posts : 6
Points : 6
Join date : 20/12/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by nazri on Sat Dec 20, 2014 1:22 pm

Drpd nasihat ustaz,sy tahu mmg agak susah jk beginner..tp sy rs lebih mudah dan tidak terikat..boleh ke sy apply utk tourist visa jk nk buat umrah?

nazri
AHLI
AHLI

Posts : 6
Points : 6
Join date : 20/12/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by nazri on Sat Dec 20, 2014 1:23 pm

dan jk tk keberatan,boleh ustaz jelaskan sikit ttg wakil muassasah jk sy nk pergi seorang?sy akan apply visa melalui TA..tapi nak tau juga boleh ke apply tourist visa..

nazri
AHLI
AHLI

Posts : 6
Points : 6
Join date : 20/12/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Sun Dec 21, 2014 9:01 am

silap thread ni, patutnya kat thread UP

1. saudi tak ade visa tourist, cuma visa umrah shj. negara kaya, takperlu duit dari tourism
2. muasassah tu di mekah bukan sini, urusan visa dgn TA.
diskusi sila ke thread UP (umrah persendirian)

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by nazri on Sun Dec 21, 2014 7:54 pm

Jazakallah ustaz..maaf salah thread..saya akan ke thread up

nazri
AHLI
AHLI

Posts : 6
Points : 6
Join date : 20/12/2014

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Wed Jan 07, 2015 5:21 am

grp telegram masih byk kosong..
dialu2kan utk join. byk pelajaran yg dpt secara instant di sana, melalui soal-jawab atau sembang2 santai.

pm sy nombor tel yg ada apps telegram.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Wed Jan 07, 2015 8:36 am

Ya, trend menunjukkan forum sudah berpindah ke platform TG atau WhatsApp..
forum ni akan berkubur nampaknya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Mohamad hafiz on Wed Jan 07, 2015 2:48 pm

jgn buang web ni, sbb byk ilmu bermanfaat disini, hihihi

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Thu Jan 08, 2015 4:07 am

bukan buang, tapi mgkin boleh jadi archive utk rujukan. tgh fikir mcmana nak copy&paste perbincangan dlm TG grp ke sini. ada cadangan? based on tajuk atau general saja "soaljawab grp TG"

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by thtl on Wed Jan 14, 2015 9:41 am

Forum Telegram dah jadi platform terbaru sekarang, sapa yg belum join akan kerugian kerana Forum ni akan jadi archive sahaja.
jangan malu dan segan
Upgrade HP anda ke smartfone...utk forum Telegram pastikan smartfon ada jenis canggih juga kerana volume trafik posting amat tinggi.
saya dah jarang masuk ke sini.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by rozimuda on Wed Jan 14, 2015 9:57 am

Assalamu'alaikum..!

Saya pun nak join jugok la, takut ketinggalan keretapi.

No HP saya 019 9809930

Rozi Bin Muda

rozimuda
AHLI
AHLI

Posts : 14
Points : 16
Join date : 16/07/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by rozimuda on Wed Jan 14, 2015 9:58 am

Sorry, salah no. HP

no sebenar 019 9809950

rozimuda
AHLI
AHLI

Posts : 14
Points : 16
Join date : 16/07/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Abi khyra on Wed Jan 14, 2015 3:35 pm

assalam, bole saya joint group tg? saya lama dah xmasuk sini. rupanya dah ada group tg. alhamdulillah. ni no saya 0136111342. (azmi othman)

Abi khyra
AHLI
AHLI

Posts : 24
Points : 36
Join date : 06/06/2012

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Adl on Mon Jan 19, 2015 11:14 am

Saya sebenarnya lebih dan amat suka dgn platform yg sedia ada sekarang ini. Namun, kalau dah tuan rumah nak kan format TG, kenalah ikut juga.
Walau bagaimanapun cadangan tuan abu_firdaus seperti di bawah. amat dialu-alukan. Saya berharap agar dapat diusahakan.

abu_firdaus wrote:
bukan buang, tapi mgkin boleh jadi archive utk rujukan. tgh fikir mcmana nak copy&paste perbincangan dlm TG grp ke sini. ada cadangan? based on tajuk atau general saja "soaljawab grp TG"


Last edited by Adl on Tue Jan 20, 2015 10:49 am; edited 1 time in total (Reason for editing : ikut nasihat tuan abu_firdaus)

Adl
AHLI
AHLI

Posts : 32
Points : 34
Join date : 15/02/2012

Back to top Go down

Telegram

Post by Ratu_Nak_Tahu on Tue Jan 20, 2015 6:21 am

salam to admin,

mohon add no hp saya 0132882206 ke Telegram..sangat berminat.t.kasih

Ratu_Nak_Tahu
AHLI
AHLI

Posts : 2
Points : 4
Join date : 20/02/2012
Age : 26
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by abu_firdaus on Tue Jan 20, 2015 6:27 am

wslm, ya mari2 jemput2 Smile

mana yg sy dah add tu boleh la delete post yg ada no tel tu. takut2 ada org spam kat no tel tu.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by najib76 on Mon Jan 26, 2015 7:38 am

kena install apa di HP ??

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Points : 337
Join date : 02/12/2011
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Mari Join Group Telegram BicaraTHTL

Post by Sponsored content Today at 9:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum