Buah beri merah, baby, pinangan

Go down

Buah beri merah, baby, pinangan

Post by nabik on Wed Nov 12, 2014 12:34 pm

AsSalam ustaz,

Adakah makna mimpi saya ini.

1. Saya pergi bercuti bersama family ke 1 tempat peranginan dan kelihatan usang. Saya diberi makan didalam mangkuk buah beri berwarna merah dan kelihatan cantik. rasanya masam tetapi saya meminta emak saya merasainya tetapi dia mengabil buah itu didalam lubang berlumpur dan keadaan emak ketika itu baring. saya halang emak mengambil dari dalam lumpur itu sebab kotor tetapi saya memilih untuknya yang bersih.

Kemudian saya mengajak abang dan kakak saya mandi di pantai berhampiran (depan rumah itu). Ketika mandi tetiba air itu betul2 berada didepan pintu dan abang terus masuk kedalam air. dia hampir lemas dan saya menyelamatkannya walaupun saya juga hampir lemas kerana jerlus. kakak yg bermain air disitu juga hampir lemas tetapi sy cuba menolongnya naik ke darat. yang peliknya abg dan kakak saya bertukar menjadi seperti zaman kanak2 dahulu (tubuh mereka).

2. Saya diberi seorang baby baru lahir, ia kecil dan seseorang minta saya memangkunya. ketika itu, saya duduk sebelah seorang lelaki tetapi tidak jelas. Saya melihat baby itu tidur, saya sangat berdebar melihatnya dan dia terjaga (menagis) apabila saya berborak dengan rakan didepannya.

3. Saya bermimpi menelefon emak saya dan dalam nada seperti terpaksa (emak) menyatakan ada orang meminang saya. Seorang lelaki anak kepada kawan emak saya.

Terima kasih kerana memberi maklumat tafsiran mimpi (jika ada). Wassalam.

Perempuan, 27 tahun, bekerja, belum berkahwin.

nabik
AHLI
AHLI

Posts : 62
Points : 144
Join date : 19/01/2013
Location : pahang

Back to top Go down

Re: Buah beri merah, baby, pinangan

Post by thtl on Mon Nov 17, 2014 8:52 am

nabik,
macam tak ada makna aje mimpi2 ni
avatar
thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum