Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by seijiseimura84 on Sun Nov 02, 2014 1:45 am

First topic message reminder :

Just sharing a full report regarding kes anwar sodomi

http://www.globalsecurity.org/military/world/malaysia/docs/ibrahim-case-conclusion2.pdf

saya setuju, sebenarnya isu kes anwar ibrahim ni merupakan isu yg ramai salah tafsir disebabkan isu ni melibatkan dunia sains di mana kebanyakan org awam tidak faham, kerana kurang pengetahuan sains

umpama ilmu islam, kadang2 org awam tidak faham mengapa yasin itu bidaah kerana bagi logik mereka, apa salahnya baca quran, tp kalau kita ada ilmu serta kefahaman islam, kita faham mengapa ia bidaah

bagi saya, personally, the kes was handle perfectly by the doctor and chemist, cuma yg tukang kacau ialah pegawai polis yg mungkin tidak fhm bagaimana doktor dan chemist bekerja
antara isu yg dikupas
a/ adakah dna semen dlm rectum boleh survive selepas 2 hari
b/ adakah berlaku penetrasi
c/ adakah wujud contaminasi dna

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down


Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by thtl on Thu Nov 06, 2014 10:47 am

Bila dijatuhkan hukuman? hari ni?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by abu_firdaus on Thu Nov 06, 2014 11:53 am

thtl wrote:Bila dijatuhkan hukuman? hari ni?
sekarang stage ke3 - pembela hujah balas. tak pasti kalau ada stage 4 pendakwa hujah balas, maknanya esok lusa la baru habis

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Join date : 19/05/2012

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by najib76 on Thu Nov 06, 2014 11:58 am

Jumaat atau mungkin Hakim tetapkan suatu tarikh lain.

najib76
AHLI
AHLI

Posts : 233
Join date : 02/12/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by rd73 on Fri Nov 07, 2014 6:31 am


Peguam yang bagus memang penting dalam sesuatu kes, namun kejujuran orang yang sedang dibicarakan adalah jauh lebih penting.

Hakim memutuskan berdasarkan hujah yang terbaik, namun di Akhirat kelak Allah memutuskan berdasarkan apa yang sebenarnya berlaku. Terlepas di dunia tidak bererti terlepas di Akhirat. Berbuat zalim di dunia tidak bererti selamat di Akhirat.

rd73
AHLI
AHLI

Posts : 61
Points : 69
Join date : 20/05/2014

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by abu_firdaus on Fri Nov 07, 2014 12:37 pm

Mahkamah Persekutuan hari ini menangguhkan keputusan kes liwat II yang membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada satu tarikh lain yang akan ditetapkan kemudian.

Menurut hakim Tun Arifin Zakaria, pihaknya memerlukan lebih masa memandangkan proses penghujahan mengambil tempoh yang lama.

Mahkamah turut melanjutkan tempoh ikat jamin Anwar.

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by alDayyan on Sat Nov 08, 2014 5:16 am

Sape kat sini boleh berikan pautan kepd pro dan kontra hasil analisis pakar atau amatur terhadap video anuar dgn gadis cina dan saiful sumpah dpn kaabah?
setakat apa yg sy kaji..video tersebut adalah sahih..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by thtl on Sat Nov 08, 2014 8:07 am

sumpah depan kaabah tak jadi isu..sebab sumpah kena buat sama-sama depan Hakim

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by thtl on Sat Nov 08, 2014 8:08 am

Video seks kerap juga depa buat, antaranya Mustafa Ali, SU PAS dan terbaru UAI pun ada katanya

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by seijiseimura84 on Sat Nov 08, 2014 11:48 am

alDayyan wrote:Sape kat sini boleh berikan pautan kepd pro dan kontra hasil analisis pakar atau amatur terhadap video anuar dgn gadis cina dan saiful sumpah dpn kaabah?
setakat apa yg sy kaji..video tersebut adalah sahih..
boleh saya tahu apa hujahnya......

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by seijiseimura84 on Sat Nov 08, 2014 11:51 am

antara banyak2 video.......
video azhar idrus yg paling jelas diedit.....tu mmg sgt sgt obvious
video2 lain masih belum nmpak kejelasan edit...namun saya tak mau buat kesimpulan, bagi menjauhi ralat2 dlm menafsir video tu

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by seijiseimura84 on Sun Nov 09, 2014 8:53 pm

http://seijiseimura84.tumblr.com/post/102195455270/konspirasi-umno-untuk-menjatuhkan-anwar-ibrahim-tidak

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by abu_firdaus on Mon Nov 10, 2014 7:35 am

video2 sexual in nature tu sy tak tgk penuh le. tgk intro sikit few seconds aje pastu off. so tak boleh komen edit ke tak. sebab tgk video tu pun dah berdosa Smile

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by thtl on Mon Nov 10, 2014 8:58 am

utk merangsang takbolehla, tapi utk jarah wa ta'dil tak apa

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Kes anwar ibrahim...report saintifik yg complete

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum