lucky draw

View previous topic View next topic Go down

lucky draw

Post by sitisu on Tue Nov 18, 2014 3:43 am

1. betul ke hadiah lucky draw ( cabutan bertuah ) tak blh amik/guna? cth : masa annual dinner selalunya cabutan bertuah ni acara wajib. Klu tak boleh atas alasan apa?

sitisu
AHLI
AHLI

Posts : 191
Points : 305
Join date : 04/12/2013

Back to top Go down

Re: lucky draw

Post by thtl on Tue Nov 18, 2014 8:44 am

lucky draw yg haram bila kita kena bayar entrance fees
kalau lucky draw tu 100% dari pihak ketiga atau company sponsored, halal

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: lucky draw

Post by sitisu on Tue Nov 18, 2014 10:34 am

oh camtu ehh.. tp salah satu sumber kewangan annual dinner ni selain drpd sponsor dan sebagainya ia juga daripada yuran tahunan ahli.. caner plak tuu?

sitisu
AHLI
AHLI

Posts : 191
Points : 305
Join date : 04/12/2013

Back to top Go down

Re: lucky draw

Post by thtl on Tue Nov 18, 2014 11:49 am

kalau ahli OK dengan syarat semua ahli setuju

dalil:
المسلمونَ على شُروطِهِمْ

الراوي: أبو هريرة و عائشة و أنس بن مالك و عمرو بن عوف و رافع بن خديج و عبدالله بن عمر المحدث: الألباني - المصدر: إرواء الغليل - الصفحة أو الرقم: 1303
خلاصة حكم المحدث: صحيح

"org Islam terikat dengan perjanjian sesama mereka" albani, sahih, al-Irwa' no 1303


Last edited by thtl on Tue Nov 18, 2014 12:05 pm; edited 1 time in total

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: lucky draw

Post by sitisu on Tue Nov 18, 2014 12:04 pm

Sy rasa semua setuju sbb tu laa acara yg paling staff nanti2kan..hehe..

sitisu
AHLI
AHLI

Posts : 191
Points : 305
Join date : 04/12/2013

Back to top Go down

Re: lucky draw

Post by thtl on Tue Nov 18, 2014 12:05 pm

dalil saya dah kasi kat atas

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: lucky draw

Post by Sponsored content Today at 5:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum