Filem2 Mnegenai Islam

View previous topic View next topic Go down

Filem2 Mnegenai Islam

Post by saifulnd43 on Wed Nov 26, 2014 10:41 am

Salam
Boleh bagi Tajuk filem2 mengenai islam .( nak try cari dalam torrent or Youtube )
Dulu tahun 80an di tv ader di tayangkan setiap hari bulan ramadhan kisah2 Nabi dari Nabi Ibrahim as sampai Nabi Muhammad SAW .
Skrg nie Iran banyak mengeluarkan filem2 kenabian ( Kisah Nabi Sulaiman ),Wajah Nabi tak di padam langsung .


tq

saifulnd43
AHLI
AHLI

Posts : 106
Points : 182
Join date : 11/09/2013

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by thtl on Wed Nov 26, 2014 11:23 am

so far the Message I think..
tak follow sangat filem2 kat astro oasis, TV hijrah, TV9...Indon banyak bikin filem ekoran novel2 islami spt bila cinta bertasbih karya Habiburehman el-shirazi

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by Ad-Dien on Thu Dec 04, 2014 6:02 pm

Tengok sang pencerah, Kiyai Haji Dahlan pengasas Muhammadiah di Indonesia..Subhanallah sangat banyak mesej dan pengajaran di dalamnya..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by saifulnd43 on Fri Dec 05, 2014 2:01 am

Sang Pencerah
pernah download dari Youtube tapi kualiti kurang menareik.
Filem The Ten Commandments pernah dulu ader versi yg di luluskan berbanding versi hollywood , tpi sekarng dah tak jumpa cari

saifulnd43
AHLI
AHLI

Posts : 106
Points : 182
Join date : 11/09/2013

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by abu_firdaus on Mon Dec 08, 2014 3:56 am

ten commandments yg diluluskan tak dipaparkan nabi musa ke?

abu_firdaus
AHLI
AHLI

Posts : 688
Points : 712
Join date : 19/05/2012
Location : bdr baru bangi

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by abubakar on Mon Dec 08, 2014 11:05 am

Siri TV tak mahu ke?

Di Youtube ada siri TV mengisahkan tentang Umar al-khattab r.a, Khalifah kedua umat Islam.




_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by thtl on Mon Dec 08, 2014 1:07 pm

saya x der masa nak tengok utube, adakah watak Umar itu suara shj atau ada pelakon yg pegang watak Umar ra??

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by saifulnd43 on Tue Dec 09, 2014 1:10 am

abu_firdaus wrote:ten commandments yg diluluskan tak dipaparkan nabi musa ke?


watak Nabi Musa as di blur kan

saifulnd43
AHLI
AHLI

Posts : 106
Points : 182
Join date : 11/09/2013

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by abubakar on Tue Dec 09, 2014 7:02 am

thtl wrote:saya x der masa nak tengok utube, adakah watak Umar itu suara shj atau ada pelakon yg pegang watak Umar ra??

Ada pelakon yg pegang watak Abu Bakr r.a, 'Umar r.a , 'Uthman r.a , 'Ali r.a serta bbrp sahabat r.a yg lain.

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Filem2 Mnegenai Islam

Post by Sponsored content Today at 6:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum